• یکشنبه / ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۳:۰۴
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: fars-55562
  • خبرنگار : 50031

طراحی فرمولاسیون جدید نانو آنتی‌اکسیدان در علوم پزشکی جهرم

طراحی فرمولاسیون جدید نانو آنتی‌اکسیدان در علوم پزشکی جهرم

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی جهرم از طراحی و تولید فرمولاسیون جدید نانو آنتی اکسیدان توسط پژوهشگران این دانشگاه خبر داد.

به گزارش ایسنا منطقه فارس به نقل از روابط عمومی علوم پزشکی جهرم، اباذر روستازاده گفت: با هدف افزايش پايداری آنتی اكسيدان‌های موجود در ميوه‌ها و سبزيجات كه بازدارنده‌های قوی در برابر بيماری‌ها چون سرطان‌ها هستند، گروه علوم و فناوری‌های نوین دانشگاه علوم پزشكی جهرم موفق به ساخت نانوفرمولاسیون جدیدی از آنتی اكسيدان‌ها شده است.

وی گفت: دانشگاه علوم پزشكی جهرم با همکاری پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و دیگر دانشگاه‌های کلان منطقه موفق به ساخت نانوفرمولاسیون جدیدی از ترکیبات آنتی اكسيدان‌ها شده است كه اين دستاورد، علاوه بر افزايش دوز موثر تركيبات آنتی اكسيدان‌ها موجب افزايش ماندگاری آنها شده و زمینه برای ساخت نانو آنتی‌اکسیدان‌های دارویی با قابلیت نگهداری طولانی مدت فراهم کرده است .

روستازاده با اشاره به سهم دانشگاه علوم پزشكی جهرم در اين موفقيت چمشگير خاطرنشان كرد: نتایج پژوهش اخیر دکتر محسن علیپور عضو  هیئت علمی گروه علوم و فناوری‌های نوین دانشگاه در مجله بین الملی BOMS زمینه را برای انجام آزمایشات پیش بالینی و بالینی این نانوفرمولاسیون ايجاد كرد و به دنبال آن ایجاد شرکت‌های مبتنی بر علم و فناوری در حوزه داروئی نيز فراهم کرده است .

این استاد دانشگاه گفت: با قرار گرفتن بدن در معرض  یک سری شرایط مانند دود سیگار، آلودگی‌ها، شبکه‌های بی سیم، امواج موبایل و حتی استرس در بدن رادیکال‌های آزاد تولید می‌شوند که می‌توانند به سلامت سلول‌های مختلف در بدن آسیب برسانند، این عوامل اکسیدان‌ها هستند كه به نوعی باعث تولید رادیکال‌های فعال اکسیژن در بدن می‌شوند.

وی گفت: در سنین پایین سلول‌ها در مقابل راديكال‌های آزاد مقاومت کرده اما به مرور با افزایش سن و تجمع اثر عوامل اکسیدان منجر به ایجاد عارضه های مختلف از جمله دیابت، انواع سرطان، التهاب، بيماری های نوردژنراتیو مانند پارکینسون، آلزایمر و غیره می‌شود. همچنين تجمع رادیکال‌های آزاد یکی از عوامل پیری در افراد است .

روستازاده گفت: ترکیبات بیوشیمیایی مختلفی از جمله ویتامین c ، پلی‌فنول‌ها و فلانوئیدها خاصیت آنتی‌اکسیدانی مناسبی از خود نشان داده اند. گیاهان  یک منبع  طبیعی، سالم و مقرون به صرفه از آنتی‌اکسیدان محسوب می‌شوند که استفاده از خواص دارویی آنها در طب سنتی و مرسوم مورد تاکید قرار گرفته است .

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت: با این وجود پایداری خواص آنتی‌اکسیدانی ترکیبات خالص‌سازی شده از گیاهان به شدت پایین بوده و امکان نگهداری طولانی مدت این ترکیبات وجود ندارد كه اين موضوع از چالش‌های صنايع داروسازی برای ساخت تركيبات دارويی آنتی‌اكسيدان پايدار بوده است .

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.