رئيس آزمايشگاه ژنتيك انساني پژوهشكده بوعلي در خصوص تاثير ژنتيك بر ابتلا به سرطان تصريح كرد: با استفاده از بررسي علل ژنتيكي ميتوان فاكتورهاي ابتلا به سرطان را خاموشسازي كرد.
به گزارش خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)- منطقه خراسان، دكتر محمدرضا عباسزادگان صبح امروز در جريان بازديد خبرنگاران از پژوهشكده بوعلي در خصوص فعاليتهاي آزمايشگاه ژنتيك انساني پژوهشكده بوعلي اظهار كرد: در اين مركز ما با بررسي ژنتيك افراد و شناخت دقيق ژنتيك سرطان ايرانيان، به پيشفاكتورهاي ابتلا به اين بيماري پي ميبريم.
وي تصريح كرد: متاسفانه جمعيت ما با سونامي سرطان روبهرو است.
عباسزادگان با اشاره به علل محيطي در ابتلا به سرطان خاطرنشان كرد: در كنار علل محيطي بايد علل ژنتيكي را نيز مورد توجه قرار داد.
رئيس آزمايشگاه ژنتيك انساني پژوهشكده بوعلي در خصوص تفاوتهاي ژنتيكي ايرانيان با مردمان ساير كشورها بيان كرد: اين مساله ميتواند مستقيما ما را به رمز ژنتيك ايرانيان رهنمون شود؛ در حقيقت ما با رديابي فاكتورهاي قابل رديابي در بيماران سرطاني از ابتلا به اين بيماري در نسلهاي بعد ميتوانيم باخبر شويم.
وي اضافه كرد: تاكنون فاكتورهاي سوم و خون در افراد مختلف را رديابي كردهايم؛ گزارش ما در اين خصوص رتبه سوم در جشنواره رازي امسال را كسب كرد.
عباسزادگان خاطرنشان كرد: يكي از علتهاي مقاومت سلولهاي سرطاني نسبت به داروها اين است كه اين سلولها خود از گونه سلولهاي بنيادين هستند؛ ما نشان داديم ميتوانيم با خاموشسازي فاكتورها جلوي رشد سرطان را بگيريم.
رئيس آزمايشگاه ژنتيك انساني پژوهشكده بوعلي با بيان اينكه «تحقيقات در اين خصوص به مدت سه سال در پژوهشكده بوعلي صورت گرفته است» گفت: در خصوص ابتلا به سرطان مري ما اولين مرتبه در جهان گزارش كار خود را ارائه كرديم؛ ما دنبال خانوادههايي هستيم كه در آنها بيش از يك نسل، افراد مبتلا به سرطان وجود داشته تا فاكتورهاي ابتلا به اين بيماري را در نسلهاي بعدي ايشان شناسايي كنيم.
وي با اشاره به مزايا و محاسن اين تحقيقات تصريح كرد: اين تحقيقات ميتواند در مشاورههاي ژنتيك براي افراد سالم موثر باشد.
5 تا 10 درصد سرطانها ارثي هستند
عباسزادگان در ادامه افزود: در حال حاضر آزمايشگاهي با عنوان آزمايشگاه ترانس ژنيك در دست احداث است كه تستهاي درماني و ضدسرطاني در اين مركز انجام خواهد شد.
به گزارش ايسنا، دكتر جواد بهروان، رئيس مركز تحقيقات بيوتكنولوژي پژوهشكده بوعلي، نیز در ادامه این بازدید در خصوص فعاليتهاي اين مركز اظهار كرد: اين مركز 13 عضو هيات علمي در اختيار دارد که فعالیتهایش روي تحقيقات مرتبط با سرطان متمركز است.
وي ادامه داد: اين مركز توانست با همكاري مركز تحقيقاتي نانو فناوري پژوهشكده بوعلي دو فرآورده مشترك ضد سرطان تهيه كند.
بهروان تصريح كرد: توليد و جداسازي مواد موثر از گياهان و آزمايش روي آن از عمده فعاليتهاي اين مركز به شمار ميرود؛ بخش عمدهاي از كار ما در زمينه بررسي و فعالسازي مقاومت دارويي است.
رئيس مركز تحقيقات بيوتكنولوژي پژوهشكده بوعلي با اشاره به فرآوردههاي اين مركز تحقيقاتي گفت: داروهاي سيناآنفوليش و سينادوكسوزون در اين مركز تهيه شده كه خاصيتي ضد سالك و ضد سرطان دارد.
وي خاطرنشان كرد: بخشي از اهداف اين مركز درماني است و شايد مستقيما منجر به توليد محصولات دارويي نشود.
نظرات