میگوییم قیمت کتاب و هزينه دیدن فیلم گران است اما برای خریدن غذا و لباس و لوازم آرایش و خیلی چیزهای دیگر، پول خرج میکنیم و کک مان هم نمیگزد!
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه فارس، قیمت ارزانترین پیتزا در شیراز، در مقايسه با خریدن یک جلد کتاب با صفحات متوسط، گرانتر است.
بی مطالعه در رستورانها و کافی شاپها، دور یک میز سرگرم خوردن میشویم بیآنکه ذرهای میزان اندیشه و دانایی خود را ارزیابی کنیم.
برای خریدن بلیت سینما هم همین اوضاع را داریم و هنوز نتوانستهایم با این موضوع کنار بیاییم که میشود با پرداخت حداقل هزینه، دستاورد سینمایی فیلمساز و گروهش را دید و سرگرم شد و حتي لذت برد.
سیزدهمین نمایشگاه کتاب فارس در محل دائمی نمایشگاهها تا سوم آذرماه برپا شده است اما علیرغم وعدههای مدیر فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس مبنی بر فرهنگیتر شدن نمایشگاه کتاب این نگرانی وجود دارد که مانند سالهای اخیر، شهروندان از این نمایشگاه استقبال شایستهای نکنند و کتابها به قفسههای فروشگاههای ناشران برگردند.
استاندار فارس هم نسبت به کاهش سرانه مطالعه در فارس معترض است و به کسانی که در فضای مجازی اخبار را رصد میکنند توصیه میکند که با بهرهگیری از کتاب نسبت به کسب علم و معرفت اقدام کنند.
دكتر سیدمحمد احمدی معتقد است که اگر به جای نمایشگاه کتاب، نمایشگاه لوازم خانگی برپا شود افراد بیشتری به محل دائمی نمایشگاههای فارس مراجعه میکنند.
مدير ارشد فارس از آنچه بی اهمیت شمردن فرهنگ مطالعه عنوان ميكرد، هشدار داد و از کاهش میزان تیراژ کتاب و روزنامه ابراز تاسف کرد.
استاندار فارس با بیان اینکه ارزیابی تفکر و حرکت علمی یک کشور بر مبنای انتشار کتاب و روزنامه تعیین می شود، گفت: در کشورهای توسعه یافته و حتی در کشورهای حوزه خلیج فارس، صبح افراد با مطالعه روزنامه آغاز میشود.
وی که برپایی نمایشگاه کتاب را اقدامی ارزشمند دانست و ادامه داد: تلاش برای مالاندوزی را کنار بگذاریم تا در راستای ارتقاء کیفیت علم و معرفت در جامعه موثر باشیم.
احمدی از تصمیم گیرندگان خانواده ها خواست کتاب را در سبد خرید خانوار قرار دهند و بچه های خود را از دوران دانش آموزی به مطالعه تشویق کنند.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد نیز ضمن اعلام اينكه با نظرات استاندار فارس موافق است، گفت: عادت به مطالعه باید از دوران دانش آموزی به وجود بیاید و به فرزندان توصیه شود که موضوع مطالعه را جدی بگیرند.
دکتر کاراندیش با ابراز تاسف از میزان پائين تیراژ کتاب در ایران، اضافه کرد: اگر عادت به مطالعه در جامعه رواج پیدا نکند در عرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی متضرر خواهیم شد.
وی یکی از دلایل عقب ماندن از قافله مطالعه را خود شیفتگی دانست و تصریح کرد: تکیه کردن بر افتخار آفرینی مفاخر در عرصههای گوناگون علم و ادب، موجب شده است که احساس بی نیازی به مطالعه در جامعه امروز رخنه کند.
این مقام مسئول، برگزاری نمایشگاهها و جلسات متعدد را در راستای ترویج فرهنگ مطالعه بی ثمر دانست و ادامه داد: عزم ملی و مدیریت جهادی بین دستگاههای دولتی و غیر دولتی در این راستا کارساز است.
