دنیا زینعلی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه مشکلات ما اول باید از درون حل شود چراکه ریشه تمامی مشکلات، این است که انسان خودش را نمیشناسد، اظهار کرد: متأسفانه بسیاری از جوانان ما به مبانی ازدواج اسلامی آشنا نیستند که میتوان ریشه تمامی طلاقها و دیر شدن ازدواجها را همین عدم خودشناسی دانست.
وی با اشاره به اینکه خیلیاز مشکلات فرهنگی و اجتماعی ما به عدم خودشناسی برمیگردد، اضافه کرد: تا به حال در این زمینه صحبت زیادی شده و کارشناسان و برنامهریزان فرهنگی، تلاشهای زیادی در زمینه راحتتر شدن این امر انجام دادهاند اما هر روز شاهد سختتر شدن ازدواج و از آن بدتر، بیشتر شدن شکستهای این ازدواجها هستیم.
این کارشناس و مشاور خانواده با بیان اینکه دلیل اینکه ازدواج هنوز یکیاز معضلات جامعه ماست این است که ما هنوز ازدواج را نمیشناسیم و برای جامعه ما فرق ازدواج اسلامی با ازدواج رایج روشن نیست، گفت: بهتر است رسانهها ازدواج اسلامی را تفهیم و تبیین کنند، مهم نیست فرد کارگر، دانشجو، روحانی و... باشد مهم این است که افراد ازدواج بلد نیستند؛ وقتی فرد ازدواج بلد نیست فرقی ندارد در دوران دانشجویی یا بعد دوران دانشجویی باشد.
وی ادامه داد: اگر هزار نفر، افراد متدین و مذهبی، در اینجا حضور داشتند، همه در امر ازدواج مشکل خواهند داشت؛ اولین اشکال در امر ازدواج این است که دختر و پسر خودشناسی ندارند؛ من زمانی میتوانم برای گوشی خود شارژر مناسب پیدا کنم که بدانم گوشی من چه مُدلی است و لیکن در سیستم آموزشی ما، نه در حوزه و نه در دانشگاه، واحدی به نام خودشناسی گنجانده نشده است.
سرنوشت زن و مرد با هم گره نمیخورد
زینعلی با اشاره به اینکه همه دنبال «بهترین» میگردند، بهترین همسر، شوهر، زن و...، تصریح کرد: افراد به این کاری ندارند که قرآن گفته است بهدنبال همکُف خود باشید، چراکه به ما نگفتهاند که مبانی زندگی چه چیزهایی است؛ به عبارت دیگر به ما گفته نشده سرنوشت زن و شوهر بعد از ازدواج به هم گره میخورد یا بهتر است بخورد؛ به نظر شما سرنوشت زن و شوهر به هم گره نخورد یا بهتر است بخورد؟
این مشاور و کارشناس خانواده با اشاره به اینکه قرآن میگوید محال است سرنوشت زن و شوهر به هم گره بخورد، عنوان کرد: وقتی قرآن میگوید محال است سرنوشت دو نفر به هم گره بخورد پس کل ازدواج عوض میشود، به عبارت دیگر کل این داستان شکلش عوض میشود، اگر طرف مقابل بر روی من تأثیر نداشته باشد پس من باید خودم خوب باشم و خوب زندگی کنم پس برای چه ازدواج میکنیم وقتی بر روی هم تأثیر نداریم؟
وی با اشاره اینکه ما در ابتدا باید خودمان را بشناسیم تا بتوانیم فرد مناسب خود را انتخاب کنیم، تصریح کرد: نباید بهترین، زیباترین و... را انتخاب کنیم؛ در قرآن دائماً میگوید چرا خود را نمیشناسید؟ بحث ذات از اساس اشکال دارد و مشکلش این است که ما خودشناسی نداریم؛ فرق بین آب و نوشابه در چیست؟ آب نیاز و نوشابه خواسته است؛ مردم بهدنبال خواستهها میروند، چون خودشناسی وجود ندارد فرد نیاز خود را نمیداند.
زینعلی عنوان کرد: تا زمانیکه خودشناسی وجود نداشته باشد من نیاز خود را نمیفهمم؛ این نیاز اعماز جسمی، جنسی، عاطفی، روحی و ... است؛ تا زمانیکه فرد نیازها، تواناییها، امکانات، خطرات، نقش، وظایف و ... خود را نفهمد ازدواج برای او معنی خواسته میدهد؛ ازدواج اسلامی با ازدواجی که روانشناسان تحلیل میکنند و عادات و رسوم اجداد را تبیین میکردند، چه فرقی دارد؟
این مشاور و کارشناس خانواده با بیان اینکه مبانی ازدواج اسلامی این است که سرنوشت زن و شوهر با هم گره نمیخورد، عنوان کرد: همه شما در اینجا مشغول به کار شدید که خود را شکوفا کنید این امر هدف شما از اشتغال به این کار را نشان نمیدهد؛ خداوند به ما استعدادهایی داده است که در زندگی به شکوفایی آنها میرسید، تا زمانیکه مادر نشوید استعدادهای مادرانه شما ابراز نمیشود؛ بنابراین من باید بچهدار شوم تا استعدادها و تواناییهای پدرانهام شکوفا شود.
نگاه زن و مرد به یکدیگر درست نیست
وی ادامه داد: همسر بهانهای برای شکوفایی من است؛ فرد میتواند فرعون و بد باشد و همسرش آسیه باشد، میتواند لوط بوده و همسرش زن بدی باشد، با این نگاه به ازدواج نظر کنید حال اسلام تکلیف میکند با شرابخوار و ... نباشید، این امر از سوی اسلام تکلیف شدهاست نه اینکه اگر خلاف آن شد اتفاقی نیفتاده است.
