• سه‌شنبه / ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۷:۵۲
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: fars-59450
  • خبرنگار : 50031

یک کارشناس ارشد صنایع غذایی مطرح کرد:

ای‌اس‌ال؛ تکنولوژی جدید در تولید لبنیات

ای اس ال

یک کارشناس ارشد صنایع غذایی گفت: تکنولوژی ESL ، شیوه‌‌ای علمی و استاندارد برای ارتقاء کیفیت و افزایش ماندگاری محصولات لبنی خصوصا شیراز است.

به گزارش ایسنا منطقه فارس، مهدی بهبود سه شنبه 27 شهریور در یک همایش تخصصی با بیان اینکه تکنولوژی ESL ، در ایران تنها توسط شرکت رامک شیراز به کار گرفته شده است، گفت: با توجه به محدودیت ماندگاری شیرهای پاستوریزه، تکنولوژی ESL بـه عنـوان تـامين كننـده خواسته مصرف كنندگان در کشورهای توسعه یافته و صنعتی مطرح مورد استفاده قرار می گیرد.

او با یادآوری اینکه در روش ESL ، محصول لبنی در واقع فراپاستوریزه می‌شود، گفت: شیرهای ESL یا فراپاستوریزه هم از نظر تازگی تا آخرین روز مصرف و هم از نظر طعم و کیفیت نسبت به شـير پاسـتوريزه معمولی برتری های محسوسی دارند که طی چند سال اخیر نظر بسیاری از مصرف کنندگان را به سمت خود جلب کرده است.

فرایند فراپاستوریزه یا ESL

این کارشناس ارشد صنایع غذایی یادآور شد: در فرایند فراپاستوریزه یا ESL ، شير را در دماي 138تا 125 درجه سانتيگراد به مدت  4تا 2 ثانيـه حـرارت می دهند و سپس تا كمتر از 7 درجه سانتي گراد خنك می‌کنند.

او با اشاره به اهمیت کیفیت شیر ورودی به این فرآیند، گفت: شیر بی‌کیفیت به محض ورود به دستگاه ESL دچار بریدگی می‌شود. باید توجه داشت که هر شیر سفید رنگی را نمی توان به عنوان شیر باکیفیت اطلاق کرد. شیر با کیفیت به شیری اطلاق می‌شود که از زمان دوشیدن آن از دام، کمتر از 12 ساعت گذشته و مقاومت پروتئینی بالایی داشته باشد. علاوه بر این ها تمام استانداردهای کیفی دیگر شیر طی آزمایش های روزانه در تولید محصولات ESL رامک با دقت و حساسیت ویژه ای تحت کنترل و نظارت قرار دارد .

او گفت: محصولات فراپاستوریزه یا ESL هم اکنون در بازار کشورهایی نظیر آلمان، ایتالیا، استرالیا و سایر کشورهای صنعتی طرفداران زیادی دارد، توجه به بهداشت و نگهداری بهینه شیر و ماندگاری بالا از مزیت های این محصولات است.

بهبود با تاکید بر اینکه كـلسيم شیر در مقابل فرايند آلودگي مجدد آسيب پذير بوده و از این رو  مدت نگهداري شیر پاستوریزه معمولی محدود است، گفت: توليد شير ESL راه حلي براي افزایش  مدت نگهداري شير پاستوريزه محسوب می‌شود و نکته حائز اهمیت اینکه شیرفراپاستوریزه خوشمزه‌تر از شیرهای پاستوریزه عادی است؛ زیرا كيفيت شـير خـام ورودی، فرايند فراپاستوریزه، بسته بندی و حفظ زنجیره سرمایش تا رسیدن به مصرف کننده نهایی در تولید این محصول  با دقت و نظارت کامل رعایت می شود .

او ادامه داد: كيفيت شـير خـام ورودی، آزمایش های سختگیرانه در شرکت‌های معتبری نظیر رامک در تولید محصول  فراپاستوریزه موجب شده که  ضمن توقف فعالیت میکروارگانیسم‌های غیرضروری برای بدن، طعم و غلظت شیر را تا آخرین روز مصرف خوشمزه‌تر و تازه‌تر از شیرهای پاستوریزه موجود در بازار نگه دارد؛ از این رو مصرف این نوع شیر به دلیل کیفیت بالای شیر ورودی و استفاده از تکنولوژی فراپاستوریزه یا ESL ، طعم واقعی شیر را برای مصرف کنندگان به همراه آورده است .

این کارشناس ارشد صنایع غذایی با بیان اینکه شير ESL جزو شيرهاي پاستوريزه طبقه بندي شده است و بايد در دماي يخچال نگهداري شود، گفت: بسته به كيفيت شير خام، نوع فرايند و شـرايط بسـته بنـدي ونگهـداري، زمان ماندگاري آن از حدود 10 روز تا بيشتر از 45 روز افزايش يافته است .

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.