• چهارشنبه / ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ / ۱۰:۵۳
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: hamedan-60731
  • خبرنگار : 50051

توصیه های سلامتی در فصل بهار

طب+سنتی

فصل بهار برای همه سنین، به ویژه برای سالمندان و صاحبان مزاج سرد و خشک، مناسب ترین فصل زندگی محسوب می شود. در فصل زمستان دستگاه گوارش قوی تر می شود و به دلیل نیاز بدن به انرژی بیشتر برای مقابله با سرما، انسان غذای بیشتری می خورد در نتیجه فضولات و مواد زائد بیشتری در بدن تولید می شوند که به دلیل سرمای زمستان، کاهش فعالیت های بدنی و کاهش تعریق امکان تحلیل و دفع پیدا نمی کنند.

یکی از کارشناسان طب سنتی استان، گفت: در فصل بهار به علت گرمای معتدلی که ایجاد می شود، مواد زائد رقیق شده و در بدن پخش می شود و اگر بدن نتواند آنها را به طور کامل دفع کند، باعث بیماری های خطرناکی می‌شود.

شادی امیدی در گفتگو با ایسنا، منطقه همدان، بیان کرد: مواد زائدی که در زمستان، در بدن ایجاد می‌شود، به سوی اندام های ضعیف مانند کشاله های ران و زیر پوست، بطن های مغزی، غشاهای مغزی، بینی، مفاصل و ... جاری می شوند و بدن را مستعد ابتلا به بیماری هایی مانند دمل ها و ورم های حلق، زکام، گرفتگی صدا، سرفه، حساسیت های فصلی "رینیت آلرژیک"، درد و ورم های مفصلی، وسواس سوداوی و حتی صرع و سکته ها می کنند .

وی با بیان اینکه ، کسانی که در زمستان به سبب پرخوری و کم حرکتی دچار انباشت مواد زاید در بدن شده اند، در بهار بیشتر بیمار می شوند، ادامه داد: بهترین زمان شروع پاکسازی بهاره، آغاز بهار طبی، یعنی روزهای پایانی زمستان و روزهای نخست فروردین ماه است که آب و هوا بهاری می شود.

 وی با اشاره به اینکه،  اندام های هدف در پاکسازی بهاره، کبد، کلیه ها و روده ها هستند، اظهار کرد: برای پاکسازی می توان از روش های سنتی و مرسوم ایجاد لینت مزاج، مانند خوردن آش های ملین بهره برد یا در صورت توصیه پزشک متخصص طب ایرانی، از داروی مسهل استفاده کرد.

وی تأکید کرد: افرادی که به هیچ یک از شیوه های پاک سازی اخلاط و سموم بدن عادت ندارند، باید در فصل بهار مقدار غذایشان را نسبت به فصل های دیگر کمتر کنند تا مواد زائد و سموم کمتری در بدن انباشه شود.

وی با اشاره به این مطلب که پرهیز از نوشیدنی های گرمی بخش و یا بسیار تری بخش مانند شربت های بسیار شیرین که از انگور یا خرما تهیه شده باشند شیر و دوغ زیاد و ... نیز موثر است، افزود:  پرهیز از زیاد خوردن غذاهای مولد خون مانند شیرینی ها، کیک و خامه زیاد و کم کردن معقول مصرف انواع گوشت باید دربرنامه غذایی افراد لحاظ شود.

وی با بیان اینکه، در متون طب ایرانی از غذاهایی مانند آش، بورانی اسفناج، بورانی شبدر و یونجه، کاهو سکنجبین، سمنو، آش شبدر و قره قروت به عنوان بهترین و سبک ترین غذاهای ایرانی برای فصل بهار نام برده شده است، تصریح کرد: مصرف این خوراک ها موجب پاکسازی خون، تقویت اعصاب و قوای بدن شده، همچنین مصرف حبوباتی مانند ماش، نخود فرنگی و جو نیز توسط حکمای طب ایرانی توصیه شده است.

