• یکشنبه / ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۲:۱۵
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: Bojnourd-51484
  • خبرنگار : 50046

حلیم پزان سنت دیرینه مردم خراسان شمالی در ایام محرم

halim23

کارشناس ثبت آیین های معنوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت: حلیم پزان سنت دیرینه مردم این استان در ایام محرم است.

علی حسین پناه در گفت و گو با ایسنا، منطقه خراسان شمالی، با اشاره به اینکه آیین حلیم پزی در ایام محرم در خراسان شمالی با مراسم خاصی صورت می گیرد، افزود: تقریبا با شروع ماه محرم و در دهه نخست این ماه مراسم پخت حلیم در بیشتر نقاط این استان انجام می شود.

وی ادامه داد: در برخی از نقاط خراسان شمالی، تعدادی از دامدارها و یا روستاییان زمانیکه بره آن ها به دنیا می آیند آن را نذر امام حسین(ع) کرده و با فرارسیدن ماه محرم آن بره را پروار کرده سپس با آغاز ماه محرم آن را برای پخت حلیم کشتار می کنند.

حسین پناه اظهار کرد: از سوی دیگر در برخی از نقاط نیز هر شخصی که بر سر دیگ حلیم می ایستد دعاهای مخصوصی را می خوانند.

وی تصریح کرد: همچنین هر فردی که به آشپرخانه وارد می شود باید با وضو وارد شود.

حسین پناه توضیح داد: در تهیه حلیم همه سعی می كنند به نوعی مشاركت داشته باشند، آنان كه دستشان به دهانشان می رسد یا احیانا نذری دارند گوسفند و یا حبوبات و گندم مورد نیاز حلیم را تأمین می كنند، بانوان حبوبات را تمیز و آماده كرده و جوانان نیز حلیم را برای آماده شده می كوبند كه اصطلاحا به آن "چمه زنی" می گویند.

وی بیان کرد: طبخ حلیم و خصوصا مرحله چمه زنی آن كه تا چندین ساعت طول می كشد بسیار طاقت فرسا است اما جوانان و عزاداران به عشق امام حسین(ع) و میهمانان سفره او برای مشاركت در پخت این غذا صف می ایستند.

گفتنی است آیین حلیم پزی در ایام محرم در خراسان شمالی سال گذشتنه به ثبت ملی رسید.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.