رهام شرف در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با همسانسازی حقوق اعضای هیئت علمی وزارت علوم با وزارت بهداشت، اظهار کرد: درخواست اعضای هئیت علمی افزایش حقوق نیست. در واقع برقراری عدالت به این معنا که بحث ۵۰ درصد امتیازات شغلی برای همه کارمندان دولت به غیر از اعضای هئیت علمی دانشگاهها که به دلیل هئیت امنایی بودن در یک سال اخیر اعمال شد.
وی با بیان اینکه امسال بحث ۵۰ درصد امتیازات شغلی برای هئیت علمی وزارت بهداشت نیز اعمال شد، افزود: گفتنی است تنها جامانده افزایش حقوق اعضای هیئت علمی وزارت علوم هستند.
شرف، ضمن قدردانی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: بحث ۵۰ درصد امتیازات شغلی در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی تصویب شد ولی انتظار میرود از اساتید وزارت علوم در صحن علنی مجلس نیز حمایت شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان در رابطه با افزایش خطر مهاجرت اساتید دانشگاهی وزارت علوم، ادامه داد: با توجه به شرایط خوب و حقوق بالای اساتید دانشگاهها در خارج از کشور، خطر مهاجرت اساتید ایران به دلایل مختلف افزایش پیدا میکند.
شرف، با توجه به سند چشمانداز جمهوری اسلامی و بیانیه گام دوم انقلاب، تولید علم و جایگاه علمی کشور و نیز اساتید از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهار کرد: ۵۰ درصد امتیازات شغلی برای کارمندان دانشگاههای وزارت علوم انجام شده و این مسئله باعث خوشحالی و مسرت خاطر است؛ چرا که در شرایط فعلی همه اقشار تحت فشار اقتصادی هستند اما برای اساتید این دانشگاه هنوز اعمال نشده و در شرایط فعلی حقوق برخی از کارمندان دانشگاه از اعضای هیئت علمی بالاتر است.
وی با بیان اینکه اعضای هیئت علمی دانشگاهها معافیت مالیاتی ندارند، بلکه به صورت پلکانی از مالیات معاف هستند و این مسئله با توجه به نقشی که اساتید در تولید علم و رشد فرهنگی، علمی و اقتصادی کشور دارند کاملاً موجه و قابل درک است، افزود: انجام نشدن همسانسازی حقوق اعضای هیئت علمی وزارت علوم با وزارت بهداشت، به بیانگیزگی اساتید میانجامد.
این عضو هیئت علمی با بیان اینکه در شرایط موجود اقتصادی باید توجه زیادی به اساتید وزارت علوم شود، زیرا آنان درخواستهای زیادی از کشورهای مختلف دارند، تصریح کرد: با توجه به وضعیت اساتید دانشگاهها در کشور، اکنون بسیاری از اساتید در آینده نزدیک مهاجرت خواهند کرد و این در حالی است که مقام معظم رهبری همواره مدافع نخبگان و اساتید بوده و رشد علمی و اقتصادی کشور را نیز مرتبط با تلاشهای اساتید دانستهاند. با توجه به تاکیدات رهبر فرزانه انقلاب بر تلاش در راستای ارتقای علمی کشور در جهان، اساتید و پژوهشگران اخیراً رتبه علمی ایران در جهان را به ۱۵ ارتقا دادند.
شرف خاطرنشان کرد: اساتید دانشگاهها پروسه طولانی را برای رسمی شدن و ارتقا طی میکنند، با این حال هر سال باید امتیازات علمی لازم را کسب کنند و اگر چند سال از کسب امتیازات لازم باز بمانند، در معرض رکورد علمی و حتی اخراج قرار میگیرند. اعضای هیئت علمی دانشگاه حتی پس از اتمام ساعات کاری خود در دانشگاه، در منزل نیز درگیر فعالیتهای پژوهشی هستند و پرداختن به این وظایف و تولید اندیشه، ذهنی آسوده میطلبد و با وضعیت معیشتی کنونی اساتید چنین چیزی میسر نیست.
انتهای پیام
نظرات