• سه‌شنبه / ۲۵ بهمن ۱۳۹۰ / ۱۴:۴۷
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: gilan-51041

محقق تحقيقات برنج كشور:

مديريت نادرست در انبار كردن برنج مي‌تواند باعث خسارت شود

مديريت نادرست در انبار كردن برنج مي‌تواند باعث خسارت شود

 

 

محقق تحقيقات برنج كشور گفت: تحقیق توسعه عمليات پس از برداشت و انبارداري مطلوب بذر F1 و برنج هيبريد توليدي در موسسه برنج کشور انجام شد.

كبري تجددي‌طلب در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) - منطقه گيلان، در خصوص نتایج تحقیق توسعه عمليات پس از برداشت و انبارداري مطلوب بذر F1 و برنج هيبريد توليدي با بیان این مطلب که حفظ بنیه و قدرت جوانه‌زنی بذر طی دوره‌اي كه در انبار مي‌ماند یکی از نگرانی‌های مهم تولیدکنندگان برنج هیبرید به شمار می‌آید، گفت: اگرچه یکی از اهداف مهم انبارماني، حفظ كيفيت بذر پس از عمليات برداشت است، مديريت نادرست در اين امر مي‌تواند باعث خسارت شود.

وی با اشاره به اینکه به منظور تعيين شرايط مناسب انبارداري براي بذر برنج هيبريد F1 ، از آزمايش فاكتوريل براساس طرح كاملا تصادفي استفاده شد، افزود: چهار فاكتور انتخابي در اين تحقيق، رطوبت شلتوك (بر مبناي تر)، هالوژناسيون بذر، نوع بسته‌بندي و مدت زمان انبارمانی بوده‌اند و همچنين از آزمايش فاكتوريل براساس طرح كاملا تصادفي با دو فاكتور درجه حرارت خشك‌كن و رطوبت نهايي شلتوك براي تعيين شرايط مناسب خشك كردن برنج هيبريد توليدي استفاده شد.

وی خاطرنشان کرد: نتايج نشان داد اکثر نمونه‌های برنج هیبرید انبار شده با بسته‌بندی کیسه نايلوني و کیسه معمولی و بسته‌بندی با کیسه معمولی و ظروف پلاستیکی بدون هالوژن دارای درصد جوانه‌زنی قابل قبول (85 درصد) بوده‌اند و به علاوه قابليت نگهداری بذر برنج هیبرید با رطوبت 9 – 8 درصد و بکارگیری بسته‌بندی كيسه نايلوني و كيسه معمولي، بدون افزودن هالوژن به خوبي طی دوره نگهداری حفظ شد.

تجددی طلب تصریح کرد: از نظر قدرت جوانه‌زنی لاین‌های B 58025 و R 16 / 426  تقریبا در یک حد بوده‌اند. بطور کلی به استثنای تیمار بدون خشک کردن با بسته‌بندی نوع دوم، بدون افزودن هالوژن، در بقیه تیمارهای مربوط به بسته‌بندی نوع دوم و سوم بر قدرت یا بنیه بذر افزوده شد. خشك كردن بذر برنج هيبريد F1 تا دامنه رطوبتي  9 – 8 درصد تحت درجه حرارت 37 درجه سانتي گراد و قرار دادن نمونه‌هاي خشك شده در كيسه‌هاي دو لايه (كيسه نايلوني قرار گرفته شده در داخل كيسه‌هاي معمولي) مي‌تواند كمك بسزايي در جوانه‌زني و قدرت بذر به مدت سه ماه داشته باشد.

محقق تحقيقات برنج كشور گفت: با توجه به نتايج حاصله از اين تحقيق، درجه حرارت 41 - 37 درجه سانتي گراد و رطوبت نهايي 10– 9 درصد براي خشك كردن شلتوك برنج هيبريد پيشنهاد مي‌شود.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.