حسین برزگر ۱۵ آذرماه در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه سطح اراضی کشاورزی استان حدود ۲۵۰ هزار هکتار است، اظهار کرد: میزان تولید محصولات کشاورزی در استان یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن است و ۶۷ هزار بهرهبردار در این بخش فعالیت میکنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن از محصولات تولیدی استان مربوط به بخش زراعت و باغی است، در سال زراعی گذشته ۱۳۰ هزار تن گندم، ۴۳ هزار تن جو و ۴۵۲ هزار تن انواع علوفه تولید شد، همچنین در سالجاری ۲۳ هزار تن حبوبات و ۶۰ هزار تن چغندر برداشت داشتیم.
وی با تاکید بر اینکه در بحث زراعت اولین هدف افزایش ضریب خوداتکایی در محصولاتی مانند غلات و دانههای روغنی است، عنوان کرد: در شهریور و مهرماه امسال ۸۰۰ هکتار کلزا کشت شده است و پیشبینی برداشت این محصول ۱۵۰۰ تن است.
برزگر افزود: حدود ۸۵ درصد روغن کشور وارداتی است، برای کاهش وابستگی در حوزه شکر و روغن توسعه سطح زیر کشت چغندر و دانههای روغنی و خرید تضمینی محصول در دستور کار وزارت جهادکشاورزی قرار دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در بخش زارعت استان سالانه ۹۴۰ هزار تن محصول تولید میشود، گفت: ارزش ریالی این تولیدات حدود ۲۳ درصد درآمدهای بخش کشاورزی استان است، باید ارزش افزوده تولید در این بخش افزایش و حداقل به ۲۵ درصد برسد.
وی با بیان اینکه برای بالا بردن ارزش افزوده محصولات کشاورزی در بخش زراعت باید به صنایع جانبی و حوزه بازرگانی توجه شود، خاطرنشان کرد: متاسفانه در چهارمحال و بختیاری به این موضوعات توجه جدی صورت نگرفته است و ضعیف عمل کردیم.
برزگر با اشاره به اینکه برای افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی و کاهش ضایعات نیازمند یکسری اقدامات مانند بستهبندی و انبارداری مناسب هستیم، بیان کرد: متاسفانه عمده محصولات کشاورزی در میادین میوه و ترهبار به صورت فلهای و چند واسطه عرضه و این مسئله موجب افزایش ضایعات و قیمت محصول میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری در ادامه با بیان اینکه راندمان آبیاری در اروپا بالای ۹۰ درصد است، اظهار کرد: در کشور این عدد ۴۰ درصد و در استان حدود ۵۸ درصد است، برای افزایش بهرهوری و صرفهجویی در آب باید در این حوزه اقدامات جدی صورت بگیرد.
وی بیان کرد: ۳.۵ درصد خاک مرغوب کشور در حریم شهرها و روستاها قرار دارد، در چهارمحال و بختیاری برای توسعه شهرها و روستاها ۶۰۰۰ هکتار از اراضی مرغوب کشاورزی به این مسئله اختصاص یافت و قطعا در آینده نیز رخ میدهد و در حال حاضر نیز توسعه کشاورزی در دشتها امکانپذیر نیست و باید به سمت احداث شهرکهای کشاورزی برویم.
برزگر با بیان اینکه ضریب توسعه مکانیزاسیون در چهارمحال و بختیاری معادل ۱.۶۷ اسب بخار در هکتار است، عنوان کرد: باید این ضریب به دو برسد، در شش ماه ابتدایی سال ۱۳۷ تراکتور در بین کشاورزان توزیع شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: برای کشاورزی پیشرو باید هستههای بذرها در استان شکل بگیرد و حداقل ۳۰ درصد بذرهای توزیعی در بین کشاورزان بذر سالم و اصلاح شده باشد، برای تولید و تکثیر این نوع بذر و همچنین احداث بانک نشا برای کاهش مصرف آب و ... آمادگی جذب سرمایهگذار وجود دارد.
وی با بیان اینکه سطوح باغبانی در چهارمحال و بختیاری ۴۲ هزار هکتار است، گفت: از این سطح حدود ۱۹۰ هزار تن محصول برداشت میشود که از نظر ارزش ریالی تولید محصولات در این حوزه حدود ۳۲ درصد است.
برزگر عنوان کرد: توسعه باغات دراراضی شیبدار دنبال میشود، ۲۸ طرح توسعهای با اشتغال نزدیک به ۵۰۰۰ نفر در سطح زیر کشت ۸۲۰۰ هکتار تعریف شده است، که این طرحها ۱۰ تا ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: سطح زیر کشت گلخانههای استان ۳۰ هکتار است، این سطح باید در سال ۱۴۰۴ به ۷۰۰ هکتار برسد، در ۹ ماه ابتدایی سال پروانه احداث ۲۰۰ هکتار گلخانه با ۱۲۰۰ میلیارد تومان پروانه صادر شده است، همچنین ۲۴۰ میلیاردتومان اعتبار برای احداث گلخانه در استان مصوب شد.
وی در پایان با اشاره به اینکه سطح زیر کشت گیاهان دارویی در چهارمحال و بختیاری ۱۴۵۰ هکتار است که ظرف پنج سال این عدد باید به ۳۰۰۰ هکتار برسد و تامین بذر، نشا و بازار فروش در این حوزه موثر است.
تاکنون ۵۰ درصد سطوح زیرکشت چهارمحال و بختیاری تحت بیمه قرار گرفتهاند
در ادامه احمد کریمزاده سرپرست گروه خدمات بیمهای بانک کشاورزی با اشاره به اینکه هرساله بخشی از محصولات کشاورزی بر اثر حوادث طبیعی، سرمازدگی و بارندگی از بین میرود، اظهار کرد: معمولا کشاورزان از بنیه مالی ضعیفی برخوردار هستند برای اینکه کشاورزان پس از خسارت از چرخه تولید خارج نشوند مورد حمایت بیمهای قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه تاکنون ۵۰ درصد سطوح زیرکشت چهارمحال و بختیاری تحت بیمه قرار گرفتهاند، گفت: بر اساس زمانبندی در بخش زراعت کشاورزان تا پایان آذرماه و باغات تا پایان دیماه فرصت دارند نسبت به بیمه محصولات خود اقدام کنند.
کریمزاده با اشاره به اینکه در سال زراعی گذشته در بخش زراعت و باغبانی ۸۰ درصد سطوح تحت بیمه کشاورزی قرار گرفتند، عنوان کرد: ۱۹ هزار هکتار از باغات چهارمحال و بختیاری شرایط بیمهپذیری دارند.
سرپرست گروه خدمات بیمهای بانک کشاورزی خاطرنشان کرد: مقرر شد بیمه برای دام، طیور، آبزیان و زنبور عسل الزامی باشد، سال گذشته ۱۲ میلیون قطعه طیور در چهارمحال و بختیاری بیمه پایه شدند، همچنین برای دام سنگین حدود ۸۰ درصد غرامت مبلغی معادل ۲۱ میلیون تومان پرداخت میشود.
وی در پایان گفت: در سال زراعی ۹۸_ ۹۹ حدود ۸۰ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان چهارمحال و بختیاری پرداخت شد.
انتهای پیام
نظرات