علی رسولیان امروز، 22 مهر ماه، در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی که در سالن جلسات استانداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: در خصوص نرخ بیکاری ما میتوانیم خودمان را با سطح کشور مقایسه کنیم و نمیتوانیم متفاوت باشیم. تحریمها و کرونا اثر خود را بر استان ما نیز گذاشته اما برای ما مهم است که وضعیتمان نسبت به استانهای کشور چگونه باشد.
وی افزود: ما در حوزه اقتصاد مقاومتی مقام اول و در ستاد تسهیل مقام دوم یا سوم را داریم. نرخ بیکاری ما در سطح کشور از همه استانها پایینتر است، البته به این معنا نیست که وضعیت اشتغال ما خوب است. در شرایط فعلی فروشگاهها و مغازههای اطراف حرم مشکل دارند، اصناف ما خوب کار نمیکنند، حوزه گردشگری بیش از ۱۰ تا ۱۵ درصد کار نمیکنند، حوزههای ورزشی تعطیل هستند و هنوز هتلها و دستگاههای بخش خصوصی ما تعطیل بوده اما حقوق کارکنان خود را پرداخت میکنند.
رسولیان گفت: ما پروژههای سرمایهگذاری را به جد پیگیری میکنیم تا وضعیت استان را با شرایط قبل و همچنین سطح کشور متفاوت کنیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه شرایط تحریم به گونهای است که باید توجه بیشتری به برخی کالاهای راهبردی بخش کشاورزی داشته باشیم، عنوان کرد: ما باید وابستگی به خارج را در برخی محصولات کم کنیم. کالاهای راهبردی بخش کشاورزی ما وابسته است. ما در دام و طیور جزو استانهای اول و نیازمند این محصولات هستیم، بنابراین باید توجه ویژهای به این موضوع داشته باشیم.
وی بیان کرد: بهبود فضای کسب و کار مطالبه جدی ما از اداره کل اقتصاد و دارایی است. باید فرایندها اصلاح شود، ما قانون را اجرا نمیکنیم، باید خود را به چارچوبها ملزم کنیم، در این صورت موفق خواهیم شد. اقتصاد و دارایی باید اصلاح فرایندها را در دستور کار خود قرار دهد.
الکترونیکی شدن پنجره واحد کسب و کار تا پایان سال
در ادامه حسن فاضل خیاط، مدیر مرکز خدمات سرمایهگذاری خراسان رضوی، اظهار کرد: برنامههای مرکز خدمات سرمایهگذاری و اداره کل اقتصاد دارایی شامل دو حوزه تشویق و حمایت سرمایهگذاری داخلی و خارجی و بهبود محیط کسب و کار است.
وی ادامه داد: در سرمایهگذاری داخلی ۳۴۷ مگاپروژه در استان ذیل مثلث اقتصادی فرهنگی تعریف شده است. کل پروژههای بررسی شده ۲۶۹ مورد بوده که ۸۰ مورد را در جلسه ستاد تسهیل ویژه طرح کردیم. ۷۰ مورد در زمان آقای رزمحسینی و ۱۰ مورد در زمان آقای جعفری بررسی شده است. ۶ پروژه آماده طرح داریم. در کمیته تامین مالی کشوری ۲۸ پروژه را طرح کردیم و مصوبه گرفتیم.
فاضل خیاط با اشاره به اینکه در حوزه سرمایهگذاری خارجی در سال ۹۹ عملکرد مناسبتری نسبت به سال 98 داشتیم، تصریح کرد: در سال ۹۸، ۱۴۱ میلیون دلار مصوب داشتیم که در ۶ ماه سال ۹۹ آن را محقق کردیم. از ابتدای سال مبلغ مصوب ۲۳ طرح ما، ۱۰۶ میلیون دلار بوده که ۴۱ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. ۹ طرح دیگر فرستادیم که ۴۵ میلیون دلار است. جمعا ۱۵۱ میلیون دلار مصوبه سرمایهگذاری خارجی داشتیم.
مدیر مرکز خدمات سرمایهگذاری خراسان رضوی اضافه کرد: افغانستان بیشترین میزان سرمایهگذاری خارجی را با ۲۳ طرح داشته است. عراق نیز با ۷۶.۵ میلیون دلار بیشترین حجم سرمایهگذاری خارجی را به خود اختصاص داده است. بخش صنعت با 17 طرح نیز بیشترین حوزه در زمینه سرمایهگذاری خارجی است.
وی بیان کرد: در زمینه بهبود محیط کسب و کار اقدامات مختلفی انجام شده که یک مورد آن پنجره شروع کسب و کار بوده است. این کار در پنج استان کشور شروع شده و در استان ما نیز در اتاق بازرگانی مشغول به کار است. در این مدت ۳۴ مورد ثبت شرکت داشتیم که رکورد ۱۵ دقیقه ثبت شده، البته نیاز به توسعه و بهبود دارد و باید بهتر باشد. پنجره واحد تا پایان سال الکترونیکی خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات