• پنجشنبه / ۱۳ دی ۱۳۹۷ / ۱۶:۰۵
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: fars-54940
  • خبرنگار : 50029

تولید حسگر تشخیص عفونت ادراری در دانشگاه شیراز

3018757_235

محققان دانشگاه شیراز با استفاده از فناوری نانو موفق به طراحی و تولید حسگر تشخیص عفونت ادراری شدند.

به گزارش ایسنا  به نقل از روابط عمومی دانشگاه شیراز، سرپرست تیم تحقیق گفت: در طراحی این حسگر از ۱۶ نانو ذره طلا و نقره استفاده شده است.

بهرام همتی‌نژاد تصریح کرد: برهمکنش بخارات حاصل از باکتری‌های موجود در نمونه ادرار با نانو ذرات باعث ایجاد تغییر رنگ در حسگر می‌شود به گونه‌ای که نانو ذرات طلا از قرمز به بنفش و نانو ذرات نقره از زرد به قهوه‌ای تغییر رنگ می‌دهند.

وی افزود: از آنجا که بخارات هر باکتری با باکتری دیگر متفاوت است، تغییر رنگ نانو ذرات نوع باکتری و شدت تغییر رنگ غلظت عفونت را مشخص می‌کند.

سرپرست تیم تحقیق با اشاره به اینکه در حال حاضر روش متداول برای تشخیص عفونت ادراری کشت نمونه ادرار است که نتیجه آن پس از ۴۸ ساعت مشخص می‌شود، تصریح کرد: به کمک این حسگر این مدت زمان به نیم ساعت کاهش می‌یابد.

محمدمهدی بردبار طراح حسگر نیز با بیان اینکه این حسگر در ابعاد ۲ در ۲ سانتی متر طراحی شده، گفت: این حسگر بر روی در ظرف نمونه ادرار بیمار چسبانده شده و پس از آن ظرف حاوی نمونه ادرار و حسگر به درون انکوباتور منتقل و به مدت ۳۰ دقیقه در دمای حدود ۳۵ درجه سانتی گراد نگهداری می‌شود.

وی افزود: پس از گذشت این مدت زمان نمونه را از دستگاه خارج کرده و نتایج تغییر رنگ نانو ذرات بررسی می‌شود.

بردبار با بیان اینکه این حسگر در مرحله آزمایشگاهی ساخته شده و برای تولید انبوه آن نیاز به مشارکت سرمایه گذاران است، افزود: این حسگر علاوه بر آزمایشگاه‌ها و بیمارستان‌ها می‌تواند در مطب پزشکان و منازل نیز مورد استفاده قرار گیرد.

بنابراین گزارش، حسگر رنگی تشخیص عفونت ادراری بر پایه نانو ذرات گواهی ثبت اختراع از اداره ثبت مالکیت صنعتی را نیز دریافت کرده است.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.