قائممقام رئیس بنیاد شهید از چاپ کتاب «فرهنگ اعلام» خبر داد و اظهار کرد: فرهنگ اعلام کتابی 32 جلدی است که مشخصات سجلی همه شهدای استانها به همراه عکس و محل شهادت آنان در آن احصا میشود.
سردار دکتر محسن انصاری، قائممقام رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه گیلان، از چاپ کتاب «فرهنگ اعلام» خبر داد و اظهار کرد: فرهنگ اعلام کتابی 32 جلدی است که مشخصات سجلی همه شهدای استانها به همراه عکس و محل شهادت آنان در آن احصا میشود.
وی با بیان اینکه تاکنون 12 جلد این مجموعه به چاپ رسیده است، از چاپ کتاب 500 جلدی وصیتنامه شهدا خبر داد و افزود: نسلهای آینده باید با شهدای تاریخ خودشان آشنا شوند و قهرمانان جنگشان را بشناسند.
وی در ادامه به پرداخت مطالبات ایثارگران در سال 93 اشاره کرد و گفت: از اول مهرماه امسال، پرداخت کلیه مطالبات مربوط به ایثارگران، آزادگان، جانبازان و خانوادههای شهدا از سال 86 تا پایان سال 90 که حدود هزار و 700 میلیارد تومان بود، محقق شده است.
وی به وضعیت ساماندهی و مناسبسازی گلزارهای مطهر شهدا در کشور اشاره و تصریح کرد: گلزارهای شهدا محل رجوع خانوادههای شاهد و ایثارگر، اقشار مختلف مردم و نسل حاضر است که میخواهند با قهرمانان دفاع مقدس آشنا شوند لذا ساماندهی و مناسبسازی گلزارها وظیفه بنیاد شهید است.
دکتر انصاری با بیان اینکه حدود 19 هزار گلزار شهدا در سراسر کشور داریم، متذکر شد: از 10 سال پیش کار ساماندهی را آغاز کردیم و این کار طی سالهای اخیر شدت گرفته؛ اکنون نزدیک به 65 درصد گلزارهای شهدا در سطح کشور ساماندهی شده و به اتمام رسیده است و 35 درصد باقی مانده بستگی به میزان اعتبارات دارد؛ البته استان گیلان پیشرفت 98 درصدی داشته که جای تقدیر دارد.
وی ساماندهی و مناسبسازی گلزارهای شهدا را یک کار فرهنگی دانست و خاطرنشان کرد: این کار مهندسی و فیزیکی نیست، زیرا میخواهیم گلزارهایی را که نماد مقاومت و پرچم ایثار و شهادت هستند را به نسلهای آینده معرفی کنیم؛ نسل حاضر هم دفاع مقدس را دیده و هم قهرمانان آن را میشناسد، اما نسلهای بعد باید با رشادتهای شهدا آشنا شوند.
دکتر انصاری زیر پوشش بیمه سلامت قرار دادن ایثارگران، راهاندازی صندوق سلامت و تامین هزینههای درمانی بالاتر از تعرفههای بیمه، ایجاد مراکز ورزشی، توانبخشی و فرهنگی ویژه ایثارگران به منظور افزایش سلامتی و کاهش هزینههای درمانی آنان و توسعه طب سالمندی جهت افزایش طول عمر والدین شهدا را از جمله فعالیتهای بنیاد شهید و امور ایثارگران در حوزه درمان و سلامت جامعه ایثارگری عنوان کرد.
وی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را یکی از مهمترین برنامههای بنیاد شهید دانست و یادآور شد: رشادتها و قهرمانیهای شهدا در دوران دفاع مقدس به تبعیت از امامشان خلق شد لذا این رشادتها باید با پایش و پالایش و ترویج از گزند فراموشی، تحریف و تخریب در امان بماند و نگذاریم ناخالصی وارد این فرهنگ ناب گردد.
وی فرهنگ رزمندگان در دفاع مقدس را همان فرهنگ ایثار و شهادت عاشورا خواند و ابراز کرد: شهدا و رزمندگان احیاگر فرهنگ عاشورایی هستند و لذا بر ماست با فعالیتهای ترویجی این فرهنگ را به یادگار بگذاریم.
نظرات