• پنجشنبه / ۲۲ آبان ۱۳۹۹ / ۱۴:۰۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99082215074
  • خبرنگار : 71604

ابداع ژل خنک‌کننده با الهام از موی شتر

ابداع ژل خنک‌کننده با الهام از موی شتر

پژوهشگران دانشگاه "ام.آی.تی" در بررسی جدید خود، یک ژل دولایه را با الهام از موی شتر ابداع کرده‌اند که می‌تواند بدون نیاز به منبع انرژی، به خنک نگه داشتن مواد غذایی کمک کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیوساینتیست، شاید یک لایه نازک از ژل که با الهام از موی شتر ساخته شده است، بتواند به عایق‌بندی اشیا کمک کند و آنها را بدون نیاز به الکتریسیته برای چندین روز خنک نگه دارد.
پژوهشگران دانشگاه "ام.آی.تی" (MIT) مدت‌هاست که سعی دارند هیدروژل‌هایی ارائه دهند که می‌توانند به جذب آب بپردازند و سپس آن را به واسطه تبخیر رها کنند تا بدین ترتیب، یک اثر خنک‌کننده بدون نیاز به نیروی خارجی دیگر داشته‌ باشند.
"جفری گروسمان" (Jeffrey Grossman)، پژوهشگر دانشگاه ام.آی.تی و همکارانش در این پروژه، به بررسی موی شتر پرداختند و هیدروژل را با هواژل ترکیب کردند که یک ماده عایق سبک و متخلخل است.
گروسمان گفت: عملکرد این لایه هیدروژل، مانند غده عرق شتر است. این لایه، امکان تبخیر آب را فراهم می‌سازد و اثر خنک‌کننده ایجاد می‌کند. لایه هواژل نیز عملکرد موی شتر را دارد و مانند عایقی در برابر گرمای محیط اطراف عمل می‌کند.


وی افزود: ما موفق شدیم به صورت همزمان به قابلیت تبخیر و عایق‌کاری دست یابیم و مدت زمان خنک ماندن را افزایش دهیم.
ضخامت این ژل دولایه، به ۱۰ میلی‌متر می‌رسد. پژوهشگران این ژل را در آزمایشگاه و در محفظه کنترل دما و رطوبت ارزیابی کردند و دریافتند که افزودن لایه هواژل، اثر خنک‌کنندگی را تا پنج درصد افزایش می‌دهد.
گروسمان افزود: ما سعی داریم که مقیاس‌پذیری این مواد را افزایش دهیم تا زمینه را برای استفاده بیشتر از این فناوری فراهم کنیم. شاید این ژل دولایه بتواند کاربردهایی از جمله خنک نگه داشتن مواد غذایی یا تجهیزات پزشکی نیز داشته‌ باشد. همچنین این ژل می‌تواند به خنک نگه داشتن ساختمان‌ها کمک کند و مصرف انرژی را کاهش دهد.
این پژوهش، در مجله "Joule" به چاپ رسید.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha