• پنجشنبه / ۸ آبان ۱۳۹۳ / ۱۶:۳۰
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: hamedan-22241
  • خبرنگار : 50051

معاون بهبود تولیدات دامی استان همدان خبر داد

آغاز خرید تضمینی گوشت مرغ توسط شرکت پشتیبانی امور دام

images

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از آغاز خرید تضمینی گوشت مرغ توسط شرکت پشتیبانی امور دام خبر داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)_منطقه همدان، "محمد نظرپور" پنجشنبه هشتم آبان ماه در جمع خبرنگاران، افزود: در جلسه ستاد تنظیم بازار تصمیم گیری شد تا میزان مرغ گوشتی مازاد موجود در استان توسط شرکت پشتیبانی امور دام خریداری شود تا مرغداران احساس امنیت کنند.

وی تصریح کرد: قیمت مصوب خرید تضمینی گوشت مرغ 6 هزار و 850 تا 7 هزارتومان در وزن های هزار تا هزار و 700 کیلو گرم درنظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: گوشت های مرغ خریداری شده در قالب طرح حمایتی در بازار عرضه خواهد شد.

نظرپور خاطرنشان کرد: استان همدان با داشتن زیرساختهای لازم، یکی از استان های مطرح در تولید گوشت مرغ است.

وی اظهار کرد: 500 واحد پرورش مرغ گوشتی در استان وجود دارد که ظرفیت پرورش این واحدها 8 میلیون و 500 هزار قطعه در هر دوره است.

دوره استاندارد پرورش مرغ گوشتی 42 روز است

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه دوره استاندارد پرورش مرغ گوشتی 42 روز است، افزود: مرغ هایی که در دوره 42 روزه تولید می شوند دارای پروتئین بالا و فاقد چربی هستند این درحالیست که در بسیاری از مرغداران در دوره های 60 روزه تولید می کردند.

نظرپور با بیان اینکه مرغ های 42 روزه قابلیت صادرات دارد، اظهار کرد: باید شهروندان به این نکته توجه کنند مرغی که کمتر از یک کیلو باشد سالم تر است چراکه میزان چربی آن کمتر خواهد بود البته این مساله نیاز به فرهنگسازی دارد و مرغداران ما نیز باید به سمت تولید و پرورش مرغ های 42 روزه بروند.

وی با اشاره به اینکه فقط 10 درصد از واحدهای مرغداری استان مرغ 42 روزه تولید می کنند، تصریح کرد: با ایجاد دوره های 42 روزه پرورش مرغ گوشتی مرغداران می توانند در سال 6 دوره جوجه ریزی داشته باشند این درحالیست که در شرایط فعلی 3 دوره تولید دارند.

وی یادآور شد: بیمه طیور در گذشته 48 روزه بود که به منظور رسیدن به هدف تولید مرغ های 42 روزه این بیمه نیز به 42 روز کاهش یافته است.

نظرپور تاکید کرد: از ابتدای سالجاری تا پایان مهر ماه 14 میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته که 4 میلیون قطعه مربوط به شهریور ماه بوده است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه سرانه مصرف گوشت مرغ در استان ماهیانه 3 هزار تن است، گفت: بر اساس جوجه ریزی های انجام شده 4 هزار و 500 تن میانگین تولید استان خواهد بود که هزار و 500 تن مازاد بر مصرف در استان گوشت مرغ وجود دارد.

وی اظهار کرد: استان همدان در تولید گوشت مرغ مشکلی ندارد تنها مشکل این بخش وجود مرغ مازاد بر مصرف است که باعث کاهش قیمت مرغ و بروز مشکل برای تولیدکنندگان می شود.

نظرپور با اشاره به اینکه در استان 4 کشتارگاه مرغ فعال وجود دارد، گفت: این کشتارگاه ها با برند خود گوشت مرغ را به بازار عرضه می کنند البته برخی از مرغداران مرغ های خود را از استان های دیگر صادر می کنند که ما تلاش می کنیم مرغ های تولیدی از خود استان صادر شود.

وی افزود: در این زمینه زیرساختهای مناسبی در استان وجود دارد که وجود خط 2 کشتار در استان یکی از این زیرساختها بوده و در صالح آباد آماده به کار است.

وی تصریح کرد: بازار هدف صادرات گوشت مرغ استان عمدتا عراق بوده البته به کشورهای کویت، روسیه و ترکیه نیز صادر می شود.

هیچ یک از مرغداری های استان از مواد هورمونی و آنتی بیوتیک استفاده نمی کنند

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با تاکید بر اینکه هیچ یک از مرغداری های استان از مواد هورمونی و آنتی بیوتیک استفاده نمی کنند،خاطرنشان کرد: اصلاح نژاد و تغذیه طیور و به ویژه مرغ گوشتی باعث کاهش دوره پرورش مرغ، کاهش تلفات و افزایش ضریب تبدیل مرغ شده است و در حال حاضر هیچ یک از واحدهای پرورش مرغ گوشتی از هورمون یا آنتی بیوتیک استفاده نمی کنند و عمدتا از ذرت و سویا در جیره غذایی مرغ ها استفاده می شود.

نظرپور ادامه داد: با خیال راحت به مردم اعلام می کنیم مرغ های تولیدی استان همدان سالم هستند و تعداد قابل توجهی از واحدهای مرغداری استان از مواد هورمونی و آنتی بیوتیک استفاده نمی کنند.

وی با اشاره به پایین بودن قیمت مرغ، اظهار کرد: قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ زنده 4 هزار و 800 تومان است که در بازار 3 هزار و 800 تومان به فروش می رسد به همین علت در حال حاضر مرغداری ها شرایط خوبی ندارند. البته این شرایط مختص استان ما نیست بلکه به علت تولید بالا در کشور مازاد تولید وجود دارد.

وی با بیان اینکه مرغداران هیچگونه سوبسیدی از دولت دریافت نمی کنند، گفت: واحدهای مرغداری فقط در سوخت، برق و بیمه مورد حمایت قرار می گیرند اما از نظر تامین نهاده ها هیچگونه سوبسیدی دریافت نمی کنند.

هدف از ایجاد زنجیره تولید گوشت مرغ ساماندهی تولید است

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان خاطرنشان کرد: افزایش سرانه مصرف گوشت مرغ و تولید مرغ استاندارد با قابلیت صادرات از اهداف سازمان جهاد کشاورزی است.

نظرپور مشکل تولید و عرضه مرغ در استان را جزیره ای عمل کردن عنوان کرد و افزود: ایجاد زنجیره تولید گوشت مرغ یکی از کارهایی است که هم اکنون در استان درحال تشکیل است و هدف این زنجیره ساماندهی تولید خواهد بود که در صورت تشکیل این زنجیره حلقه های زاید حذف شده و مشکلات تولیدکنندگان مرتفع می شود.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.