نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به موقعیت جمهوری اسلامی ایران در منطقه و اتفاقاتی که در آن و به ویژه در عراق و یمن افتاده، سیگنالی از سوی ریاض داده شده اما شاید تا رفع این سوتفاهمات زمان زیادی را نیاز داشته باشیم.
به گزارش ایسنا-منطقه خراسان، هادی شوشتری در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به روابط ایران و عربستان در سالهای اخیر، اظهار کرد: در سالهای اخیر رابطه ایران و عربستان به علت مسائلی که پیش آمد، خوب نبوده و این درحالی است که عربستان و ایران در حوزه جهان اسلام مسائل مشترک زیادی دارند و رفع سوتفاهمات به زمان نیاز دارد.
وی افزود: با توجه به موقعیت جمهوری اسلامی ایران در منطقه و اتفاقاتی که در آن و به ویژه در عراق و یمن افتاده، سیگنالی از سوی ریاض داده شده اما شاید تا رفع این سوتفاهمات زمان زیادی را نیاز داشته باشیم.
شوشتری بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران از هر چیزی که به وضعیت جهان اسلام کمک کند، استقبال میکند و بارها اعلام کرده که برای گفتوگو و مذاکره هیچ محدودیت و مشکلی ندارد و این طرف مقابل است که باید این کار را انجام دهد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر لزوم تغییر بخشی از قانون اساسی، گفت: یکی از اصول قانون اساسی مکانیزم بازنگری در آن است و این فرایند بازنگری در قانون اساسی درج و مشخص شده که با چه ترتیبات و تشریفات قانونی میتوان قانون اساسی را بازنگری کرد، بنابراین قانون اساسی اصل بازنگری را پذیرفته است.
نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قانون اساسی قبل مصوبه سال 1358 و بعد از یک بازه زمانی 10 ساله مورد بازنگری قرار گرفت، پست نخستوزیری حذف و تمرکز از حالت شورایی در قوهقضائیه متمرکز شد و اصول دیگری در قانون اساسی مورد بازنگری قرار گرفت.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر احتمال تغییر قانون اساسی، احیای پست نخستوزیری و تبدیل نظام سیاسی به نظام پارلمانی، عنوان کرد: اصل بازنگری قانون اساسی در قانون پیشبینی شده و در صورت ضرورت بازنگری در قانون اساسی با طی تشریفات قانونی، این امکان وجود دارد.
شوشتری در پاسخ به ایسنا در خصوص حضور نیروهای فراملی و فرامنطقهای در خلیج فارس تحت عنوان ائتلاف دریایی، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان بازیگر مهم منطقهای همواره اعلام کرده که امنیت منطقه برای جمهوری اسلامی ایران یک پارامتر و شاخص بسیار مهم بوده و مخالف حضور نیروهای فرامنطقهای در این منطقه مهم از جغرافیای سیاسی دنیا است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: ما اصولا با حضور نیروهای فرامنطقهای موافق نیستیم و معتقد هستیم که امنیت منطقه باید توسط کشورهای منطقه تامین شود، امنیت پایدار و باثباتی که توسط نیروهای کشورهای منطقهای و بدون حضور کشورهای فرامنطقهای ایجاد شود.
نظرات