• شنبه / ۲۴ فروردین ۱۳۹۸ / ۱۵:۱۶
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: fars-56363
  • خبرنگار : 50031

ارتباط افزایش خطر ابتلا به سرطان معده و نمک

diet-slide-gastric-salt

یک کارشناس ارشد تغذیه علوم پزشکی شیراز گفت: سرطان معده یک بیماری چندعاملی است که در نتیجه تداوم آسیب های ناشی از مواجهه مداوم با عوامل سرطان زا ایجاد می شود .

به گزارش ایسنا منطقه فارس به نقل از روابط عمومی علوم پزشکی شیراز، فاطمه شفیعی افزود: با توجه به تفاوت های نژادی و جغرافیایی قابل توجه موجود در بروز سرطان معده در نواحی مختلف، می توان نتیجه گرفت که خطر این سرطان تا حدود زیادی در اثر عوامل محیطی از جمله عوامل رژیمی و عفونت هلیکوباکترپیلوری مشخص می شود .

این کارشناس ارشد تغذیه گفت: مطالعات متعددی ارتباط سرطان معده را با انواع نوترینت ها، اجزای غذایی، گروه های غذایی و الگوهای غذایی مورد مطالعه قرار داده است، اما نقش عوامل رژیمی و چگونگی ارتباط آن با سرطان معده هنوز بحث برانگیز است .

او یک علت بسیار مهم کاهش بروز سرطان معده در طول دهه های گذشته را کاهش مصرف نمک در حین پخت غذا و استفاده کمتر از روش های مبتنی بر نمک، در نتیجه استفاده از یخچال و روش های مدرن نگهداری مواد غذایی دانست و افزود: شواهد گسترده ای از مطالعات اپیدمیولوژیک، مورد شاهدی و کوهورت در بسیاری از کشورها، ارتباط مستقیمی بین مصرف نمک، غذاهای نمک سود شده و سرطان معده نشان داده است .

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه میکانیسم اصلی نمک در بروز سرطان معده به طور کامل شناخته نشده است، گفت: مصرف بالاتر نمک سبب تحریک و آسیب های موکوسی معده شده و با ایجاد التهاب تحلیل برنده مخاط معده، افزایش سنتز DNA و تکثیر سلولی، زمینه ساز سرطان معده می شود .

شفیعی توضیح داد: ارتباط مثبت نمک و عفونت هلیکوباکترپیلوری، یک مکانیسم بسیار مهم نمک در ایجاد سرطان معده است و همزمانی مصرف بالای نمک و عفونت هلیکوباکترپیلوری پیلوری، سبب افزایش قابل توجهی در بروز این سرطان می شود .

او با اشاره به میزان قابل توجه همزمانی این دو عامل خطر بروز سرطان معده در برخی شواهد، اضافه کرد: به عبارت دیگر نمک نه تنها شانس ابتلا به عفونت H پیلوری را افزایش می دهد، بلکه در افزایش التهاب ناشی از این عفونت نیز موثر است .

این عضو دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز یادآور شد: در مجموع می توان نتیجه گرفت که اصلاح عادات غذایی به سمت مصرف کمتر نمک و غذاهای نمک سود شده، یک استراتژی بسیار مهم در کنترل سرطان معده است.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.