• یکشنبه / ۱۰ تیر ۱۳۹۷ / ۱۵:۴۲
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: hamedan-55850
  • خبرنگار : 50034

معاون بهبود تولیدات دامی استان همدان:

امسال 475 هزار تن ماده پروئینی در استان همدان تولید خواهد شد

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان همدان با بیان اینکه 5 میلیون واحد دامی در این استان وجود دارد، گفت: امسال 475 هزار تن ماده پروئینی در استان همدان تولید خواهد شد.

به‌گزارش ایسنا، منطقه همدان، محمد نظرپور یکشنبه 10 تیر در نشست تخصصی دام و طیور استان همدان در جمع خبرنگاران، اظهارکرد: استان همدان با 370 هزار رأس گاو و گوساله، 4.5 درصد گاو و گوساله کشور را به خود اختصاص داده و رتبه هفتم کشور را داراست.

 وی بیان کرد: این استان یک میلیون و 400 هزار رأس دام سبک شامل گوسفند و بره 2.8 درصد از دام سبک کشور را داشته و رتبه 14 کشور را به خود اختصاص داد ه است.

نظرپور با بیان اینکه 113 هزار رأس بز و بزغاله در استان همدان وجود دارد، تصریح کرد: 203 هزار کلنی زنبور عسل، 1355 واحد صنعتی دام و طیور وسایر ماکیان در این استان وجود دارد.

وی ظرفیت واحدهای پرورش دام سبک و سنگین صنعتی استان را 110 هزار رأس دانست و افزود: در استان همدان 349 واحد گاوشیری، 261 واحد گوساله پرواری، 33 واحد گوسفند داشتی، 87 واحده بره پرواری و 4 واحد پرورش اسب فعالیت دارد.

نظرپور با بیان اینکه ظرفیت پرورش طیور استان همدان 11.5 میلیون قطعه است، اظهار کرد: 521 واحد مرغ گوشتی با ظرفیت 9.5 میلیون قطعه در هر دوره، 43 واحد مرغ تخم گذار با ظرفیت 1.5 میلیون قطعه، 19 واحد مرغ مادر گوشتی به ظرفیت 440 هزار قطعه و یک واحد مرغ اجداد گوشتی به ظرفیت 35هزار قطعه و 5 واحد پولت تخم گذار با 460 هزار قطعه ظرفیت در استان همدان وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: سالجاری اجازه داده شده تعدادی از واحدهای مرغ مادر گوشتی نیز در زمینه پرورش پولت فعالیت داشته باشند به طوریکه 2 واحد استان اجازه موقت پرورش پولت دریافت کردند.

معاون بهبود تولیدات دامی استان همدان با اشاره به فعالیت 7 واحد پرورش شتر مرغ در همدان، عنوان کرد: این واحدها با ظرفیت 245 قطعه در هر دوره فعالیت دارند همچنین 7 واحد شتر مرغ پرواری با ظرفیت 1173 قطعه و 7 واحد  بوقلمون پرواری با 30 هزار قطعه در هر دوره فعالیت دارند.

وی با اشاره به صنایع جانبی بخش دام و طیور استان، ادامه داد: 6 واحد کشتارگاه طیور با ظرفیت 12 هزار قطعه کشتار در ساعت و 5 واحد کشتارگاه صنعتی دام سبک و سنگین با ظرفیت 1700رأس دام سبک و 243 رأس دام سنگین در استان همدان فعالیت دارند.

نظرپور یادآور شد: 53 واحد مرکز جمع آوری شیر خام با ظرفیت روزانه 316 تن و 17 واحد خوراک دام و طیور با ظرفیت 563 هزار تن در استان همدان وجود دارد.

معاون بهبود تولیدات دامی استان همدان با بیان اینکه سال گذشته 459 هزار تن  ماده پروتئینی در استان تولید شد، گفت: 353 هزار تن شیر خام ، 29 هزار تن گوشت قرمز، 50 هزار تن گوشت مرغ، 17 هزار و 700 تن تخم مرغ،2173 تن عسل از تولیدات دامی استان همدان  در سال گذشته بوده است.

نظرپور با اشاره به اینکه 166 هزار تن از تولیدات سال گذشته مازاد مصرف استان بوده است، اظهار کرد: همچنین در سال گذشته 571 تن گوشت بوقلمون، 46 تن شتر مرغ، 30 تن تخم نطفه دار شتر مرغ در استان همدان تولید شد.

تولید 124 هزار تن ماده پروتئینی در 3 ماهه امسال

وی با بیان اینکه امسال 475 هزار تن ماده پروتئینی تولید می شود، یادآور شد: تا پایان 3 ماه ابتدای امسال 124 هزارتن ماده پروتئینی در استان همدان تولید شده و 26 درصد از تعهد استان محقق شده است.

وی با اشاره به اینکه سرانه مصرف مواد پروتئینی در سال گذشته 12.11 کیلوگرم بود است، گفت: در 3 ماه ابتدای امسال 95 هزار تن شیرخام در استان تولید شده است که نسبت به سال گذشته 6 درصد افزایش دارد.

معاون بهبود تولیدات دامی استان همدان تأکید کرد: در3 ماه سال جاری 8500 تن گوشت قرمز، 12 هزار و 300 تن گوشت مرغ تولید شده که تولید مرغ نسبت به سال گذشته 3 درصد افزایش دارد.

نظرپور ادامه داد: همچنین در3 ماهه سالجاری 3922 تن تخم مرغ با 31 درصد افزایش، 351 تن بوقلمون با 31 درصد افزایش، 8 تن تخم شتر مرغ با 32 درصد افزایش، 9 تن شتر مرغ با 29 درصد افزایش در استان همدان تولید شده است.

وی با بیان اینکه یک زنجیره تولید مرغ در استان همداندر دست اقدام است، گفت: زنجیره تولیدمرغ استان از 3 سال گذشته همچنان در دست اقدام است به طوریکه 3 حلقه مرغ مادر، کشتارگاه و کارخانه تولید دان مرغ الزام این زنجیره بوده که 2 حلقه کشتارگاه و مرغ مادر پروانه دریافت کرده اند و طولانی شدن این زنجیره به دلیل تکمیل کشتارگاه است.

وی با اشاره به اینکه اخیراً 9 میلیارد تومان تسهیلات برای تکمیل کشتارگاه این زنجیره داده شده است، افزود: پیش‌بینی می‌شود این کشتارگاه تا پایان امسال تکمیل شود.

معاون بهبود تولیدات دامی استان همدان خاطرنشان کرد:2 زنجیره تولید شیرخام نیز به ثبت رسیده و زنجیره گوشت قرمز نیز در حال تکمیل نهایی و صدور مجوز است.

نظرپور با اشاره به اقتصادی کردن پروش گوسفند به روش همزمانی زایش، عنوان کرد: سال گذشته برروی 5000 رأس انجام شده است و 5 رأس قوچ اصلاح شده اصیل در اختیار دامداران با هدف حفظ نژاد مهربان انجام شده است.
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.