اسفندیار حسنی مقدم در جلسه ویدیو کنفرانس رویداد ملی ترویج نوآوری و تجارب موفق کشت جو دیم در لرستان که امروز ۲۸ مهرماه برگزار شد، با اشاره به سطح زیر کشت جو در استان، اظهار کرد: در سال زراعی جدید حدود ۱۲۷ هزار هکتار سطح زیر کشت جو استان است که از این میزان ۱۲۰ هزار هکتار دیم و ۷۰۰۰ دیگر آبی است، برآورد ما از این میزان برداشت ۱۵۰ هزار تن بوده که ۱۲۰ هزار تن مربوط به کشت دیم و سی هزار تن آبی است.
وی تصریح کرد: لرستان رتبه دوم را در سطح زیر کشت جو دیم و رتبه سه را در تولید به خود اختصاص داده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به برخی اقدامات در خصوص بذور و ارقام جدید، خاطرنشان کرد: برای سال جاری حدود ۲۲۰۰ تن انواع ارقام جو اصلاح شده کشت میشود.
حسنی مقدم اضافه کرد: افزایش ظرفیت میزان تولید بذر جو از دیگر مواردی است که میتوان مطرح کرد، به طوری که در سال زراعی جدید ۳۰۰۰ هکتار سطح زیر کشت مزارع جو داریم و پیشبینی ما برداشت ۶۷۰۰ تن است.
وی ادامه داد: ورود ۱۶ رقم جو اصلاح شده به چرخه تولید از دیگر اقدامات قابل توجه است، از مهمترین ارقام دیم میتوان به ارقام آبیدر، سهند خرم ، ماهور، انصار، نادر ، سرا رود و ایذه اشاره کرد، از ارقام آبی نیز میتوان به بهمن، مهتاب، جلگه نمیروز و گوهران اشاره کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به نیاز بذر جو استان، افزود: نیاز استان ۲۴ هزار تن بوده که از این میزان ۲۱ هزار و ۵۰۰ تن دیم و ۱۵۰۰ آبی است، در صورت تحقق تولید بذر سال آتی سی درصد نیاز بذر اصلاح شده تامین میشود.
حسنی مقدم ادامه داد: یکی از مشکلات جوکاران استان این است که جو را به شکل خود مصرفی استفاده کرده و از ضدعفونی استفاده نمیکنند.
وی عنوان کرد: این موضوع خود عامل بروز بیماری اسکالد یا کچلی است که مدیریت مزرعه را با مشکل مواجه میکند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان تأکید کرد: در صورت استفاده از بذرهای استاندارد و با کیفیت علاوه بر نابودی علفهای هرز شاهد از بین رفتن بیماریهای از جمله اسکالد در مزارع جو خواهیم بود.
انتهای پیام
نظرات