مدیر موسسه روانشناسی اندیشمندان بهبود دشتستان عنوان کرد: کودکان کار پشت چراغ قرمز زندگی ماندهاند اما آنها نیز حق دارند که یک زندگی شاد و بی دغدغه را تجربه کنند.
به گزارش ایسنا منطقه بوشهر، شایسته آیفت در سمینار بررسی علل بدرفتاری کودکان گفت: فقیر بودن تجربه ای ناپاک و آزاردهنده و خوارکننده است. فقر سبب می شود زندانها از دزدان و جنایتکاران پر شود و انسان را به سوی اعتیاد و فساد و فحشا و خودکشی سوق میدهد و می تواند از کودکان پاک و با استعداد و باهوش، مجرم و جنایتکار و بزهکار بسازد.
وی ادامه داد: فقر باعث می شود کودکان به کارهایی دست بزنند که اگر فقیر نبودند حتی به فکرشان هم خطور نمی کرد. کودکی که فقر را تجربه کرده حتما مورد توهین و تحقیر هم قرار گرفته و در آینده که بزرگ شد میگوید من استعدادش را داشتم اما جامعه نگذاشت.
اگر امروز به فکر کودکان کار نباشیم فردا باید هزینه های گزافتری بپردازیم
مدیر موسسه روانشناسی اندیشمندان بهبود دشتستان ادامه داد: میخواهم امروز از بچهای بگویم که پدرش اعتیاد دارد و مادرش اقدام به خودکشی کرده است، میخواهم از مادری بگویم که بچه اش هر روز از او دوچرخه می خواهد و مادر نمی داند چه جوابی به او بدهد، میخواهم از خواهری بگویم که برادر پانزده ساله اش هر روز خودزنی می کند و سیگارش را روی بدن خودش خاموش می کند اما حرفی به زبان نمیآورد، میخواهم از پدری بگویم که به دلیل معلولیت، دختر ده ساله اش مجبور است برای پول به هر کاری تن بدهد، میخواهم از بچه ای بگویم که علائم حیاتیاش نشان میدهد سرطان خون دارد ولی خودش نمیداند.
آیفت در ادامه گفت: اینها قصه نیست، بلکه واقعیت جامعه است. من و شما و مسئولان شهری و منطقه ای اگر حالا و امروز به فکر این بچه ها نباشیم باید فردا هزینه های گزافتری برای ساخت عدالت خانه های بزرگتر و زندانهای بزرگتر و بیشتر برای کودکانی بپردازیم که امروز میتوانستیم چتری برای حمایتشان باشیم اما نبودیم.
وی تصریح کرد: باید برای بیرون کشیدن معتادان از سطل زباله ها و احداث کمپ ترک اعتیاد بزرگتر تلاش کنیم، اگر من و شما امروز به فکر این بچه ها نباشیم فردا شهری پر از جرم و جنایت را به نسل آینده تحویل خواهیم داد و باید به فکر ساخت بیمارستانهایی با امکانات بیشتر برای درمان بیماریهایی نادر تر و ساختن آرامستانی بزرگتر جهت دفن سرمایه هایی که امروز می توانستیم از آن بهره ببریم اما فردا باید آنها را دفن کنیم و ساختن فرهنگسراهایی بزرگتر برای پوشاندن ضعف ه باشیم...
چرا یک فرهنگسرا در نقاط محروم شهر احداث نمی شود
این فعال اجتماعی بیان کرد: چرا یک فرهنگسرا در نقاط محروم و پایین دست شهر -که اکثر کودکان کار در آن منطقه هستند- احداث نمی شود تا کودکان به فرهنگ و هنر روی بیاورند؟ و چرا آموزش های موسسات در منطقه پایین شهر که اکثر کودکان کار آنجا ساکن هستند اجرا نمی شود؟
آیفت افزود: تا به حال پای صحبت های کودکان کار نشستید؟ تا به حال آرزوهایشان را شنیده اید؟ تا حالا دیده اید که خواسته یک کودک کار چیست؟ غذا چه می خورد؟ لباس چه می پوشد و شبها کجا می خوابد؟
مدیر موسسه روانشناسی اندیشمندان بهبود دشتستان خاطرنشان کرد: این موسسه قصد دارد با حمایت ارگانهای شهری و منطقه ای و فعالان اجتماعی با هدف پیشگیری از این آسیب اجتماعی برای خانواده های این کودکان به شرط این تعهد که کودکانشان دیگر کار نکنند اشتغال زایی کند. این کار در قالب یک پروژه اجرا خواهد شد، ما در برنامه های آتی روند کار را با مردم در میان خواهیم گذاشت و از آنها همفکری میخواهیم و اگر کسی بتواند در این پروژه به ما کمک کند حتی حضورش می تواند مایه ی دلگرمی باشد.
گفتنی است سمینار بررسی علل بدرفتاری کودکان جهت حمایت از کودکان کار توسط موسسه روانشناسی اندیشمندان بهبود دشتستان در تالار فرهنگ برازجان برگزار شد.
نظرات