از آغاز انقلاب تاکنون سرود نقش بسیار مهمی در انتقال ارزشهای دینی، انقلابی، جهادی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه مذهبی ایران داشته زیرا یک سرود ارزشی میتواند چنان تأثیری بر روح و روان پیر و جوان بگذارد که هزاران سطر بر ورقهای کاغذ و هزاران ساعت سخنرانی از انجام آن رسالت ناتوان باشند.
یک سلاح کارآمد فرهنگی به نام سرود انقلابی که رهبر معظم انقلاب بارها و بارها بر آن تأکید داشتهاند، در هشت سال دفاع مقدس روحیهای سرشار از حماسه به رزمندگان اسلام تزریق میکرد که نتیجه آن مرور ارزشهای دینی و اصول انقلاب در اذهان مجاهدان فی سبیل الله و تزریق روح شور و شعور به جبهههای حق علیه شیاطین آن زمان بود.
حاج اصغر ارداقیان که متولد یک خانواده مذهبی قزوینی است در راستای اعتلای فرهنگ انقلابی و عاشورایی، سرود را از سال ۱۳۵۹ در مسجد طاق بهلول قزوین تحت عنوان موزیک عاشورایی آغاز کرده، سال ۶۳ مسئولیت گروه سرود بسیج قزوین را عهدهدار میشود و اجرای سرود در مناطق جنگی را آغاز میکند.
وی شاخصترین و مؤثرترین سرود عمر هنری خود را اجرا در دانشگاه چمران اهواز میداند که رزمندگان پس از شنیدن سرودههای انقلابی ماندن در جبهه را به مرخصی ترجیح دادند همچنین وی اجرا در محضر حضرت امام خمینی (ره) واقع در حسینیه جماران در تاریخ ۱۷ فروردین سال ۶۷ را بزرگترین افتخار عمر هنری خویش میداند.
به گزارش ایسنا، حاج اصغر ارداقیان، این هنرمند قزوینی آخرین اجرای خود را سال ۶۷ در منطقه جنگی سومار انجام میدهد این در حالی است که اگر او و تیمش ۳۰ دقیقه بیشتر در این منطقه جنگی حضور داشتند توسط منافقین به اسارت گرفته میشدند.
اصغر ارداقیان، نخستین رهبر گروه سرود در قزوین به ایسنا میگوید: متولد سال ۱۳۳۵ از یک خانواده مذهبی در قزوین هستم به همین علت از نوجوانی با مسائل مذهبی، مصائب عاشورا، تعزیه و مقتل خوانی آشنایی داشتم و فعالیت هنری سرود را سال ۱۳۵۹ در مسجد طاق بهلول قزوین تحت عنوان موزیک عاشورایی آغاز کردم.
وی اضافه میکند: از سال ۱۳۶۳ مسئولیت رهبری سرود بسیج در قزوین را عهدهدار شدم و اجرای سرود در مناطق مختلف جنگی جنوب و غرب را برای رزمندگان آغاز کردیم که اجرا برای نیروهای مجاهد لشگر هشت نجف، لشگر ۱۹ فجر و لشگر ۱۷ علی ابن ابیطالب نمونهای از فعالیتهای ما در زمان جنگ برشمرده میشود.
ارداقیان از بین صدها اثر هنری خود، اجرای سرود در دانشگاه شهید چمران اهواز را یکی از کارهای شاخص عمر هنری خود عنوان و بیان میکند: در این برنامه برای رزمندگانی که در شرف ترخیص بودند چند سرود انقلابی اجرا کردیم و در ادامه آنچنان شوری در بین رزمندگان ایجاد شد که از مرخصی و رفتن به نزد خانواده به کلی صرفنظر کردند.
از اجرا در نماز جمعه اهواز تا اجرا در ورزشگاه آزادی
این هنرمند قزوینی اجرا در نماز جمعه شهر اهواز به مناسبت به شهادت رسیدن حجاج ایرانی در حادثه مکه و همچنین نماز جمعه تهران را از جمله کارهای مؤثر خویش در سال ۱۳۶۶ میداند و میگوید: اجرای بزرگی نیز در مانور اعزام بزرگ سپاهیان حضرت محمد (ص) در ورزشگاه آزادی تهران با حضور مسئولان کشوری آنوقت انجام دادیم که افتخار بسیار بزرگی برای استان قزوین بود.
وی با اشاره به یک برنامه مهم و ارزشمند در طول عمر هنری خویش خاطرنشان میکند: تازه از مناطق جنگی برگشته بودیم که بنا به درخواست آقای رحمانی مسئول بسیج وقت کشور قرار بر این شد تا اجرایی در محضر امام خمینی (ره) داشته باشیم؛ اصلاً باورم نمیشد و در پوست خودم نمیگنجیدم تا اینکه در روز هفدهم فروردین سال ۱۳۶۷ در محضر حضرت امام (ره) کار «کربلا در انتظار است» را که در جبهه سروده و ساخته بودم را اجرا کردیم.
ارادقیان ادامه میدهد: بعد از اجرا افرادی که در حسینیه جماران حضور داشتند میگفتند امام (ره) با دقت بسیار زیادی به سرود شما گوش میدادند همچنین برای نخستین بار در ایران، اجرای سرودی در اخبار شبکه یک صداوسیما و رادیو پخش شد.
این هنرمند قزوینی با بیان اینکه از سال ۶۳ تا ۶۷ بیش از ۵۰۰ اجرای سرود در مناطق جنگی برای رزمندگان انجام دادیم میگوید: آخرین اجرای سرود را در منطقه جنگی سومار انجام دادیم این در حالی است که اگر نیم ساعت دیرتر به کرمانشاه برگشته بودیم، در عملیات مرصاد توسط منافقین اسیر میشدیم.
وی با اشاره به اینکه تنها هدفش در سرودها این است که مسائل مذهبی را زنده نگه دارد، عنوان میکند: با توجه به عقبه کاری خودم در جنگ، جبهه و مدافعان وطن در بحبوحه شیوع کرونا در کشور، به جهت قدردانی از زحمات پزشکان و پرستاران سرودی برای مدافعان سلامت تحت عنوان «مدافعان» را ساختم و سپس در بیمارستان ولایت و بوعلی قزوین برای کادر درمان اجرا کردیم که خیلی مورد استقبال قرار گرفت.
گزارش از حسین عسگریفرد
انتهای پیام
نظرات