• چهارشنبه / ۲۱ آبان ۱۳۹۹ / ۰۲:۳۵
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 99082113858
  • خبرنگار : 71553

ماجرای پنبه در کنسرو ماهی چه بود؟

ماجرای پنبه در کنسرو ماهی چه بود؟

اخیرا در فضای مجازی فیلمی منتشر شده که در آن فردی با شستن بخشی از ماهی داخل کنسرو در زیر آب ادعا می کند که در کنسرو به جای ماهی از پنبه استفاده شده است. فیلمی که به سرعت دست به دست شد و این سوال را در اذهان عمومی ایجاد کرد که آیا واقعا در تولید کنسرو ماهی از پنبه استفاده می شود و نظارتی هم بر واحدهای تولیدی صورت نمی گیرد؟.

به گزارش ایسنا، انتشار این فیلم و سوالات مطرح شده در فضای مجازی باعث شد تا روز گذشته سازمان استاندارد توضیحاتی در خصوص آن ارائه دهد و این سازمان طی اطلاعیه ای اعلام کرد محصولی که در این ویدئو مشاهده می شود، کنسرو ماهی مارلین در روغن مطابق با استاندارد ملی ایران شماره 7634"کنسرو نیزه ماهی در روغن (کنسرو ماهی بادبان و مارلین ماهی در روغن)- ویژگی ها و روش های آزمون" بوده و دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد به شماره 7475981981 است که تا تاریخ 15/2/1401 اعتبار دارد. 

این سازمان در بخش دیگری از اطلاعیه نیز گفته بود که پروتئینهای ساختمانی میوزین، اکتین و اکتومیوزین در حدود سه چهارم کل پروتئین عضله ماهی را تشکیل می دهند. اکتومیوزین ماهی کاملا ناپایدار بوده و به آسانی با فرآیند و نگهداری تغییر می یابد. در فرآیند شستشوی پروتئین با آب، معمولاً پروتئین ها که حدود ۸۰ درصد از گوشت ماهی را تشکیل می دهند از ارزش تغذیه ای بالایی نیز برخوردارند و ضخامت پروتئین میوفیبریلار براساس گونه و سایز ماهی متفاوت است و در برخی گونه ها مانند ماهی مارلین بسیار ضخیم بوده که در اثر شستشو با آب به صورت رشته هایی با بافتی شبیه پنبه مشاهده می شود و هر مقدار که پروتیین های ماهی بیشتر در معرض تماس با آب قرار گیرند رشته‌های عضلانی شفاف‌تر ‌ و سفیدتر می‌شوند و همچنین بو و طعم ماهی از بین می رود.

ویدیوی منتشر شده بهانه ای شد تا از مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان شیلات ایران این سوال را بپرسیم که اساسا چه نظارتهایی بر فرآیند تولید کنسرو ماهی می شود و آیا با واحدهای تولید کنسرو ماهی که مرتکب تخلف می شوند برخوردی صورت می گیرد یا خیر؟.

عیسی گلشاهی در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه چندین نوع نظارت بر فرآیند تولید کنسرو ماهی انجام می شود، اظهار کرد: یک بخش از نظارت توسط سازمان دامپزشکی از اسکله تا کارخانه ها انجام می شود تا ماده خام براساس ضوابط تعیین شده بهداشتی به کارخانه برسد. در کنار آن نیز پایش فنی و گونه ای سازمان شیلات در اسکله و محل تخلیه صید انجام می شود تا گونه ماهی مورد استفاده تایید و اطلاعاتی که قرار است در گواهی حمل برای کارخانه ها صادر شود، درست باشد.

وی ادامه داد: در داخل کارخانه ها  نیز نظارت های فنی و بهداشتی  توسط سازمان استاندارد و سازمان غذا و دارو انجام می شود. علاوه براین کارخانه ها دارای مسئول فنی هستند که به طور مستمر بر فرآیند تولید نظارت می کنند. از طرفی به هنگام عرضه به بازار نیز  دستگاههای مربوطه اقدامات نظارتی انجام می دهند و از تولیدات نمونه برداری می شود. در این پایش ها اگر به مواردی برخورد شود که انحراف کیفیتی، بهداشتی و کم فروشی نباشد صرفا به کارخانه تذکر داده می شود و اگر تخلفات محرز و در زمینه کیفیت و بهداشت یا مصادیق کم فروشی باشد کارخانه به مراجع ذی ربط یعنی سازمان استاندارد، غذا و دارو و سازمان تعزیرات معرفی می شوند.

