یک دانشجوی دکترای رشته علوم قرآنی و حدیث در ایده دکتری خود گفت: افکار و اندیشههای امام(ره) برگرفته از آموزههای قرآن است اما تا به حال در هیچ منبعی به صورت مصداقی به این موضوع پرداخته نشدهاست.
به گزارش خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، حجتالاسلام علیاکبر رستمی در جلسه دفاع از پایاننامه خود که شب گذشته، اول آبان ماه، در دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شد، ضمن بیان این مطلب، اظهار کرد: افکار و اندیشهها و نیز سیره عملی امام(ره) در عرصههای مختلف مانند سیاست، برگرفته از آموزههای قرآنی است، اما آنچه که در عمل، در عرصه حیات سیاسی امام باید به صورت مصداق وجود داشته باشد، در حال حاضر موجود نیست.
وی ادامه داد: آنچه که امام(ره) موفق به انجام آن شد، الهام گرفتن ار آیات قرآن بود که آن را درگیر با متن سیاسی و رخدادهای سیاسی جامعه کرد.
رستمی تصریح کرد: در خصوص حیات سیاسی و افکار امام(ره)، به طور عملی کتابهای زیادی وجود دارد و حتی در این رابطه همایشهایی نیز برگزار و مجموعه مقالات آن نیز در قالب کتاب منتشر شده است، اما همچنان آنطور که باید و شاید به این موضوع پرداخته نشده است.
این دانشجوی دکترای علوم قرآنی و حدیث خاطرنشان کرد: این نیاز ما و نیز جهان اسلام است و جای کار بسیاری دارد که بایستی پژوهشگران قرآنی در این حوزه وارد شوند.
وی عنوان کرد: یکی از ویژگیهای این نوشتار که با سایر تالیفات در خصوص اندیشههای امام(ره) نیز تفاوت دارد، این است که به بررسی نمونههای متعدد از چگونگی کارکرد شماری از آیات قرآن و تجلی آن در عرصههای گوناگون حیات سیاسی امام(ره) میپردازد.
رستمی اظهار کرد: این رساله هم در حد توان خود به این موضوع و در نگاه سیره و افکار عملی امام(ره) برگرفته از آیات قرآن به صورت عملی پرداختهاست که میتواند به عنوان طرحی کلان نیز مطرح شود.
وی با بیان اینکه رساله «تجلی قرآن در حیات سیاسی امامخمینی(ره)» در 218 صفحه تدوین و دارای سه فصل است افزود: در فصل اول این رساله، کلیات آن دارای سه بخش است که در بخش نخست، موضوع «پرتویی از زندگی امام(ره)» به گونهای فشرده و کوتاه بیان شدهاست.
وی اضافه کرد: بخش دوم نیز به معناشناسی دو واژه سیاست و تجلی پرداخته است و بخش سوم نیز با بررسی تجلی قرآن در حیات سیاسی امام(ره) و اعتقاد وی بر چگونگی تجلی قرآن از این رهگذر و نیز با بیان دیدگاههای نفی، حداقلی و نیز عدم وجود ارتباط بین قرآن و سیاست همراه است.
این دانشجوی دکترای علوم قرآنی و حدیث گفت: در فصل دوم این رساله نیز به بررسی تجلی قرآن در حیات سیاسی امام(ره) پرداخته و خواستگاه و محورهای اندیشههای سیاسی وی نشان داده شده است.
رستمی افزود: همچنین از آنجایی که عملکرد هر انسان بر تفکر و اندیشهی او استوار است، در فصل سوم نیز تجلی قرآن به گونههای گوناگون، بر سیره عملی و سیاسی امام(ره) و تاثیر آن در عرصههای مختلف سیاسی دنبال میشود.
در ادامه این جلسه، حجتالاسلام محمد واعظ زاده خراسانی، استاد راهنمای این رساله، گفت: نکته حایز اهمیت این رساله این است که مسائل پیرامون امامخمینی(ره) را در دانشگاه به عنوان یک رساله دکترا بیان کرده است؛ این در حالی است که کارکردهای مهم جهانی مطرح و تصویب میشود.
وی عنوان کرد: این کار مهمی است که به فعالیت امام(ره) جنبه علمی و دانشگاهی میدهد که جای کار بسیار دارد و نیز بحث ولایت فقیه، بحثی که امام(ره) بر اساس آن حکومت تشکیل دادند، مباحثی است که در آینده بایستی به آن پرداخته شود.
نظرات