• دوشنبه / ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۴:۵۴
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: fars-57894
  • خبرنگار : 50031

راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلا به سنگ کلیه

57619680

سنگ کلیه از بیماری‌های غیرواگیر شایعی است که این روزها همه افراد جامعه با آن آشنا هستند و در هر خانواده حداقل یک فرد با سابقه دردهای ناشی از این بیماری را به خاطر دارند.

به گزارش ایسنا منطقه فارس، پیشگیری از بروز بیماری‌ها، همواره بر درمان اولویت دارد؛ سبک زندگی به حتم در ابتلا به بیماری‌های مختلف تاثیر داشته و افراد می‌توانند با تغییر بعضی از روش‌ها و عادات بد، زمینه برخورداری از زندگی سالم را برای خود و خانواده فراهم کنند.

رئیس دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز در خصوص ابتلا به سنگ کلیه گفت: افزایش کلسیم، اگزالات و اوریک در ادرار، شانس ابتلا به سنگ کلیه بیشتر خواهد شد.

دکتر محمدحسن افتخاری که در یک کارگاه آموزشی سخن می‌گفت، افزود: با افزایش میزان کلسیم و اگزالات ادراری، شانس تشکیل سنگ‌های کلیوی بیشتر می‌شود؛ اسید اوریک ادرار هم می‌تواند هسته‌ای باشد برای جمع شدن و تشکیل سنگ‌های اگزالات کلسیم.

او با بیان اینکه نکاتی وجود دارد که با رعایت آنها می توان شانس تشکیل سنگ های کلیوی را به کمترین میزان رساند، گفت: پروتئین‌های حیوانی مقدار کلسیم اگزالات و اسید اوریک ادراری را افزایش می دهد، بنابراین با کاهش مصرف پروتئین های حیوانی می توان خطر تشکیل سنگ های کلیوی را کاهش داد .

این استاد دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز ادامه داد: مصرف بیشتر فیبرهای غذایی دفع ادراری کلسیم را کاهش می دهد و رژیم های غذایی حاوی چربی و نمک زیاد و میزان کم فیبر خطر تشکیل سنگ را افزایش می دهد .

افتخاری همچنین دریافت زیاد نوشیدنی های دارای کافیئین را عامل افزایش دفع ادراری کلسیم بیان و با بیان اینکه نوشیدن مقادیر زیاد آب و سایر مایعات موجب افزایش حجم ادرار و کاهش غلظت مواد تشکیل دهنده سنگ می شود، گفت: هر فرد باید روزانه 2 لیتر مایعات بنوشد، ترجیحا آب و نوشیدنی فاقد کافئین.

این استاد دانشگاه ادامه داد: کاهش مصرف غذاهای دارای اگزالات بالا مانند لوبیا، شکلات، قهوه، جعفری، ریواس، هویج، کرفس، خیار، کریپ فروت، چای و بادام زمینی و مصرف ویتامین های گروه ب در کاهش خطر تشکیل سنگ، موثر است .

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.