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان شیلات ایران با اشاره به فیلمی که اخیرا در فضای مجازی منتشر شده و در آن فردی نشان می دهد که در تن ماهی از پنبه به جای ماهی استفاده شده است، گفت: بایستی مندرجات روی قوطی با محتویات آن مطابقت داشته باشد. کنسروی که در تصویر دیده می شود کنسرو ماهی مارلین( بادبان ماهی) است که به درستی نام مارلین بر روی آن درج شده  و از این نظر تخلفی صورت نگرفته است.از طرفی گوشت و عضله همه جانوران از پروتئین ها و رشته های بهم پیوسته پروتئینی بنام میو فیبریل تشکیل شده اند. در گوشت قرمز به هم پیوستگی این الیاف بیشتر و درگوشت سفید وماهی به مراتب کمتر است.

وی با بیان اینکه وقتی گوشت قرمز یا مرغ را بپزید و رشته رشته کنید این بافت ها به راحتی مشخص می شوند، گفت: ما معمولا ماهی را رشته رشته نمی کنیم و گوشت ماهی نیز رشته الیاف طویلی مانند سایر موجودات جانوری ندارد. کسی که فیلم را گرفته، می گوید چرا گوشت در آب حل نمی شود؟ هیچ گوشتی یا به عبارتی رشته عضلانی در آب حل نمی شود و وقتی آن را زیر آب بگیرید صرفا مواد و پروتئین های محلول در آب شسته و رشته های الیافی عضلانی  آن باقی می ماند.

گلشاهی در پایان گفت: در فیلم یا نگاه اول اینطور تصور می شود که بافت پنبه ای دارد اما با دقت متوجه می شویم که اینها در واقع رشته های پروتئینی یا به عبارتی بافت گوشت هستند. هیچ تکنولوژی ای وجود ندارد که بتواند به پنبه ظاهری مانند گوشت بدهد. با اطمینان کامل می توان گفت که در هیچ کنسروی از الیاف پنبه استفاده نمی شود و با این فرد یا افراد متخلف که به صورت هدفمند در مسیر تخریب اعتماد مردم به صنایع شیلاتی و غذایی قدم برداشته اند، باید برخورد شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۸-۲۱ ۱۱:۲۲

وقتی مینویسن تن ماهی یعنی ماهی تن بادبان ماهی تن نیست پس دقیقا مصداق کلاهبرداریه وقتی پراید میخری رو درش بنویسن پژو چی میخری؟ پژو؟؟؟؟

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۰۸ ۱۷:۲۲

این اسم، تن ماهی، یه چیز جا افتادست مثل ریکا که بعضیا به هر مایع ظرفشویی میگن ریکا حالا وقتی میگیم تن ماهی بدید منظور کنسرو ماهیه نه...

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۲۱ ۱۳:۲۸

خودمان می دانستیم.....آخرمامردم یکقدم جلوترهستیم..

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۲۱ ۱۴:۱۱

تن ماهی نیست معلوم نیست چی چیزی هست اصلا مزه تن یا ماهی نمیدهد

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۲۱ ۱۴:۳۴

روی جعبه بنویسید پنبه بهتر فروش میره، پنبه هم گیر نمیاد

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۲۱ ۱۴:۴۰

ممنون از پیگیریتون

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۲۴ ۰۲:۳۳

..این ها همه کلاه برداری هست...من یک تیکه خوردم از دیروز احساس میکنم یه چیزی تو گلومه

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۰۴ ۲۱:۱۲

4 9 99 دقیاقا امروز یه تن ماهی باز کردم یکم خوردم دیدم خیلی سفت جویده میشه و مثل ادامسه یکمشو شستم مثل پنبه شد این حرفا دروغه و برای توجیح کرده همش کلاهبرادی لعنت به کسایی ک دارن با سلامتی مردم بازی میکنن و پول در میارن به قیمتی ؟

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۰۸ ۱۷:۱۷

آدم عاقل این یه چیز علمی سرچ کنید تو اینترنت اگه فارسی رو قبول نداری زبانهای دیگه این نوع ماهی ویژگیش اینه یه جاهم که برای یک شایعه از نظر علمی توجیه وجود داره و دلیل ما ایرانیها دوباره حرف خودمو ن را میزنیم تقلبی یعنی چی داره توضیح میده دیگه

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۵ ۱۴:۴۰

ما بهترین مارک تن رو با آب شستیم و الیافی شد ولی یک نوع دیگر تن را امتحان کردیم مواد کاملا در اب حل شد و ازبین رفت معلومه که تقلبی هست و کسی زیر بار نمیره -2/15/1400

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۱۸ ۱۲:۲۴

نخرید

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۱۸ ۱۲:۲۴

نخرید

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۱۸ ۱۶:۱۳

من فقط مارک تن ماهی جنوب میخرم تمام

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۲۳ ۱۲:۱۸

فلانی که میگه امکان نداره با تکنولوژی گوشت طبیعی درست کنند اتفاقا با در غرب گوشت مصنوعی تبلیغ میکند

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۲۶ ۱۵:۱۶

ما امروز ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ کنسرو ماهی تمدن خریدیم همینطوری پنبه مانند و سفت بود. مگر ننوشتید که اون کنسرو ها تا اردیبهشت ۴۰۱ اعتبار دارد و تمام شده است؟