• چهارشنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۲:۴۸
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: gilan-134202
  • خبرنگار : 50041

دستیابی به دانش تولید کلوچه فراسودمند و رنگ خوراکی از چای

کلوچه

رییس پژوهشکده چای کشور گفت: این پژوهشکده تاکنون به دانش تولید 20محصول جدید و فناورانه از چای نظیر رنگ خوراکی، کلوچه فراسودمند دست یافته است.

به گزارش ایسنا-منطقه گیلان،بر اساس اعلام پژوهشکده چای کشور در برخی از کشورهای تولیدکننده عمده چای، این محصول در صنایع غذایی، دارویی، رنگ سازی و لوازم آرایشی - بهداشتی کاربرد دارد.

محمدنقی پاداشت رییس پژوهشکده چای کشور در این خصوص گفت: در بسیاری از کشورها، از چای افزون بر چای سیاه و سبز در تولید محصولات دیگری نظیر عطر، اسانس، بستنی، کیک و کلوچه و فرآورده هایی چون پودر، عصاره و نوشابه چای، چای سرد، چای فوری، قرص، قطره و روغن بذر چای استفاده می‌کنند.

وی در خصوص ارزش افزوده فرآورده‌های جدید چای مثالی زد و افزود: قیمت جهانی هر کیلوگرم چای خشک سیاه 4دلار و 86سنت است؛ این درحالی است که هر شامپو چای 300میلی لیتری 15دلار و هر بسته قرص چای هم تا 25دلار فروخته می‌شود.

پاداشت ادامه داد: ارزش تقریبی نیمی از محصول برگ سبز چای تولیدی کشور، حدود 129میلیارد تومان است که اگر از همین مقدار برگ سبز چای برای محصولات جدید و جانبی استفاده شود تا 5برابر معادل 645میلیارد تومان ارزش افزوده به دنبال دارد.

رییس پژوهشکده چای کشور افزود: این پژوهشکده تاکنون به دانش تولید 20محصول جدید و فناورانه از چای نظیر عرق چای، عصاره سبز، رنگ خوراکی، بستنی چای، کلوچه فراسودمند، ساپونین که در تولید سموم کشاورزی کاربرد دارد، روغن بذر چای و انواع نوشیدنی های چای دست یافته است.

پاداشت خاطرنشان کرد: آخرین پژوهش‌های حوزه به‌زراعی چای و دانش تولید محصولات فناورانه و جانبی چای را که در این پژوهشکده تهیه می‌شود، هر سال در قالب کتابچه‌ای به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پارک‌های علم و فناوری، وزارتخانه های صمت و جهاد کشاورزی، سازمان چای، صندوق توسعه حمایت از چای و حتی برخی از اتحادیه‌ها و اصناف مرتبط با صنعت چای قرار می‌دهیم.

رییس پژوهشکده چای کشور با تاکید بر این موضوع که دست یابی به دانش فنی تولید یک محصول به تنهایی کافی نیست، گفت: محصولی که به عنوان یک تولید فناورانه معرفی می‌شود، مراحل تولید را در سطح آزمایشگاه گذرانده و برای اینکه به مرحله تجاری سازی برسد، باید بررسی های اقتصادی و مالی آن انجام شود تا سرمایه گذاران از توجیه پذیر بودن تولید انبوه آن فرآورده جدید مطمئن شوند.

پاداشت با اشاره به اینکه در حوزه پژوهش به بررسی اقتصادی و مالی یک محصول فناورانه جدید، طرح نیمه صنعتی می‌گویند، گفت: از 20محصول فناورانه و جانبی چای که در این پژوهشکده معرفی شده 2محصول رنگ خوراکی و کلوچه فراسودمند چای، مراحل پایانی طرح نیمه صنعتی یا بررسی مالی و اقتصادی را پشت سر می‌گذارند تا پایان امسال برای تجاری سازی و تولید انبوه در اختیار سرمایه‌گذاران قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به اعتبارات محدود بخش پژوهش گفت: اعتبارات این پژوهشکده صرف دستیابی به دانش فنی و معرفی محصولات جدید می شود و اعتبار چندانی برای بررسی مالی و اقتصادی دستاوردها باقی نمی‌ماند و برای این کار نیاز به مشارکت مالی سرمایه گذاران است.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.