۸۶ سال قبل یعنی در سال ۱۳۱۳ همگام با شهرهای بزرگ کشور در اردکان نهادی به منظور ایجاد آبادانی در حوزههای مختلف عمرانی، اجتماعی و فرهنگی شهر به عنوان «بلدیه» تاسیس شد ولی طی این سالها نه تنها نام آن به «شهرداری» تغییر کرد بلکه با گستردگی شهر و تغییر قوانین و آییننامهها، شاهد تنوع روزافزون وظایف آن بودهایم به نحوی که اکنون ۴۰۰ نوع خدمت به شهروندانش ارائه میکند.
البته در کنار گسترش شهر، صنعتی شدن و رشد ناگهانی جمعیت به ویژه از سوی مهاجران جویای کار و آسیبهای اجتماعی و فرهنگی متعدد آن باعث شده تا مسئولان شهر اردکان بر لزوم برنامهریزی و نگاه راهبردی تازه برای دومین شهر بزرگ استان یزد اهتمام یابند.
«مصطفی پوردهقان اردکان» شهردار اردکان در گفتوگو با ایسنا در این مورد تصریح میکند: اردکان هماکنون با سه هزار هکتار وسعت و ۹۵ هزار نفر جمعیت به عنوان دومین شهر بزرگ و پرجمعیت استان نیازمند برنامهریزی و نگاه راهبردی تازهای نظر به گستردگی و رشد فزاینده جمعیت شهری است.
وی اضافه میکند: تنها طی سالهای ۹۵ تاکنون، ۱۲ هزار نفر به جمعیت شهر اردکان افزوده شده که عمدتاً ناشی از مهاجرت منفی سرازیر به این شهر تاریخی با هدف یافتن شغلی بهتر اتفاق افتاده و متاسفانه این رشد ناگهانی جمعیت که حاصل صنعتی شدن این منطقه بوده، برنامهریزی و مدیریت شهری را دچار چالش کرده است.
کسری بودجه شدید شهرداری اردکان
شهردار اردکان با بیان این که بخشی از درآمد بودجه ۶۰ میلیارد تومانی امسال شهر اردکان همچنان براساس جمعیت سال ۹۵ یعنی ۸۳ هزار نفر از محل عوارض مالیات ارزشافزوده تخصیص مییابد، این موضوع را منجر به کسری بودجه شدید شهرداری و نبود توان پاسخگویی شهرداری به ارائه خدمات متنوع و مطالبات شهروندان میداند.
وی میگوید: به منظور رفع کسری این بودجهی تحمیلی به دلیل تغییر قوانین توزیع ارزشافزوده و همچنین جهش شدید جمعیت، یا میبایست بهزعم بعضی کارشناسان راهکار را در افزایش شدید نرخ تعرفهی خدمات شهری برحسب تورم سال جاری لحاظ کنیم که نه در شهرداری و نه در شورای شهر به آن اعتقادی نداریم، یا این که ریاضت اقتصادی را در مدیریت شهری تعریف کنیم که این نیز تصمیم مناسبی تلقی نمیشود.
پوردهقان با تاکید بر تاثیر ریاضت اقتصادی در شهرداری بر بروز کاستی در خدماتدهی به شهروندان، اظهار میکند: تیم مدیریت شهری شهرداری برای برونرفت از این چالش، راهکار را در چند نسخهی علاج همزمان شامل حذف و کاستن هزینههای غیرضروری شهرداری، جذب مشارکت بخش خصوصی و سرمایهگذاران در طرحهای شهری و جلب حمایت مسئولان شهرستان در جهت تعریف و جذب مسئولیت اجتماعی واحدهای بزرگ صنعتی و معدنی در طرحهای شهری بهویژه طرحهای رفاهی و تفریحی شهر در دستور کار دارد.
طرحهای شاخص شهرداری اردکان
شهردار در بخشی از سخنانش متذکر میشود: البته خانواده بزرگ شهرداری اردکان با وجود تنگناهای شدید مالی سعی کرده تا این معضل تاثیری در طرحهای عمرانی و خدمات شهری ایجاد نکند به گونهای که طرحهای شاخصی از جمله آسفالت معابر شهری به متراژ تقریبی ۳۴۰ هزار مترمربع، ایجاد شش پارک درون محلهای، دو پارک جدید بانوان در محله جنتآباد و بلوار غدیر، توسعه دهکده گردشگری سیاه کوه(پارک کوهستان)، ایجاد خیابانهای شهید افخمی و شهید ملاحسینی، تعریض خیابانهای رینگ شهری و همچنین سرمایهگذاری در طرح مهم پردیسان، حمایت از تیمهای ورزشی در سطح ملی و حمایت از صنایعدستی، کماکان و بدون هیچ معطلی در حال اجراست.
وی ادامه میدهد: بدون شک مدیریت شهری و اجرای طرحها و برنامهها در جهت توسعه آبادانی شهر نیازمند مشارکت و خرد جمعی شهروندان است و امیدواریم با این همراهی بتوانیم اردکان سرافراز را بیش از پیش آباد کنیم.
انتهای پیام
نظرات