وی اظهار کرد: پرهیز از مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی، پرهیز از پرخوری، بر هم خوری و با هم خوری، کاهش مصرف خوراکی های تلخ و تند و شور و تیز که همگی مزاج گرم دارند، پرهیز از ادویه های تند، پرهیز از خوردن میوه های لطیف و تری بخش مانند خیار و هندوانه، مصرف نوشیدنی های خنک مانند شربت ریواس  و عرق های گیاهان بهاره چون شاهتره، کاسنی و خرفه، باید در برنامه غذایی بهاره افراد مورد توجه قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه، پرهیز از نوشیدن آب با معده خالی و ناشتا، پرهیز از جنبش های بیش از حد بدنی و انجام ورزش معتدل، پرهیز از جنبش های زیاد روانی، چون خشم و اضطراب و پوشیدن لباس های لطیف و سبک مانندلباس های کتانی وپنبه ای و کم کردن روانداز نیز در فصل بهار باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: پرهیز از حمام یا سونای خیلی گرم، جلوگیری از بروز یبوست و رعایت بهداشت غذایی و پرهیز از مصرف میوه و سبزیجات نشسته به ویژه در طول سفر نیز بسیار حائز اهمیت است.

این کارشناس در خصوص بیماری های شایع در این فصل، ذکر کرد: حساسیت ها و آلرژی های فصلی، بیماری های ویروسی کودکان ، عطسه بهاره ، خارش گلو و پوست از جمله آسیب های جسمانی در این فصل است.

وی در خصوص راه های درمان آلرژی های این فصل، توصیه کرد: به مدت سه روز از ماءالشعیر طبی سنتی استفاده کنید و در این مدت غذای دیگری نخورید، در پایان این رژیم غذایی سه روزه فرد باید تا چند روز از سبزی های پخته، بدون ادویه و کم حجم به عنوان غذا استفاده کند .

امیدی با بیان اینکه برای درمان عطسه های زیاد ناشی از حساسیت فصلی می توانید روزی دو بار با روغن بنفشه درون حفره های بینی و روی پیشانی خود را چرب کنید، ذکر کرد: برای درمان خارش گلو نیز می توانید چند گرم گل بنفشه و شکرتیغال را در دو لیوان آب ریخته و روی حرارت ملایم بجوشانید تا یک لیوان آن باقی بماند، سپس آن را صاف کرده و شب پیش از خواب میل کنید.

وی با بیان اینکه، کودکان در مقایسه با بزرگسالان سیستم ایمنی و مزاج ضعیف تری دارند، توضیح داد: پاکسازی بهاره و رعایت تدابیر طب سنتی، کودکان را از ابتلا به بیماری های ویروسی چون آبله مرغان، اوریون، سرخک و سرخجه در امان نگه می‌دارد.

وی به والدین توصیه کرد: دراین فصل کودکان را از غذاهای پرادویه، ترشیجات، غذاهای محرک و خوراکی هایی که طبیعت سردی دارند دور نگه داشته و از یبوست آنان با مصرف مواد غذایی مانند آلو بخارا جلوگیری کنند.

وی با بیان اینکه، زمینه ژنتیکی ابتلا به آلرژی باید در فرد وجود داشته باشد، اظهار کرد: علائم ابتلا به آلرژی از سنین پایین خود را نشان داده و با افزایش سن متفاوت شده و تغییر می‌کند.

این کارشناس طب سنتی، با بیان اینکه به غیر از حساسیت‌های پوستی، کهیر، عفونت‌های باکتریایی و ویروسی از جمله بیماری های این فصل است، یادآور شد: استفاده از اماکن عمومی و عدم رعایت نکته‌های بهداشتی باعث شیوع این بیماری ها و زگیل و زردزخم می‌شود.

امیدی در پایان تأکید کرد: در این فصل استفاده از کرم های ضد آفتاب و مرطوب کننده و مصرف ویتامین های B  و C باید در برنامه روزانه افراد قرار گرفته و در استفاده از آن ها تنبلی نکنند.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.