مدیرکل فنی و حرفهای خراسان رضوی گفت: در سال جاری ۳۰۰ نفر متکدی را آموزش دادیم که برخی از آنها به سرکار رفتند.
به گزارش ایسنا-منطقه خراسان، افشین رحیمی گلخندان امروز در دیدار استاندار با مدیران فنیوحرفهای استان و در دفتر استاندار، اظهار کرد: سازمان آموزش فنی و حرفهای متولی تربیت نیروی انسانی ماهر است. در استان ۴۷ مرکز دولتی و ۸۷۸ آموزشگاه داریم که مشغول مهارتآموزی هستند.
وی با بیان اینکه «در راستای تحقق برنامه مهارتآموزی سه اصل داریم»، عنوان کرد: اصل اول ارتقای کیفی آموزشها بوده که در همه نظامهای آموزشی وجود دارد. اصل دوم ارتباط آموزشها با بازار کار است که در هیچ نظام آموزشی چندان به آن توجه نشده است. اگر مورد اول باشد اما مورد دوم نباشد، مهارتآموزی مردود است. اصل سوم عدالت در دسترسی به آموزشها است.
رحیمی گلخندان افزود: ما آموزش را در مراکز ثابت داریم که داخل شهرها هستند و در مراکز سیار نیز آموزش داریم که این مراکز در حاشیه شهر و روستاها قرار دارند. در سال ۱۳۷ هزار نفر آموزشهای مهارتی از 20 تا 2800 ساعت را دریافت میکنند. در صنایع نیز بحث آموزش را داریم که نزدیک به ۱۲ هزار نفر را در صنعت آموزش میدهیم. آموزش در پادگانها نیز انجام میشود که در سال گذشته ۶۸۰۰ سرباز را در استان آموزش دادیم.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان رضوی بیان کرد: آموزش در جوار دانشگاه را نیز داریم که ۴۸۰۰ دانشجو را به این صورت آموزش میدهیم. تا مدرک دکترا نیز در مراکز خود داریم. ۲۰ سال پیش افراد زیر دیپلم بودند و از نظر فرهنگی مشکلاتی داشتیم اما اکنون تحصیلکرده شدهاند. در بخش دانشآموزی طرح ایران مهارت را هفته پیش شروع کردیم، اولین مدرسهای که این طرح را انجام داد استعدادهای درخشان فرزانگان بود. ما به روستاییان و عشایر نیز آموزش میدهیم. سال پیش نزدیک ۱۱ هزار نفر آموزش دیدند که برنامه پیشگیرانهای از توسعه سکونتگاه و کمک به معیشت خانواده روستایی است.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته برای متکدیان آموزش داشتیم. دو سال است که با تفاهم با استانداری و با معاونت اجتماعی وزارت کشور سالی یک تا ۱.۵ میلیارد از وزارت کشور دریافت میشود که سال گذشته این مبلغ را برای زنان سرپرست خانواده حاشیه شهر و امسال برای متکدیان دریافت کردیم. به ۳۰۰ نفر متکدی آموزش دادیم که برخی به سرکار رفتند.
رحیمی گلخندان گفت: در سازمان فنی و حرفهای در استان ۷۴۴ نفر نیروی رسمی و ۲۶۰۰ مربی داریم که ۶۴۰ مربی رسمی و قراردادی و 1500 نفر بخش خصوصی هستند. ما ۳۴ میلیارد اعتبار در سال داریم. سازمان ما با ۷ مجموعه سازمان ملل کار میکند. ۱.۴ درصد اعتبارات آموزشی کشور متعلق به فنی و حرفهای است.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان رضوی با اشاره به اینکه «آموزش به معینهای اقتصادی را شروع کردیم و به معینها تسهیلگری میدهیم»، تصریح کرد: در خراسان ۱۷۶۰ حرفه آموزش میدهیم. ما اولین دستگاهی بودیم که جهت آموزش برای تسهیلگران قبل سال اقدام کردیم. اولین تفاهمنامه با معینهای اقتصادی بستیم. آماده هستیم تا در تمام رشتهها آموزش رایگان دهیم. اگر آن رشته را نداشته باشیم، به آموزشگاه آزاد میروند و اگر آموزش آزاد نیز نداشته باشیم، از ظرفیت خودشان انجام میدهند و ما نظارت میکنیم.
وی ادامه داد: اولین مجموعه خیرین توسعه و ترویج آموزش فنی و حرفهای در کشور را سال گذشته افتتاح کردیم، صاحبان برندها را شناسایی میکنیم که وقتی نمیتوانیم آموزش انجام دهم، آنها انجام میدهند. با این کار یک قسمت از ضعفها را جبران میکنیم. بخشی نیز مهارتهای دوگانه است. تجهیزات ما سالهای زیادی است که به روز نشده بنابراین با این آموزشهای دوگانه، چهار روز در مجموعه ما آموزش میبینند و دو روز به واحد کار میروند که مشکلات مواد مصرفی و تجهیزات ندارند. ما نقص خود را با این قسمت جبران کردیم. همه ظرفیت استان را برای آموزش بسیج نمودیم.
رحیمی گلخندان اضافه کرد: همانطور که دانشگاهها دانشجوی خارجی میگیرند، ما نیز این کار را انجام دادیم. از هرات برای آموزش آمدند. تعدادی معمولا به آلمان و مناطق دیگر میروند، با دانشگاه فردوسی هماهنگ خواهیم کرد که دانشجویان خارجی برای آموزش بگیرند.
نظرات