همزمان با شروع دوره فلوشیپ فوق تخصصی هماتوپاتولوژی، کنگره هماتوپاتولوژی، كه برای نخستین بار در ایران برگزار ميشود، دبير علمي اين كنگره با اشاره به شاخصهاي شهر آرام و ويژگيهاي شيراز، پيشنهاد بررسي معرفي شيراز بهعنوان شهر آرام را ارائه داد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه فارس، مدیرگروه اخلاق پزشکی دانشگاه و رئیس کنگره هماتوپاتولوژی، چهارشنبه 15 ارديبهشت در اولين روز اين كنگره، گفت: به طور کلی با تشخیص پاتولوژی در هر بیماری، به تشخیص آن رسیدهایم و میتوانیم درمان را آغاز کنیم، نخستین گام هر بیماری تشخیص آن است و متخصصان بالینی تنها بیمار را معاینه میکنند و تشخیص قطعی بیماری از سوی پاتولوژیست انجام میشود.
دکتر سید ضیاءالدین تابعی اضافه کرد: در بعضی از زمینهها تشخیص پاتولوژی کمک بسیاری به درمان بیماری میکند، دسترسی پاتولوژیستها به خون و دستگاههای خونی نسبت به متخصصان آسانتر است و مطالعات عمیقی بر روی ژن سلولها انجام میشود.
او افزود: محورهای کنگره شامل تشخیصهای ساده هماتوپاتولوژی، استفاده از تکنیکهای جدید و عمقیتر در درمان بیماریها است.
تابعی گفت: در شیراز، پاتولوژی اختصاصی خون راهاندازی شده است و این کنگره در راستای شناخت افراد از تکنیکهای تشخیص بیماری برگزار میشود.
دانشیار بخش پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دبیر علمی کنگره ملی هماتوپاتولوژی نيز گفت: نخستین کنگره هماتوپاتولوژی با هدف معرفی رشته هماتوپاتولوژی و با تاکید بر بعضی از سرطان ها و طب انتقال خون، در دانشگاه علوم شیراز برگزار شد.
دکتر احمد منبتی افزود: این کنگره همزمان با آغاز دوره فلوشیپ فوق تخصصی هماتوپاتولوژی برای نخستین بار در ایران و در شیراز در حال انجام است و نخستین دانشجوی این رشته؛ از سال تحصیلی آینده، برای آموزش وارد بخش پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز میشود.
او ادامه داد: در این کنگره سخنرانانی از دانشگاههای معتبر آمریکا که از افراد برجسته بینالمللی در این رشته هستند و مهمانانی از شهرهای مختلف کشور و سازمان انتقال خون ایران حضور دارند و جدیدترین مطالب علمی را به حاضران ارایه می کنند.
منبتی با بیان اینکه هدف از برپایی این کنگره، ارایه آخرین دستاوردهای علمی در زمینه تشخیص بیماریهای سرطانی و طب انتقال خون برای آشنایی با تکنیکهای تشخیصی روز دنیا است، اضافه کرد: با این آگاهی بخشی، سطح نیازمندیها برای توسعه این دانش در شیراز، ارزیابی شده و نسبت به راهاندازی آنها، اقدام میشود.
قدمت 40 ساله موزه بخش پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
مدیر علمی کنگره هماتوپاتولوژی ادامه داد: در این همایش همچنین سعی داریم موزه بخش پاتولوژی دانشگاه را معرفی کنیم، این موزه قدمت چهل ساله دارد و در ایران بی نظیر است، نمونههای بسیار خوب و آموزندهای در این موزه وجود دارد و از همه همکاران برای بازدید از این موزه دعوت میکنیم و از مسئولان دانشگاه میخواهیم مانند گذشته در توسعه و ارتقاء این موزه به ما کمک کنند.
منبتی گفت: با توجه به برگزاری این کنگره در شیراز، خارج از موضوع کنگره مفهوم جدیدی با عنوان "شهر آرام" را بررسی و معرفی میکنیم.
شهر آرام چیست؟
او ادامه داد: در دنیا منظور از شهر آرام شهری است که افراد آن به جای فست فود از غذاهای سنتی و محلی که آرام آرام پخته میشود استفاده میکنند، به جای استفاده از ماشین برای رسیدن به محل کار پیاده روی و سعی میکنند از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند، از دوچرخه استفاده میکنند، برای رسیدن به مقصد عجله نمیکنند و در واقع افراد آرامش دارند، ورزش میکنند، بیشتر به شهر خدمت میکنند و منافع شهری را مهمتر از منافع شخصی میدانند.
مدیر علمی کنگره هماتوپاتولوژی اضافه کرد: این موضوع برای نخستین بار است که مطرح میشود و با توجه به شهرت شیراز به آرام بودن در بین سایر شهرهای کشور، شیراز گزینه مناسبی برای کسب این عنوان است و امیدواریم روزی سیستم شهرسازی و خیابان های ما به سمتی برود که شاهد پیاده روی بیشتر، دوچرخه سواری بیشتر و استفاده بیشتر از وسایل نقلیه عمومی در آن باشیم.
به گزارش ايسنا، کنگره دو روزه هماتوپاتولوژی از پانزدهم اردیبهشت، در سالنهای سعدی و ابوریحان مجتمع ولایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز آغاز به کار کرده است.
نظرات