به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، امیر جدید کویت جایگزین شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح شد که در سن ۹۱ سالگی و زمانی که در آمریکا تحت معالجه بود، درگذشت.
مطابق اصل چهار قانون اساسی کویت، امیر جدید ۸۳ ساله این کشور یک سال وقت دارد تا ولیعهدش را انتخاب کند.
اگر امیر کویت، چنان که در بند قانون قید شده، کسی را به عنوان ولیعهد جدید معرفی نکند، سه شخصیت از خانواده سلطنتی را توصیه و آنها را به مجلس ملی پیشنهاد میکند تا این مجلس یکی را به عنوان ولیعهد برگزیند.
مشعل الصباح
"شیخ مشعل الاحمد الصباح"، ۸۰ ساله، برادر ناتنی امیر جدید کویت، محتملترین چهره برای بدل شدن به ولیعهد جدید است.
وی به مدت ۱۷ سال معاون رئیس گارد ملی با درجه وزیر بوده است- او در حال حاضر اداره گارد ملی را به خاطر شرایط سلامتی رئیس آن، شیخ سالم العلی الصباح که رئیس خانواده الصباح نیز هست، بر عهده دارد.
وی با شخصیت سختگیرش شناخته شده و محتملترین چهره برای این جایگاه در نظر گرفته میشود، گرچه سالها از دایرههای سیاسی این کشور دور بوده است.
مشعل الاحمد الصباح، امیر فقید کویت را در جریان تمام سفرهای درمانیاش، از جمله سفر اخیرش به آمریکا، همراهی میکرد.
او هفتمین پسر "شیخ احمد الجابر المبارک الصباح" است که از ۱۹۲۱ تا ۱۹۵۱ بر کویت حکومت میکرد؛ و برادر نانتی "شیخ جابر" است که به مدت ۲۸ سال بر کویت فرمانروایی میکرد.
محمد الصباح
دومین چهره محتمل برای ولیعهدی کویت، "محمد الصباح السالم الصباح"، ۶۴ ساله و نامزد شاخه "السوالم" است؛ شاخهای که بر خلاف شاخه الاحمد- از زمان استقلال این کشور در سال ۱۹۶۲ و قبل از آنکه امیر فقید با گماشتن شیخ نواف از شاخه الاحمد به عنوان ولیعهد دست به سنتشکنی بزند- حکومت در میان آن در گردش بود.
محمد الصباح چهارمین پسر شیخ صباح السالم الصباح، دوازدهمین امیر کویت است که از سال ۱۹۶۵ تا ۱۹۷۷ بر این کشور حکومت میکرد.
وی دارای جایگاههایی از جمله معاون نخستوزیر و وزیر امور خارجی بود و از هر دو سمت در سال ۲۰۱۱ استعفا داد.
او همچنین یک فرد دانشگاهی و دارای درجه دکتری در ریاضیات است و با نیکنامی و مبارزه با فساد شناخته میشود. شاخه خانواده السوالم امیدوار است از طریق او به خانه حاکم کویت برگردد اما شانس او از شیخ مشعل کمتر است.
ناصر الصباح
"شیخ ناصر محمد احمد الجابر الصباح"، ۷۲ ساله، پسر امیر فقید است. وی بعد از دو چهره نخست، در جایگاه سوم قرار میگیرد، چرا که جایگاه معاون اول نخستوزیر و وزیر دفاع را در آخرین دولت جابر مبارک الصباح بر عهده داشت.
وی همچنین از پذیرش عمومی گسترده برخوردار است، زیرا نخستین مبارز فساد در کویت به شمار میآید و بزرگترین پرونده خود را با آنچه تحت عنوان صندوق ارتش شناخته میشود، مطرح کرد؛ پروندهای که باعث سرنگونی "شیخ جابر مبارک الصباح"، نخستوزیر سابق و "خالد جراح الصباح"، وزیر کشور سابق شد.
اما وضعیت سلامتی شیخ ناصر الصباح ممکن است شانش او را برای جایگاه ولیعهد نسبتاً کمتر کرده باشد، چرا که او از یک تومور ریه رنج میبرد که دو سال پیش به طور موفقیتآمیز، از طریق عمل جراحی در آلمان برداشته شد.
وی همچنین ماه گذشته از دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا لژیون افتخار را به نمایندگی از پدر بیمارش دریافت کرد؛ اقدامی که از دید ناظران بیانگر شانس او برای بر عهده گرفتن جایگاه ولیعهدی بود.
ترامپ لژیون افتخار با درجه فرمانده کل قوا را به امیر سابق کویت بابت نقش واسطهگر او در حل درگیریها و غلبه بر تفرقهها در خاورمیانه اعطا کرد.
بر اساس گمانهزنیهای کنونی، نامزدهای سابق خوششانسترینها هستند اما این شانس چهرههای دیگر از جمله "شیخ ناصر المحمد الصباح"، نخستوزیر سابق را که ۹ سال پیش بعد از استعفا از سمت خود به دنبال افزایش مخالفتها علیه او، از دایره سیاسی کنار رفت، از بین نمیبرد.
"ناصر المحمد"، ۷۹ ساله، پسر دوم شیخ محمد الاحمد الجابر الصباح و برادرزاده امیر فقید است.
"شیخ احمد الفهد الصباح" نیز دارای نفوذ فوقالعادهای در ورزش و بلندپرواز برای رسیدن به قدرت است. او در صحنه غایب نیست اما شانس او در شرایط کنونی پایینتر است.
الفهد، ۵۷ ساله دارای جایگاههای سیاسی و ورزشی بسیاری در داخل و خارج کویت بود و از جمله سمتهای معاونت نخستوزیر برای امور اقتصادی، وزیر دولت در امور مسکن و وزیر دولت در امور توسعه را بر عهده داشت.
وی همچنین سمتهای وزیر اطلاعات، وزیر انرژی، ریاست فدراسیون فوتبال و ریاست کمیته بینالمللی المپیک را بر عهده داشته، در حالی که در حال حاضر نیز رئیس شورای المپیک آسیا و رئیس اتحادیه کمیتههای ملی المپیک است.
انتهای پیام
نظرات