• پنجشنبه / ۱ آبان ۱۳۹۹ / ۱۲:۰۴
  • دسته‌بندی: علم و فناوری جهان
  • کد خبر: 99080100205
  • خبرنگار : 71589

دستگاهی که تندی فلفل ها را با تلفن هوشمند می سنجد

دستگاهی که تندی فلفل ها را با تلفن هوشمند می سنجد

یک حسگر جدید با قابلیت اتصال به گوشی های هوشمند می تواند میزان تندی فلفل ها و خوراکی های خشک و تند و آتشین را نشان دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، با توجه به اینکه تحمل همه نسبت به خوراکی های تند، یکسان نیست، خوب است که یک وسیله ساده و قابل حمل برای ارزیابی میزان دقیق تندی آنها وجود داشته باشد. اکنون دانشمندان دقیقا چنین ابزاری را تولید کرده اند که به گوشی های هوشمند متصل می شود.

نمونه اولیه این دستگاه که "Chilica-Pod" نامیده شده، توسط تیمی به سرپرستی پروفسور "واراکورن لیمبوت" از دانشگاه "شاهزاده سونکلا" در تایلند ساخته شده است. این دستگاه از نوارهای حسگر الکتروشیمیایی کاغذی یک بار مصرف استفاده می کند.

بعد از افزودن نمونه ای از فلفل خشک شده به یک محلول حاوی اتانول و تکان دادن و مخلوط کردن آن، قطره ای از آن مایع روی یکی از نوارها ریخته می شود. سپس "کپسایسین"(capsaicin) موجود در نمونه که ترکیبی است که باعث تند شدن فلفل می شود، وقتی با گرافن و نیتروژن موجود در نوار مخلوط می شود، اکسید می شود و جریان الکتریکی تولید می کند. بدین ترتیب هرچه غلظت "کپسایسین" بیشتر باشد، جریان بیشتری تولید می شود.

بنابراین "Chilica-Pod" با اندازه گیری قدرت جریان قادر به تعیین سطح "کپسایسین" فلفل یا خوراکی مورد نظر است. این اطلاعات سپس توسط برنامه اختصاصی این دستگاه در نمایشگر گوشی هوشمند نمایش داده می شود.

این فناوری تاکنون بر روی شش نوع فلفل آزمایش شده است که قرائت "کپسایسین" را مطابق با آنچه تجهیزات بزرگتر و گرانتر و آزمایشگاهی بدست می دهند، ارائه داده است.

این دستگاه در کنار استفاده توسط افرادی مانند مصرف کنندگان خوراکی های تند، عطاری ها و میوه فروشی ها و رستوران داران، ممکن است در تولید داروهای حاوی "کپسایسین" نیز مورد استفاده قرار گیرد، چرا که ادعا می شود که این ترکیب باعث چربی سوزی، تسکین درد و افزایش سن ابتلا به دیابت می شود.

این تحقیق در مجله ACS Applied Nano Materials منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.