• پنجشنبه / ۱۴ تیر ۱۳۹۷ / ۱۷:۲۷
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: gilan-127701
  • خبرنگار : 50044

مسئول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان:

مردم گوشت را از مراکز معتبر تهیه کنند

مردم گوشت را از مراکز معتبر تهیه کنند

مسئول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: همزمان با آغاز فصل گرما و احتمال شیوع برخی از بیماری‌ها از جمله بیماری تب کریمه کنگو، مردم گوشت را از مراکز معتبر و مورد تایید دامپزشکی، تهیه کنند .

طلعت کاویانی، در گفت‌وگو با ایسنا- منطقه گیلان، با بیان این‌که همزمان با آغاز فصل گرما و احتمال شیوع برخی از بیماری‌ها از جمله بیماری تب کریمه کنگو، مردم گوشت را از مراکز معتبر و مورد تایید دامپزشکی، تهیه کنند. اظهار کرد: تب کریمه کنگو، یک بیماری حاد تب‌دار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون، ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود.

وی با تاکید بر این‌که میزان ابتلای این بیماری با گرمای هوا رابطه مستقیم دارد و هر چقدر هوا گرم‌تر شود احتمال بروز آن شدت پیدا می‌کند، گفت: بیماری تب کریمه کنگو مرگ و میر بالایی دارد اما این بیماری چنانچه زود تشخیص داده شود، قابل درمان است.

مسئول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان این‌که قصاب‌ها و افرادی که مستقیم با دام سر و کار دارند، یا در کار ذبح دام هستند، یا افرادی که دام را در منزل یا مجاورت منزل خود نگهداری می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری هستند. بنابراین باید از تماس مستقیم با حیوان و ترشحات آن، اجنتاب کنند و همچنین افرادی که در کشتارگاه‌ها کار می‌کنند، باید از دستکش، چکمه و روپوش استفاده کنند.

کاویانی رعایت بهداشت فردی را تنها راه پیشگیری از ابتلا به این بیماری دانست و گفت: تنها عامل ابتلا به این بیماری تماس با لاشه و خون تازه حیوان بیمار و گزش کنه حامل بیماری است، لذا گوشت پخته بیماری را منتقل نمی‌کند.

وی با بیان این‌که شروع علائم ناگهانی بیماری تب کریمه کنگو حدود یک تا هفت روز طول می‌کشد، گفت: تب، درد عضلانی، گردن درد، سفت شدن بافت گردن، درد چشم، حساسیت چشم نسبت به نور، تهوع، استفراغ، اسهال، شکم درد، گلودرد، نوسانات خلقی شدید و خواب آلودگی از مهمترین علایم تب خونریزی دهنده کنگو هستند.

مسئول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان،ادامه داد: در برخی بیماران افزایش ضربان قلب، تورم غدد لنفاوی، بزرگ شدن کبد، خونریزی داخلی قابل مشاهده از روی پوست، نارسایی کبد و ریه نیز دیده می‌شود .

کاویانی با تاکید بر این‌که متأسفانه دام بدون علامت است، باید از مصرف گوشت تازه خودداری شود، گفت: دام پس از ذبح تا ۲۴ ساعت در دمای منفی ۱ تا ۴ قرار گیرد تا ویروس‌های آن کشته شوند و پس از آن مصرف شود. هنگام خرد کردن گوشت نیز بهتر است از دستکش استفاده شود .

وی با بیان این‌که از خرید گوشت‌های بازرسی نشده و بدون مهر دامپزشکی (کشتار غیرمجاز) جدا خودداری شود، افزود: از آنجایی که این بیماری در پرندگان دیده نمی‌شود، بنابراین نباید نگران مصرف گوشت پرندگان بود .

کاویانی در پایان با اشاره به این‌که این بیماری واکسن ندارد، خاطرنشان کرد: بهترین و مؤثرترین راه درمان آن رسیدگی سریع به افراد مشکوک به این بیماری بوده و رعایت نکات ایمنی به جلوگیری از شیوع این بیماری کمک می‌کند .

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.