• سه‌شنبه / ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۸:۴۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: Khorasan-Razavi-143219

نخستين جشنواره غذاهاي سنتی و محلی شمال خراسان برگزار شد

نخستين جشنواره غذاهاي سنتی و محلی شمال خراسان برگزار شد
نخستين جشنواره غذاهای سنتی و محلی شمال خراسان  با حضور 70 شرکت‌کننده از شهرستان‌هاي قوچان، درگز، چناران، فاروج، شيروان، بجنورد و اسفراين ظهر امروز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان برگزار شد.

به گزارش ايسنا- منطقه خراسان، علی حیدری دبیر این جشنواره گفت: هدف از برگزاری این جشنواره احیای سنت طبخ و مصرف غذا و نان ایرانی، تاکید بر رعایت اصول طبخ و مصرف غذاهای سنتی، تاکید بر مصرف مواد اولیه طبیعی و ارگانیک، معرفی دانشگاه آزاد اسلامی و شهرستان قوچان به عنوان یکی از قطب‌های تولید غذا و نان سنتی است.

وی در ادامه پس از معرفی غذای محلی "فتیر مسکه" عنوان کرد: بعضی گمان می‌کنند این غذا پس از حرکت کردها به شمال خراسان و توسط عشایر به این منطقه وارد شده است اما این غذا وجود داشته و تیمور لنگ در کتاب خود می‌گوید که قوچانیان مهمان نوازند و به من فتیر مسکه دادند که این گفتار به قرن هشتم هجری مربوط می‌شود.

هادی رجائی‌نیا، فرماندار شهرستان قوچان نیز با تاکید بر لزوم استفاده از غذاهای سنتی به دلیل سلامت این نوع غذاها گفت: سوق یافتن به سمت و سوی غذاهای سالم برای نسل‌های آینده و حفظ فرهنگ اصیل قوچان موجب نشاط اجتماعی و ترویج سنت‌ها می‌شود.

در ادامه غلامرضا کاظمی بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان در نظر دارد علاوه‌بر توجه بر علم و اشتغال در مسائل فرهنگی نیز وارد شود.

 رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان افزود: جشنواره غذا در سه بخش آش، غذا و انواع نان برگزار شد؛ داوری در این جشنواره با معیارهایی همچون طعم و مزه غذا، رعايت بهداشت فردي و محيطی در طبخ غذا، نحوه انجام تزئينات، به كارگيري نوع مواد اوليه در حفظ ارزش غذايي محصول، رعايت اصالت غذايي (زادبوم) غذاي طبخ شده، ميزان استفاده از اطلاعات موثق و به‌روز در طبخ غذا، نوع پوشش آشپز و ميزان تسلط به ارائه مطالب و نحوه آماده‌سازي محصول سنجیده شد.

وی گفت: برهمین اساس خانم‌ها اسیه باغبان، اکرم غدیری‌مقدم، آدینه‌زاده مقام‌های اول تا سوم را به دست آوردند. همچنین مریم عقیقی مقام برتر پخت نان را کسب کرد و تکتم ابراهیم‌زاده جایزه ویژه هیات داوران را به خود اختصاص داد.
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.