آيتالله علمالهدي گفت: زينب(س) پس از آن همه قهرماني نيازي به همدرد ندارد، بلكه به دنبال رهرو ميگردد.
به گزارش خبرنگار فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)- منطقه خراسان، امام جمعه مشهد و عضو مجلس خبرگان رهبری، صبح امروز 15 آبانماه در همايش رهروان زينبي كه در پایانه مسافربری معراج مشهد برگزار شد، با بيان اينكه «تمام جريان اهل بيت چشم انتظار نسلي بودند تا با افزايش سطح فكري و شناخت ذهني، بتوانند رهرو زينب شوند»، اظهار كرد: اولين مسئله براي اين نسل رهرو، شناخت كامل از شخصيت حضرت زينب(س) است و اينكه حضرت زينب(س) بعد از واقعه عاشورا يك قطره اشك نميخواست بريزد تا چهرهي قهرماني خود را خراب نكند.
علمالهدي با بیان اینکه «موقعيت زينب(س) در دنياي اسلام همان موقعيت خديجه در شروع اسلام است» افزود: اين شباهت ظاهري نبود بلكه «موقعيتي» بود. یعنی حضرت خديجه(س) در زمان شروع اسلام که پناهگاهي براي پيامبر بود، حضرت زينب(س) مشابه ايشان پناهگاه امام حسین و صاحب رسالت ایشان در قيام عاشورا شد.
عضو مجلس خبرگان رهبري با اشاره به اينكه حضرت زينب(س) و امام حسين (ع)، رابطه خواهر و برادري سادهاي نداشتند عنوان كرد: با اين حال هنگامي كه در گودال قتلگاه بدن امام حسين در دستش گرفته بود، چشمش به امام زينالعابدين (ع)، امام زمان وقت ميافتد که رنگ و رو از دست داده بود به سمت او ميرود تا به اوضاع جسمی او برسد و اخبار امامت را كه از امام علي(ع) و امام حسين(ع) شنيده بود براي او بازگو كند.
وی عنوان کرد: حضرت زینب(س) تنها يك سال و نيم بعد از عاشورا زندگي كردند و بعد از واقعه عاشورا، ایشان که مدينه را منقلب كرده بود، او را به بيرون از شهر تبعيد کرده بودند و چون ايشان قصد رفتن به شام را داشت تا آنجا را نیز منقلب كند، به همين دليل بارگاه ايشان در شام معتبر است نه در مصر.
وي در خصوص تولد حضرت زينب(س) عنوان كرد: بعد از به دنیا آمدن حضرت زینب(س)، قنداقه ایشان را به دست پيامبر(ص) دادند و ايشان خيره به چهره نوزاد نگريستند و فرمودند، «اين فرد شبيهترين افراد به خديجه(س) است.»
امام جمعه مشهد با اشاره به اينكه «هر سه خطبه حضرت زهرا به نقل از حضرت زينب بیان شده است»، گفت: ابن عباس که خطبه فدکیه حضرت زهرا(س) را نوشته است میگوید: «حضرت زينب در آن زمان تنها چهار سال داشت و با همين سن كم تمام خطبهها را حفظ كرده و به نسلهاي بعد انتقال داده است.»
وي در خصوص نامگذاري حضرت زينب(س) توسط پيامبر(ص) تصريح كرد: پيامبر(ص) نامی را براي ايشان انتخاب نكرد وگفت نام ايشان بايد توسط خداوند تعيين شود كه بعد از آن جبرئيل از جانب خدا، نام زينب را به پيامبر(ص) رساند.
علمالهدي افزود: حضرت زينب(س) يعني «زین اب»، یعنی زينت پدر که امام علي(ع) هرچه عظمت و زيبايي داشت توسط حضرت زينب(س) نمايشگري ميشد.
نظرات