• یکشنبه / ۲۵ آبان ۱۳۹۳ / ۱۵:۵۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: Khorasan-Razavi-69346

تولید نان سنتي حاوي سبوس گندم اكسترود شده در جهاددانشگاهی خراسان رضوی

IMAGE634706257696208851

به مناسبت روز ملي نان و با حضور جمعي از مسوولين استان و پژوهشگران جهاددانشگاهي، مرحله تولیدی طرح ارائه نان سنتي غني شده با سبوس گندم اكسترودشده به اجرا در آمد.

به گزارش گروه دریافت ایسنا، منطقه خراسان، اين پروژه به کارفرمایی شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه پنج، توسط پژوهشگران پژوهشکده علوم و فناوري مواد غذايي جهاددانشگاهی خراسان رضوي به انجام رسيد.

مهندس ایرج حسن پور، مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه پنج، در این مراسم، اظهار کرد: پس از هدفمندسازی یارانه‌ها و بر اساس ماده 110 قاون برنامه توسعه پنج توسعه دولت برنامه‌ای را در خصوص افزایش کیفیت راندمان آرد و نان تدوین کرده است.

وی بهسازی نانوایی‌ها و افزایش ميزان سبوس فرآوري شده را از جمله اقدامات افزایش کیفیت نان دانست و افزود: افزایش سبوس اکسترود شده ارزش غذایی نان را افزایش می‌دهد.

حسن‌پور با تاکید بر فرهنگ‌سازی در بین مردم برای رواج نان‌های سبوس‌دار، بیان کرد: طرح نان سبوس‌دار با همکاری جهاددانشگاهی خراسان رضوی برای اولین بار در کشور آغاز شده است و شرکت غله در این خصوص از جهاددانشگاهی به صورت معنوی و مادی حمایت خواهد کرد.

در این مراسم؛ دکتر الناز میلانی، مدیرگروه پژوهشی فرآوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی، اظهار کرد: نان پر‌مصرف‌ترين ماده غذايي در کشور است که بهبود خصوصيات آن و کاهش ضايعات مي‌تواند تاثير زيادي بر اقتصاد کشور برجاي گذارد.
 
وی ادامه داد: وجود فيبر رژيمي در مواد غذايي از جمله استراتژي‌هاي تغذيه‌اي است که امروزه توجه زيادي مي‌شود؛ باتوجه به سهم بالاي بازار فروش فرآورده‌هاي غذايي حاوي سبوس گندم در طي سال‌هاي اخير متاسفانه توليد و عرضه نان‌هاي رژيمي، به دليل رنگ، ظاهر نامطلوب و همچنين عدم اطلاع از ارزش غذايي آن، با استقبال کم مصرف کنندگان مواجه است.

میلانی تصریح کرد: فناوري اکستروژن به واسطه عملکرد در دماي بالا و انرژي برشي بالا سبب تشکيل بافت نرم در سبوس مي‌شود، بدين ترتيب، انواع فيبر رژيمي نا محلول به فيبرهاي محلول شکسته مي‌شود؛ ضمن اينكه بر اثر اكستروژن ميزان عوامل ضدتغذيه‌اي نظير اسيد فيتيك كاهش مي‌يابد.

مدیرگروه پژوهشی فرآوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی با بیان اینکه «اين فناوري به بهبود خصوصيات عمل‌کنندگي سبوس از جمله جذب آب كمك مي‌كند» گفت: نتايج اين پژوهش نيز نشان داد افزودن سبوس گندم اکسترود شده تا حداکثر ميزان 10 درصد سبب بهبود ويژگي‌هاي محصول و تاخير بياتي شد.

همچنین در ادامه مهندس انوری، مدیرکنترل کیفیت شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه پنج هدف از اجرای طرح افزایش سبوس اکسترود شده به آرد را افزایش فیبر در نان برای سلامتی جامعه دانست.

وی اضافه کرد: اگر طرح مورد نظر در مقیاس آزمایشگاهی نتیجه مثبتی را بدهد، شاهد اجرای این طرح در نان صنعتی هم خواهیم بود.

دکتر جواد سخدری، مدیر مرکز نوآوری و تجاری سازی جهاددانشگاهی خراسان رضوی، نیز در ادامه این مراسم گفت: توسعه فناوری بومی مهمترین عامل تولید ثروت و خود اتکایی در کشور است.

وی با اشاره به اینکه تجاری سازی محصولات یکی از ماموریت‌های اصلی جهاددانشگاهی خراسان رضوی است، ادامه داد: افزایش سبوس اکسترود شده یکی از اقدامات این نهاد در راستاي تجاری سازی محصولات است.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.