رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: با توجه به اينكه صنعت كشاورزي پايهاي ترين ركن فعاليتهاي اقتصادي فارس است، رفع مشكلات آب و خاك كليديترين عامل توسعه استان فارس بهشمار ميرود
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه فارس، دكترمحمدمهدي قاسمي دوشنبه 19 آبان در جمع خبرنگاران گفت: تخصيص نيافتن به موقع اعتبارات موجب كندي روند اجراي طرحها و پروژههای آب و خاک استان فارس و این مهم باعث از دست رفتن زمان مناسب اجرای طرح ها شده است .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه 40 درصد ارزش دلاری صادرات غیر نفتی استان فارس متعلق به بخش کشاورزی است، گفت: 11درصد کل تولیدات کشاورزی و 8.7 درصد ارزش افزوده حوزه کشاورزی کشور مربوط به استان فارس است.
قاسمی افزود: ارزش کل محصولات منتخب در بخش کشاورزی استان فارس در سال 92 بیش از167 میلیارد ریال است.
وي ادامه داد: این رقم در بخش محصولات زراعی بالغ بر 73 میلیارد و 609 میلیون و 185 هزار ریال، باغی 69 میلیارد و 11 میلیون 170 هزار ریال و دامی 24 میلیارد و 613 میلیون و 467 هزار ریال است.
این مقام مسئول، به برخی چالشها و مشکلات حوزه آب و خاک استان فارس اشاره و اضافه كرد: پایین بودن یارانه دولتی تخصیص داده شده به ازای هر هکتار اجرای پروژه آبیاری تحت فشار نسبت به هزینه واقعی، نبود اعتبارات کافی جهت اجرای پروژههای شبکههای آبیاری و زهکشی و همچنین تامین نشدن اعتبار جهت پرداخت دیون پروژههای تامین آب، از جمله مواردی است که استان فارس در حوزه آب و خاک با آن روبرو است .
قاسمی از تخصیص نيافتن به موقع اعتبارات و ازدست رفتن زمان مناسب اجرای طرحهای آب و خاک را يادآور و متذكر شد: مطالعه طرحهای شبکه آبیاری و زهکشی، تجهیز و نوسازی اراضی، انتقال آب بوسیله لوله و احداث استخر که از مهمترین پروژه های آب و خاک بهشمار ميرود، با نبود و كمبود اعتبار مواجه است.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان فارس، خواستار واگذاری امور حفاظت و نگهداری و بهرهبرداری از تاسیسات انتقال و توزیع آب به تشکلهای کشاورزی شد و تصریح كرد: نصب اجباری کنتور حجمی در زمان تمدید پروانه چاه و هزینه زیاد خرید کنتور حجمی منجر به نارضایتی کشاورزان شده است.
وی از نوسانات قیمت مواد اولیه لولههای پلیاتلین از اوایل سال جاری تا کنون در استان و کشور ابراز نارضایتی و خاطرنشان کرد: ارائه نشدن استاندار در تعدادی از اقلام مورد نیاز در پروژههای آبیاری تحت فشار و همچنین تائید نشدن ماشین آبیاری (سنتر پیوت، لینیر ، ویلمو و...) از طرف دفتر توسعه سامانههای نوین آبیاری باعث سردرگمی کشاورزان، شرکتها و دستگاه نظارت شده است .
قاسمی، پرداخت قسمتی از هزینه اجرای آبیاری تحت فشار توسط بهرهبردار را با توجه عدم تمكن مالي در اغلب كشاورزان، يكي ديگر از مشكلات حوزه آب و خاك عنوان كرد.
نظرات