کار اندیش در لابهلاي حرفهاي خود پاسخ به این پرسش که «چرا میزان مطالعه در کشور ما پایین است؟» را وظیفه تمامی نهادهای مرتبط دانست.
محمد حسینی يكي از بازديدكنندگان نمايشگاه كتاب شيراز به خبرنگار ايسنا گفت: چند سال پیش ناشران تازهترین عناوین کتاب خود را به نمایشگاه میآوردند اما در 2 دوره اخیر کتابهایی عرضه میشد که گویا روی دست ناشران مانده بود!
وی كه مدعي است از طرفداران كتاب و كتابخواني و بازديدكننده دائمي نمايشگاههاي كتاب است، گفت: امیدوارم امسال تمهیداتی در نظر گرفته باشند که وقت مراجعه کنندگان در صف بن تخفیف تلف نشود و محتوای کتاب ها ارزش وقت گذاشتن را داشته باشد.
زهرا بهرامی که مخاطب کتابهای خارجی زبان است، نسبت به وضعیت نمایشگاه امسال و بهبود كيفيت آن خوشبين است.
اين شهروند شيرازي گفت: با تغییر مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد این انتظار وجود دارد که نمایشگاه سیزدهم پر بارتر باشد و همچون دهه های فرهنگ و عاشورا که چندی پیش برگزار شد، با حضور هنرمندان و ادیبان بر رونق آن افزوده شود.
وی ادامه داد: در بخش کتاب های خارجی زبان باید تنوع بیشتری مد نظر قرار داده شود و اینگونه کتاب ها در موضوعات معماری و جغرافی خلاصه نشود.
محسن یوسفی از آن دسته جوانانی است که فرهنگ مطالعه را به جست و جو در فضای مجازی ترجیح می دهد.
او باور دارد كه ورق زدن کتاب لطف دیگری دارد و به هیچ وجه با جست و جو در اینترنت و استفاده از دیسکهای فشرده نرم افزاری قابل مقایسه نیست.
سپیده رخام برای تهیه کتب دانشگاهی به نمایشگاه كتاب شيراز آمده است و از ترکیببندی موضوعی سالنها رضایت دارد.
وی معتقد است: با تقسیم بندی سالنها علاقمندان به کتاب در سریعترین زمان ممکن غرفه مورد نظر را یافته و کتاب مورد نظر خود را تهیه میكنند.
افسون هاشمی يكي ديگر از بازديد كنندگان است كه از ناشران کتاب ميخواهد، آنچه او كتاب بنجل ميداند را از انبارها به نمايشگاه نياورند تا نمايشگاه سيزدهم كتاب شيراز كيفيتر باشد.
اين بازديدكننده گفت: من و دوستانم در دو، سه سال اخیر عناوین کتابهای مورد نظرمان را در اینترنت یافته و به نمایشگاه مراجعه کرده ایم اما بیشتر انتشاراتی ها از آوردن آنها به شیراز امتناع کرده اند.
او گفت: نباید نمایشگاه به گونه ای باشد که ناشران صاحب نام برای تفریح در شیراز و فروختن کتاب های کم فروش خود به این شهر بیایند.
به گزارش ايسنا، مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي پيش از اين وعده داده بود كه نمايشگاه سيزدهم، نمايشگاهي متفاوت با ساير ادوار خود خواهد بود.
بهزاد مريدي كه هفته گذشته بارها و بارها مجموعهي تحت مديريتش، خبر برپايي نمايشگاه كتاب را به اشكال مختلف و از زبان مسئولان حوزههاي متفاوت فرهنگ و ارشاد اسلامي فارس، منتشر كرده است، تاكيد كرده است كه نمايشگاه سيزدهم كتاب كيفيتر خواهد بود.
سال گذشته، نمايشگاه دوازدهم كتاب شيراز كه بسيار ديرهنگام برگزار شد، به واسط بارش برف سنگين، در دومين روز تعطيل شد.
نظرات