تصویرگر کتاب کودک و نوجوان گفت: تصویر یک رسانه است و تصویرگر برای این که به جهانبینی حرفهای از عرصهای که در آن فعالیت دارد برسد، ابتدا باید خود را بشناسد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از واحد خبر روابط عمومی حوزه هنری خراسان رضوی، جلسه بحث و گفتوگوی تصویرگرانه با موضوع نقش تصویرگر در شناسایی و ارتباط با مخاطب توسط گروه هنری مستقل سه نقطه و حوزه هنری خراسان رضوی و با حضور جمعی از تصویرگران کتاب کودک و نوجوان در دفتر هنرهای تجسمی حوزه هنری استان برگزار شد.
سعیده نصرتیفرد از تصویرگران باسابقه کتاب کودک و نوجوان در این نشست، با بیان این که در تصویرسازی، خودشناسی تصویرگر بر شناخت مخاطب اولویت دارد، اطهار کرد: تصویرگر برای این که به یک جهانبینی حرفهای از عرصهای که در آن فعالیت دارد برسد ابتدا باید خود را بشناسد و در این مسیر نیازمند مطالعه و کسب شناخت در زمینههای مختلفی نظیر جامعهشناسی، ادبیات، روانشناسی، تکنیکها و انواع خروجیها در نقاشی و گرافیک، عمقبخشی به دانش تئوریک خود از تصویرگری، تقویت فنبیان و... است.
وی افزود: تصویر یک رسانه است و تصویرسازی مجموعهای از فریمهای روایی است که داستانی مبتنی بر یک تفکر پشت آن قرار دارد. در واقع تصویرگری فقط کار دستی و عملی نیست بلکه باید دانست که قرار است چه چیزی را به نمایش بگذاریم و این امر به جهانبینی تصویرگر برمیگردد.
این تصویرگر مشهدی کتاب کودک خاطرنشان کرد: بنابراین در این راستا هنرمند باید تعامل با مردم را یاد بگیرد و نمیتوان گفت که من بهعنوان یک هنرمند در خلوت خودم و فقط بر اساس حس و حال درونیام خلق اثر میکنم.
نصرتیفرد با اشاره به تفاوت تصویرگر با نقاش، گفت: نقاش یک سبک هنری را در اثرش پیاده میکند اما تصویرگر باید سبک را بفهمد و آن را در اثرش برای مخاطب خود نیز ترجمه کند و ببیند چه تاثیری بر او دارد که این امر در تصویرگری کتاب کودک به مراتب سختتر بوده و اهمیت بیشتری دارد.
وی تصریح کرد: نکته مهم دیگر ارتباط تصویرگر با مخاطب پس از انتشار کتاب یا نشریه است تا تصویرگر بداند اثرش چقدر با مخاطب ارتباط برقرار کرده، چه ضفهایی داشته و قدم بعدی را باید چگونه بردارد.
این تصویرگر کتاب کودک ادامه داد: مدتی پیش برای جمعی از کودکان مناطق محروم مشهد، تدریس داشتم و در آنجا اصول و مبانی هنری که در دوران دبیرستان میخوانیم را به زبان کودکانه به بچهها آموزش دادم و خروجی که از آنها میگرفتم برایم بسیار جالب بود. در واقع هنر و خلاقیت امری ذاتی است که درون همه افراد وجود دارد اما مهم این است که آن را نادیده میگیریم یا پرورش میدهیم؟
نصرتیفرد افزود: پیشنهاد میدهم در کارهای فرهنگی و اردوهای جهادی که انجام میشود بیشتر به فعالیتهای هنری پرداخته شود. این کار علاوه بر شناسایی استعدادها سبب میشود که شناخت هنرمندان نیز از مخاطبان خود بیشتر شده و با جامعه آماری بالاتری آشنا شوند و همچنین رسالت هنری خود را انجام دهند.
در ادامه، مهشید رجایی و صبا دارابیان دیگر اعضای گروه هنری سه نقطه و جمعی دیگر از تصویرگران حاضر در این جلسه به بحث و گفتوگوی متقابل درباره موضوع نشست و نقش عوامل مختلفی نظیر والدین، آموزشوپرورش، نویسنده، تصویرگر و ناشر در تولید کتاب کودک پرداختند و بر اهمیت تعامل هرکدام از این عوامل با یکدیگر تاکید کردند.
نظرات