محمد فرزانه در گفتوگو با ایسنا در خصوص مشکلات صنف شیرینیسازان، شیرینی فروشان، کافه و قنادی مشهد در تهیه روغن و مواد اولیه اظهار کرد: شیوع بیماری کرونا آسیب بزرگی به صنف ما وارده کرده است. در طول مدت شیوع بیماری کرونا تقاضای خرید شیرینی 30 درصد کاهش پیدا کرده است. در این میان نیز وعدههای دولت عملیاتی نشده و گرهی از صنف ما باز نشده است.
وی افزود: حتی وامهایی که برای مشاغل آسیب دیده از کرونا در نظر گرفته شده است تمامشان محقق نشده و گرانی مواد اولیه از جمله شکر توسط کارخانهها کام قنادان را تلخ کرده است. امروز شکر در بازار آزاد هر کیلو 9200 تومان فروخته میشود. در سال 1395 نیز این اتفاق در مورد شکر رخ داد. از سمتی دیگر روغن نیز گران شده است و در بازار نیز موجود نیست. شکر تنها در بازار آزاد پیدا میشود. مشخص نیست که روغن از چه کانالی و چگونه وارد بازار آزاد میشود.
رئیس اتحادیه صنف شیرینیسازان، شیرینی فروشان، کافه و قنادی مشهد ادامه داد: چرا قنادان در تهران هر هفته سهمیه روغن خود را میگیرند اما در مشهد روغن باید از بازار آزاد تهیه شود؟ دغدغههای صنفی ما از یک طرف و شیوع بیماری کرونا و تهیه مواد اولیه از طرف دیگر مشکلات زیادی را به وجود آورده است.
وی تصریح کرد: نامهای در مورخ 12/8/1399 برای دریافت روغن به انجمن صنفی روغن نباتی کشور ارسال شده است، بعد از پیگیریهای مداوم از تهران در تاریخ 12/9/99 حوالهای دریافت کردهایم که در آن 450 تن روغن به 170 تن روغن تغییر پیدا کرده است. از این مقدار نیز تا امروز نزدیک 70 تن روغن از کارخانه طلبکار هستیم.
فرزانه با اشاره به افزایش قیمت روغن افزود: متاسفانه قیمت روغن نیز افزایش یافته است. در حال حاضر روغن قنادی 16 کیلویی 170 هزار تومانی در بازار آزاد 480 تومان، روغن کره 139 هزار تومانی در بازار آزاد 500 هزار تومان ، روغن جامد 10 کیلویی هر کیلو 50 هزار تومان و روغن مایع 10 کیلویی نیز هر کیلو 22 هزار تومان شده است و ما از بازار آزاد تهیه میکنیم. افزایش قیمتهای مواد اولیه در دو ماه اخیر باعث افزایش قیمت شیرینی بین 20 الی 30 درصد در هر کیلو شده است. خوشبختانه سازمان صمت و غله قیمت آرد را مدیریت کردهاند و در تامین آرد مشکلی نداشتهایم.
رئیس اتحادیه صنف شیرینیسازان، شیرینی فروشان، کافه و قنادی مشهد ادامه داد: در یک ماه اخیر قیمت شکر، کاکائو ، نارگیل و حتی قیمت جعبه نیز افزایش یافته و قیمت کاغذ و کارتن 50 درصد نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: اگر روغن واحدهای صنفی با توجه به نزدیکی ولادت حضرت زهرا (س)، اعیاد رجبیه، عید نوروز و ماه رمضان که پیک کاری ما است، تامین نشود آسیب بزرگی به صنف وارد شده و از طرفی مجبور به تعدیل نیرو میشویم. اگر با همین رویه رشد قیمتها افزایش یابد افزایش مجدد قیمت شیرینی نیز اجتنابناپذیر خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات