• سه‌شنبه / ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۳:۱۷
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: Bojnourd-49518
  • خبرنگار : 50046

پنیر پوستی سوغات عشایر خراسان شمالی

پنیر پوستی سوغات عشایر خراسان شمالی

عشایر خراسان شمالی دارای 700 هزار راس دام سبک هستند که نقش بسزایی در تولید محصولاتی همچون گوشت و پشم دارند.

پنیر پوستی یکی از محصولاتی است که توسط این قشر از جامعه تولید می شود و میزان تولید آن به بیش از 100 تن در سال می رسد.

این محصول لبنی آنقدر خوشمزه و خوش طعم است که هر کیلوگرم آن در حال حاضر در بازار با قیمت 70تا 80 هزار تومان به فروش می رسد.

یکی از زنان عشایری خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا، منطقه خراسان شمالی، در رابطه با شیوه تولید این پنیر گفت: در گذشته پنیر یکی از مواد خوراکی اصلی مردم عشایر این استان بوده است بنابراین برای اینکه  بتوانند پنیر خود را برای مدت یک سال نگه دارند آن را در پوست گوسفند قرار می دادند.

وی افزود: مردم عشایر برای اینکه بتوانند پوست پنیر خود را تهیه کنند به هنگام کشتار دام، دام را با ظرافت خاصی ذبح می کردند که آن پوست پاره نشود و بعد از جدا کردن لاشه دام از پوست آن را به خوبی می شستند و سپس به مدت یک سال به آن مهلت می دادند تا کاملا خشک و آماده جانمایی برای قرار دادن پنیر شود.

وی ادامه داد: در گذشته زنان عشایری برای اینکه بتوانند پنیر را تهیه کنند در یک ظرف کوچک مقداری آب را جوشانده و سپس در داخل آن موادی همچون شیلاف گوسفند و دو تا سه عدد لیموترش خشک می انداختند.

این بانوی عشایری اظهار کرد: بعد از اینکه یک دیگ بزرگ 40 تا 50 کیلویی شیر به جوش می آمد یکی دو کاسه ماست خوری از محلول مذکور را داخل دیگ می ریختند تا شیر و آن محلول خود را بگیرد و سپس در داخل آن مقداری نمک می ریختند.

وی در ادامه توضیح داد: بعد از اینکه پنیر خود را می گرفت در داخل یک کیسه پارچه ای قرار داده می شود تا آب آن گرفته شود سپس در زیر تشتی قرار می دادند تا خشک شود.

وی گفت: بعد از اینکه پنیر خشک شد آن را به مدت 40 تا 50 روز در داخل آب نمک قرار می دادند و بعد از آن با ماست چکیده مخلوط کرده و در داخل پوستی که از قبل آماده شده قرار می داند.

قلی پور مدیر کل امور عشایر خراسان شمالی نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا گفت: عشایر این استان سالانه بیش از 100 تن پنیر پوستی تولید می کنند.

وی با اشاره به اینکه پنیر پوستی یکی از محصولات خاص عشایر این استان است، افزود: این نوع از پنیر از کیفیت خیلی بالایی برخوردار است اما متاسفانه تبلیغ زیادی بر روی آن انجام نشده است.

وی با بیان اینکه این پنیر با شیر گوسفند تولید می شود، ادامه داد: در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم از این پنیر 70 تا 80 هزار تومان است.

قلی پور اظهار کرد: راه اندازی واحدهای کوچکی همچون بسته بندی و برندسازی یکی از الزامات ضروری این محصول با کیفیت است.

وی با اشاره به اینکه بسته بندی و برندسازی این محصول نیازمند سرمایه گذاری بخش خصوصی است، بیان کرد: در حال حاضر 17 صندوق خرد زنان عشایری وجود دارد که می توان از این طریق ورود پیدا کرد، پنیرها را جمع آوری و در قالب کارگاه های بسته بندی کوچک این محصول را به تمامی افراد عرضه کرد.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.