• دوشنبه / ۲۱ مهر ۱۳۹۹ / ۰۷:۵۸
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 99072115185
  • خبرنگار : 50046

نمک؛ مانع بزرگ برای داشتن اسکلت محکم

نمک؛ مانع بزرگ برای داشتن اسکلت محکم

ایسنا/خراسان شمالی مدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: نمک، یک مانع بزرگ برای داشتن اسکلت محکم بوده و یکی از دلایل پوکی استخوان مصرف زیاد نمک است.

نسرین علیزاده در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: بیماری پوکی استخوان با کم شدن توده استخوان و نابودی ساختمان بافت استخوان ایجاد می شود که شکستگی استخوان و افزایش خطر شکستگی لگن، ستون فقرات و مچ دست را به همراه دارد.

وی ادامه داد: در این بیماری، استخوان ضعیف شده و با کوچکترین ضربه دچار شکستگی می شود همچنین پوکی استخوان موجب کاهش کیفیت زندگی و برای برخی معلولیت دائمی به همراه خواهد داشت.

علیزاده عنوان کرد: در بیماری پوکی استخوان از دست دادن استخوان ها به طور خاموش و بی سر و صدا اتفاق می افتد و اغلب هیچ علامتی تا زمان رخ دادن شکستگی وجود ندارد.

وی نمک را یک مانع بزرگ برای داشتن اسکلت محکم، عنوان کرد و گفت: دریافت زیاد نمک و سدیم و مصرف غذا و تنقلات شور و پرنمک سبب کاهش بازجذب کلسیم از کلیه شده و دفع ادارای آن را افزایش می‌دهد که خود عامل مهمی در کاهش تراکم استخوانی و پوکی استخوان است.

علیزاده بیان داشت: حدود نیمی از زنان مسن تر از ۴۵ سال و ۹۰ درصد زنان مسن تر از ۷۵ سال به بیماری پوکی استخوان مبتلا می شوند و یکی از دلایل پوکی استخوان مصرف زیاد نمک است.

وی میزان مصرف نمک توصیه شده برای هر فرد بزرگسال در روز را ۳-۵ گرم خواند و گفت: کاهش تراکم توده استخوان به دنبال دریافت زیاد نمک در زنان یائسه بیشتر از سایر زنان است.

علیزاده با اشاره به این که مردان مسن نیز به پوکی استخوان مبتلا می شوند، افزود: میزان ابتلای آنان کمتر از زنان است و به طور تقریبی از هر سه زن، یک نفر و از هر دوازده مرد، یک نفر به پوکی استخوان مبتلا می شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.