زینعلی با اشاره به اینکه ازدواج طی پنج مرحله انجام میشود، در مرحله اول چرایی ازدواج باید مشخص شود، اینکه چرا باید ازدواج کرد؛ در مرحله بعد باید مشخص شود چگونه باید ازدواج کرد؛ چگونه طرفین همدیگر را بشناسند، به تفاوتهای ازدواج قدیم با جدید اشاره کرد و گفت: در قدیم اول پدر و مادر میدیدند بعد بچه، الان اول بچهها و بعد پدر و مادر میبینند؛ روش یکی است، اول نگاه است بعد تحقیق، این تحقیق تحلیلی است بر چیزی که فرد دیده است؛ روش شناسایی این است که اول تحقیق کنیم بعد ببینیم؛ اول سؤالها و جوابها را میشنویم، وقتی ۵۰ الی ۶۰ درصد به توافق رسیدیم، برای این که بفهمیم تطابق دارد تحقیق میکنیم.
وی با بیان اینکه ما برای شناسایی معاشرت میکنیم، تصریح کرد: به سینما رفتن، در دانشگاه بودن، همکار بودن و... شناخت نمیآورد؛ چراکه در این محیطها براساس عادات رفتار میشود و افراد براساس طبیعت خود رفتار نمیکنند، کدام پسر و دختر را میتوان دید که بپذیرند پدر و مادر برای آنها انتخاب کنند؟ چراکه میگویند پدر و مادر من را نمیشناسند ما عمری با خود زندگی میکنیم، آیا خود را میشناسیم؟ پس معاشرت شناخت نمیآورد.
زینعلی با اشاره به اینکه در ازدواج اسلامی ما عقد نداشتیم؛ امیرالمؤمنین(ع) یک ماه طول میکشد تا خانه خود را برای آوردن حضرت زهرا(س) آماده کند، تصریح کرد: اصلاً اسلام اجازه نمیدهد پسر، همسر خود را مثلا پنج سال در عقد نگاه دارد؛ وقتی در عقد میمانند با گذر زمان دیگران را میبینند و به گزینههای بیشتری بر میخورند و میگویند عجب اشتباهی کردم و در انتخاب خود عجله کردم.
این مشاور خانواده افزود: بیشترین دعواها و بداخلاقیها به دوران نامزدی باز میگردد؛ دوران عقد این توقعات را ایجاد میکند که هر مراسم و جشنی برگزار میشود، طرفین انتظارات هم را بر آورده کنند، عدم برآورده شدن این انتظارات در دوران زندگی مشکلاتی را ایجاد میکند، این حواشی کل زندگی را از هم میکند.
وی با اشاره به اینکه مشکلات ما از جایی شروع میشود که هنوز به شناخت خود نرسیدهایم و میخواهیم دیگران را بشناسیم، تصریح کرد: امروز بهعبارتی یکسری مسلمات و ابتدائیات از مردم دور نگاه داشته شده؛ دو قطب همنام امکان ندارد یکدیگر را جذب کنند و دو قطب ناهمنام یکدیگر را دفع نمیکنند.
دشمن میخواهد زنان احساسات مردانه داشته باشند
زینعلی بیان کرد: یکیاز مهمترین اهداف استکبار با این نوع سیستم آموزشی و آموزش عالی این است که دختران را به مرد تبدیل کند، دختران احساسات پسرانه داشته باشد؛ بهطور مثال عشق موتور است و تمایلات پسرانه دارد، نشاط زنانه و هنر زن بودن را ندارد؛ پس میتوان با قطعیت گفت هر قهر و طلاقی نشاندهنده این است که زن و شوهر همسان شدهاند، پسر از پسر بودن خود پایینتر نمیتواند بیاید اما دختر در مقابل پسر اُفت کرده، در نتیجه از هم جدا میشوند.
این مشاور خانواده با اشاره به اینکه یکیاز مشکلات ما عدم آشنایی با واژههای مربوط به ازدواج است، عنوان کرد: مثلاً نمیدانیم وقتی به یک نفر میگویند «مذکر» چرا این نام به او اطلاق شده؟ مذ́کر چیست؟ مذکر کسی است که برای قانونمندی خود نیاز به تذکر دارد؛ یکی باید به او مدام تذکر بدهد که امتحان دیر شد، نمازت قضا شد و...؛ طرف مقابل که باید تذکر دهد خداوند اسم آنرا مؤنث گذاشته است، مؤنث مذکری است که حرف نمیزند اما تذکر میدهد، با هنرمندی کاری میکند که فرد لجبازی نکند... واژههای ازدواج هم الان برای کسی روشن نیست، وقتی واژهها را بشناسیم، متوجه یکسری وظایف خود میشویم.
وی با اشاره به اینکه نگاه زن و مرد به یکدیگر درست نیست، ادامه داد: حضرت علی(ع) در وصیتنامه خود میفرمایند: «زن ریحانه است»، ریحانه یعنی روحیه است نه این که گل و گیاه باشد؛ دختران ما نیاز دارند کسی به آنها روحیه بدهد، نهتنها نمیتوانند آرامش ببخشند بلکه نیاز دارند یکی آنها را آرام کند؛ غرق در هیجاناند و عجولاند، پس شناخت این واژهها، حق و تکالیف ما را مشخص میکند و شاید اولین قدم در خودشناسی همین باشد.
انتهای پیام
نظرات