• سه‌شنبه / ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۲:۰۱
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 99112820848
  • خبرنگار : 30054

مبرد آزمایشگاهی چیست و کاربرد آن چیست؟!

مبرد آزمایشگاهی چیست و کاربرد آن چیست؟!

مبرد آزمایشگاهی یا همان کندانسور یکی از وسایل پرکاربرد در شیشه آلات آزمایشگاهی است که معمولا برای خالص سازی مایعات استفاده می شود.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام پیرکس فن، مبرد وسیله ای است که به کمک آن، گازها را میعان می کنند. گاز مورد نظر وارد کندانسور شده و با قرارگیری در لوله ای با محیط سرد، میعان می شود. میعانات گازی از لوله خارج شده و مورد استفاده قرار می گیرند.

فروشگاه اینترنتی پیرکس فن این امکان را فراهم کرده است تا از خدمات فروش انواع مبرد آزمایشگاهی استفاده کنید.

فروش مبرد

مبرد دارای دو لوله است. یکی لوله داخلی و دیگری خارجی. معمولا آب را وارد لوله خارجی آن می کنند. گاز وارد لوله داخلی شده و با قرارگیری در مجاورت لوله که سرد شده، میعان می شود. این میعانات از لوله خارج شده و مورد استفاده قرار می گیرند. در شکل زیر لوله داخلی و خارجی به سادگی قابل مشاهده هستند:

مبردها عمدتا برای خالص سازی یا جداسازی مایعات استفاده می شوند. برای خالص سازی، مایع مورد نظر با اعمال حرارت تبخیر شده و بخار آن از درون مبرد عبور داده می شود.

در حین عبور، بخار آن مجددا میعان شده اما ترکیبات اضافی و ناخالصی های آن از همان ابتدا تبخیر نشده اند که بخواهند به همراه مایع میعان شوند.

برای جداسازی دو مایع با نقطه جوش های متفاوت، به آنها به اندازه مایعی که نقطه جوش پایین تری دارد، حرارت می دهند تا مایع با نقطه جوش کمتر تبخیر شود و پس از میعان، از ماده با نقطه جوش بالاتر جدا شود.

از مبرد ممکن است برای تقطیر و خالص سازی آب نیز استفاده شود. به همین دلیل است که به آن لوله تقطیر نیز می گویند. مبردها اغلب از جنس شیشه های بوروسیریکاتی بوده و در برابر حرارت و بخارات خورنده مقاوم هستند.

در بعضی از کندانسورها بخاری که قصد میعان آن را دارند را از لوله داخلی و در برخی دیگر نیز از لوله بیرونی عبور می دهند.

انواع مبردها بر اساس روش خنکسازی

مبردها بسته به روش خنکسازی، به دو نوع تقسیم می شوند:

خنک سازی با استفاده از هوا:

در این نوع مبردها از هوا برای سرد کردن گاز و میعان شدن آن استفاده می شود. از این مبردها اغلب برای چگالش مایعاتی با نقطه جوش بالا(معمولا بالای ۱۰۰ درجه سانتی گراد) استفاده می شود.

خنک سازی با استفاده از مایع:

در این نوع مبردها از مایعات (مثلا آب سرد) برای سرد کردن گاز و میعان شدن آن استفاده می شود. معمولا به این صورت است که آب سرد وارد لوله بیرونی شده و باعث سرد شدن لوله داخلی می شود. با عبور گاز از لوله داخلی، گاز سرد شده و تبدیل به مایع می شود.

کندانسورهایی که با استفاده از مایعات اقدام به خنک کردن بخار می کنند، دارای انواع دقیقتی نیز هستند که در ادامه نام برده می شوند:

. Liebig condenser

. West condenser

. Allihn condenser

. Davies condenser

. Graham condenser

. Coil condenser

. Dimroth condenser

. Spiral condenser

. Friedrichs condenser

انواع مبرد بر اساس لوله داخلی آن

۱- مبرد ساده (کندانسور ساده یا سرد کننده ساده)

لوله داخلی در این نوع مبردها، یک لوله صاف و بدون هیچ شکل خاصی است.

۲- مبرد مارپیچ (کندانسور مارپیچ یا سرد کننده ماپیچ)

لوله داخلی در این نوع مبردها به شکل مارپیج است تا گاز درون لوله، فرصت بیشتری برای میعان شدن داشته باشد.

نکته : مبرد مارپیچ صنعتی نوعی از مبرد مارپیچ است که قطر لوله و قطر مارپیچ آن طبق سفارش مشتری با سایز بزرگتر ساخته می شود و خاصیت آن این است که دیرتر جرم می گیرد.

این نوع بیشترین نوع مورد استفاده در آزمایشگاه‌ها است.

۳- مبرد حبابی (کندانسور حباب دار یا سرد کننده حباب دار)

لوله داخلی این نوع کندانسورها به صورت حبابهایی است که در طول لوله وجود دارند.

۴- مبرد ویگرو (کندانسور ویگرو یا سرد کننده ویگرو)

مبرد ویگرو یا ستون ویگرو که بر اساس نام سازنده آن “هنری ویگرو” Henri Vigreux نام گذاری شده برای خنک سازی بخار حاصله از مایعات در آزمایشگاه به کار می رود این ستون دارای برجستگی های خار مانند شیشه ای است که سطح تماس زیادی را به وجود می آورد تا بخارداغ سریعتر به مایع تبدیل گردد.

هنری ویگرو در سال ۱۹۰۴ در دانشگاه سوربن فرانسه این ستون را برای جلوگیری از شکستن بسیار متدوال شیشه آلات آزمایشگاهی که به علت دمای بیش از حد اتفاق می افتاد اختراع نمود.

لطفا جهت دریافت قیمت با شماره تلفن ۶۶۸۱۱۰۰۰ – ۰۲۱ تماس حاصل فرمائید.

آدرس کارخانه و دفتر فروش: تهران – ابتدای بزرگراه فتح (جاده قدیم کرج) – خیابان ۱۷ شهریور- خیابان مختاری پلاک ۱۵

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha