• شنبه / ۳ آبان ۱۳۹۳ / ۱۴:۰۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: Khorasan-Razavi-68167

پيش‌بيني برداشت بيش از 246 تن زعفران در خراسان رضوي

114

مسئول زعفران جهادكشاورزي خراسان رضوي از پيش‌بيني برداشت بيش از 246 تن سرگل زعفران در سال‌جاري در اين استان خبر داد.

رامين اسمي در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)- منطقه خراسان، اظهار كرد: در سال گذشته 246 تن سرگل زعفران از مزارع استان برداشت شد، هر 75 تا 80 كيلوگرم گل زعفران يك كيلوگرم سرگل دارد و با توجه به افزايش ميزان سطح زير كشت زعفران در سال‌جاري ميزان برداشت نيز تا حدي افزايش خواهد يافت.

وي خاطرنشان كرد: با توجه به اقدامات سازمان جهادكشاورزي براي جايگزيني روش‌هاي نوين کاشت و برداشت، اگر مشكلاتي همچون سرما‌هاي زودرس و بارندگي زیاد و زودهنگام نباشد، میزان برداشت زعفران افزایش می‌یابد. 

مسئول زعفران جهادكشاورزي خراسان رضوي سطح زيركشت زعفران در مزارع استان در سال گذشته را 64 هزار هكتار اعلام و اضافه كرد: براساس پيش‌بيني‌ها این مقدار به 68 هزار هكتار در سال‌جاری خواهد رسيد.

اسمی همچنين از آغاز برداشت اوليه زعفران در مزارع برخي از نقاط استان همچون نقاط سردسير شهرستان تربت‌حيدريه خبر داد.

وي گفت: در طرح جامع زعفران خراسان رضوي هدف‌گذاري برای افزايش در عملكرد واحد سطح است به گونه‌اي كه ميزان زعفران برداشت شده از 3.5 تا 4 كيلوگرم در هر هكتار به 8 تا 10 كيلوگرم برسد و توسعه سطح زيركشت در اين طرح قرار نگرفته است.

مسئول زعفران جهادكشاورزي خراسان رضوي يادآور شد: با توجه به تغيير اقليم بخش‌هاي شمالي استان و نيز سود بيشتر و نياز به آب كمتر در کاشت زعفران، سطح زيركشت اين محصول در هر سال تا حدودي افزايش مي‌يابد.

اسمي وي ادامه داد: كشت محصولاتي مثل چغندر قند كه نيازي به آب زيادي دارد صرفه اقتصادي نداشته و با توجه به مزيت نسبي منطقه ما براي زعفران و پسته و درآمد بالاي اين محصولات، برخی از كشاورزان به دنبال جايگزيني كشت مي‌روند.

مسئول زعفران جهادكشاورزي خراسان رضوي بر لزوم رعايت الگوي كشت توسط کشاورزان تاكيد كرد و گفت: ما برای افزايش سطح زيركشت زعفران برنامه‌اي نداريم و اين افزايش در هر سال روال طبيعي است كه توسط كشاورزان صورت مي‌گيرد.

وي درباره قيمت زعفران نیز گفت: اين قيمت‌ها توسط اتحاديه صادركنندگان و سایر مسئولان مرتبط با زعفران مشخص مي‌شود و به عقيده ما بايد ثابت بوده و نوسان زيادي نداشته باشد تا توليدكنندگان و صادركنندگان دچار مشكل نشوند.

اسمی به كاشت پيازهاي درشت‌تر،‌ كودهاي عالي و تاريخ كاشت مناسب به عنوان روش‌هاي نوين در كشت زعفران و اعمال روش‌هاي بهداشتي و زمان مناسب برداشت به عنوان روش‌هاي نوين در برداشت اين محصول اشاره كرد.

وي ادامه داد: برداشت مكانيزه زعفران هنوز در كشور ما مطرح نشده و اگر اين محصول به موقع برداشت و خشك شود، كيفيت و كميت آن بسيار مطلوب خواهد بود.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.