با وجود اینکه مدیر درمانگاه خورشید پلمپ شدن داروخانهی این درمانگاه را غیرقانونی میداند اما معاون دانشگاه علومپزشکی ایلام گفت: براساس قانون وزارت بهداشت درمانگاههای کشور نباید داروخانه داشته باشند در همین راستا نیز مجوزی که در سال 1382 به امضاء دکتر پزشکیان وزیر وقت به درمانگاه خورشید اعطا شده است، حوزهی فعالیت درمانگاه را در بخشهای داخلی، جراحی و دندانپزشکی مشخص کرده است.
«آرش رحمتیان» مدیر درمانگاه خورشید در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه ایلام، در مورد پلمپ داروخانه این درمانگاه اظهار کرد: درمانگاه خورشید در سال 1382 مجوز فعالیت گرفته و با توجه به اینکه در حاشیه شهر ایلام هیچ دارو سازی حاضر به تاسیس داروخانه در منطقه زمین شهری شهر ایلام نشد، بر اساس مجوز وزارت بهداشت و درمان با سهمیه دارویی و معرفی دارو ساز به عنوان مسئول فنی شروع به کار کرد.
وی با بیان اینکه بیش از 12 سال است که این داروخانه به مردم حاشیه شهر ایلام ارائه خدمات میکند، ادامه داد:
در سال اقتصاد مقاومتی که اساس آن مقررات زدایی کاذب است متاسفانه معاونت غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی استان بر خلاف مقررات موجود اقدام به تعطیلی داروخانه این درمانگاه کرده است.
مدیر درمانگاه خورشید شهر ایلام با اشاره به اینکه این تعاونی بابت حقوق مسئول فنی(داروساز) که در استخدام درمانگاه بوده است ماهانه حدود 6 میلیون تومان پرداخت و هیچگونه خلافی مرتکب نشده است.
وی با بیان اینکه روزانه حدود 150 نفر در درمانگاه ویزیت میشوند و 600 نفر به داروخانه مراجعه میکنند، تصریح کرد: با توجه به اینکه تمام خدمات پزشکی ایلام در مرکز شهر جمع شدهاند این درمانگاه نقش بسزایی در کاهش بار ترافیک داشته است.
رحمتیان توزیع عادلانه خدمات سلامت در شهر ایلام را از از دیگر خدمات این درمانگاه دانست و افزود: متاسفانه جهت تصاحب داروخانه 12 ساله این درمانگاه گریزهای قانونی مشهود است.
وی اضافه کرد: در صورت عدم همکاری مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان این تعاونی برتر بهداشتی کشور تعطیل و پرسنل آن بیکار و مراجعهکنندگان این مناطق از شهر، از نزدیکترین داروخانه محروم و مجبورند به مرکز شهر مراجعه کنند.
دکتر «رسول دشتی» معاون غذا و داروی دانشگاه علومپزشکی ایلام در توضیح علل پلمپ داروخانهی درمانگاه خورشید به ایسنا گفت: طبق قوانین و مقررات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارائه خدمات بهداشتی، درمانی و دارویی به مردم نیازمند مجوز از این وزارتخانه است و صدور این مجوزها تضمین کنندهی سلامتی مردم است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با بیان اینکه هر مرکز درمانی اعم از آزمایشگاه، مطب و داروخانه باید با اخذ مجوز از وزارت بهداشت اقدام به ارائه خدمت کنند، ادامه داد: براساس قانون وزارت بهداشت درمانگاههای کشور نباید داروخانه داشته باشند در همین راستا نیز مجوزی که در تاریخ 22 شهریورماه 1382 به شمارهی 13027 ر 8 به امضاء دکتر پزشکیان وزیر وقت به درمانگاه خورشید اعطا شده است، حوزهی فعالیت خورشید را تنها در بخشهای "داخلی، جراحی و دندانپزشکی" عنوان کرده است.
دشتی اضافه کرد: در طی12 سال فعالیت درمانگاه خورشید از سوی دانشگاه علوم پزشکی ایلام و در جهت رفع خدمات دارویی منطقه و از طرفی کمک به درمانگاه سه بار در سنوات متعدد برای افراد حقیقی که از سوی درمانگاه به دانشگاه معرفی شده است مجوز فعالیت صادر شده است اما هر بار با توجه به عدم تعامل مدیریت درمانگاه با داروسازان این مجوزها بین 1 تا 2 سال بیشتر برقرار نبوده و به دلیل عدم اجرای تعهدات از سوی مدیر درمانگاه و ایجاد بیانگیزگی بین صاحبامتیازهای داروخانه، این افراد فرار را بر قرار ترجیح دادهاند و کمتر کسی حاضر به همکاری با این درمانگاه شده است.
وی در مورد پلمپ داروخانه داخلی درمانگاه خورشید و از بین رفتن موقعیت شغلی افراد شاغل در داروخانه گفت: تصمیمگیری در مورد داروخانه درمانگاه خورشید در کمیسیون دانشگاه با ریاست رییس دانشگاه علوم پزشکی، معاون غذا و دارو، نظام پزشکی و سه تن از نمایندگان بخش خصوصی گرفته شده و این داروخانه با 30 متر فاصله از محیط درمانگاه در حال جابجایی از درمانگاه خورشید است.
دشتی تاکید کرد: داروخانهی مستقر در درمانگاه خورشید صبح و عصر فعال بوده است اما با این جابجایی که صورت گرفته است نه تنها موقعیت شغلی کارکنان محفوظ مانده است، بلکه با شبانهروزی شدن این داروخانه این توان به وجود آمده است که داروخانهی منطقه در تمام ساعات شب و روز با حضور مسوول فنی به شهروندان ارائه خدمت کند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی با تاکید بر اینکه به هر درمانگاهی یک مجوز داروخانه داده میشود اما مدیریت ضعیف درمانگاه خورشید عرصهی اقتصادی را بر داروسازان آنقدر تنگ کرده که به اجبار ترک همکاری میکنند و تاکنون سه بار در سالهای 84، 86 و 88 برای داروسازان لهرابیان، قرهداغی و حیدری مجوز صادر شده است.
دشتی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی موظف به اجرای قوانین وزارت بهداشت در تمام امور پزشکی است، تصریح کرد: همهی دستگاههای دولتی موظف به اجرای قوانین هستند و از اقشار فرهیخته انتظار میرود بیشتر با به قوانین احترام بگذارند.
نظرات