با حضور اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه خراسان رضوی، روند اجرای پروژههای عمرانی استان و مطالبات دستگاههای اجرایی برای تسریع در تکمیل و بهرهبرداری آنها مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا- منطقه خراسان، علیرضا رشیدیان در این جلسه اظهار کرد: خراسان رضوی با 116 هزار کیلومتر وسعت، هشت درصد جمعیت کشور را داراست و به لحاظ وسعت 7.3 درصد از خاک کشور را به خود اختصاص داده است.
وی گفت: این استان 833 کیلومتر مرز مشترک با کشورهای افغانستان و ترکمنستان دارد که به دلیل این مزیت، صادرات استان به کشورهای هدف در شش ماهه نخست امسال از منفی 18 درصد به مثبت پنج درصد ارتقا یافته است.
رشیدیان ادامه داد: نرخ جمعیت شهری خراسان رضوی 72 درصد است که به دلیل توزیع نامناسب جمعیت 51 درصد آن در مشهد، 20 درصد در چهار شهرستان بزرگ استان و مابقی در 23 شهرستان دیگر سکونت دارند.
استاندار خراسان رضوی جمعیت حاشیهنشین در کلانشهر مشهد را یک میلیون و 100 هزار نفر اعلام کرد و گفت: حدود یک میلیون نفر از جمعیت 6.2 میلیون نفری استان در مناطق کمبرخوردار اسکان دارند.
وی با بیان این که 75 درصد اقلیم استان بیابانی است، تصریح کرد: 65 درصد خراسان رضوی در مناطق زلزلهخیز با خطر بالا واقع شده و 21 گسل مهم در استان وجود دارد.
رشیدیان در خصوص بودجه استان در سال جاری نیز خاطرنشان کرد: بر اساس قانون بودجه، در ابتدای سال 624 میلیارد تومان یعنی 5.9 درصد اعتبارات استانی به خراسان رضوی اختصاص یافت که با احتساب لوایح و ضمائم 951 میلیارد تومان ابلاغ شد و برای اجرای حدود 3300پروژه با 135 دستگاه اجرایی موافقتنامه مبادله شد.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه با اهتمام دولت، 75 درصد اعتبارات تملک دارایی استان تاکنون ابلاغ شده است، خاطرنشان کرد: باید از این فرصت برای تکمیل پروژه های عمرانی استفاده کرد.
وی تورم شش ماهه ابتدایی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل را 11.7 درصد دانست و عنوان کرد: این میزان برای کشور 15.5 درصد است.
رشیدیان با بیان اینکه تورم 12 ماهه منتهی به شهریور ماه سال جاری، 17.7درصد بوده است، ادامه داد: این رقم در سطح کشور 20.6درصد است.
استاندار خراسان رضوی کاهش 0.8 درصدی نرخ بیکاری استان در فصل تابستان در مقایسه با فصل بهار را از جمله علائم مثبت در روند توسعه اقتصاد استان برشمرد.
اساسیترین معضل استان بحران آب است
سید مهدی هاشمی، رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به جایگاه استان و نقش ملی و فراملی آن در جهان اسلام، اظهار کرد: توسعه زیرساختهای عمرانی خراسان رضوی باید همواره مورد توجه قرارگیرد.
وی مهمترین چالش استان را موضوع بحران آب و اساسیترین معضل کلانشهر مشهد را بافت فرسوده عنوان کرد و گفت: باید با استفاده از ابزارهای قانونی و راهکارهای اصولی برای رفع این مشکلات برنامهریزی کرد.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تاکید بر مشارکت استانها برای حل موضوعات عمرانی کشور خاطرنشان کرد: پنج دستور کار در این کمسیون دنبال میشود که مدیران میتوانند نظرات کارشناسانه خود پیرامون آن را تا هفته آینده به تهران ارسال کنند.
هاشمی تصریح کرد: طرح مقررات مالی دولت، تدوین برنامه ششم توسعه، بودجه سال 94 کل کشور، طرح جامع مسکن، طرح افزایش جمعیت روستایی و پایداری آنان، دستورکارهایی است که در کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است.
در ابتدای این جلسه اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، حجتالاسلام پژمانفر، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی و تعدادی از مدیران دستگاههای اجرایی استان به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود پیرامون مسائل عمرانی خراسان رضوی پرداختند.
نظرات