استاندار ایلام گفت: توسعه روابط خارجی در استان در حوزههای مختلف راهبرد اساسی دولت است.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،منطقه ایلام، به نقل از روابط عمومی استانداری ایلام، «محمدرضا مروارید» در نشست اعضای شورای توسعه روابط خارجی در ایلام اظهار کرد: افزایش مراودات تجاری ایلام و عراق، تشکیل شورای توسعه روابط خارجی، ایجاد کنسولگری، فعال کردن بخش خصوصی دو طرف مرز و جذب سرمایهگذار ازجمله اولویتهای توسعه روابط خارجی در استان است.
وی افزود: توسعه صنعت گردشگری، تشکیل دفتر امور بینالملل با سه زبان زنده دنیا و توسعه توریسم درمانی ازجمله اقدامات دیگر دولت در استان است در حال پیگیری است.
استاندار ایلام بابیان اینکه تدابیر لازم برای افزایش مراودات مرزی بین دو کشور در استان ایلام اندیشیده شده است، ابراز داشت: ساماندهی روابط خارجی استان و برنامهریزی برای دیدار و دعوت از مسئولین و سرمایهگذاران خارجی و مقامات عالیرتبه استانهای همسایه ایران در کشور عراق در دستور کار قرار دارد.
وی اضافه کرد: استان ایلام با سه استان میسان، واسط و دیاله در عراق هممرز است که باید از این فرصت برای توسعه بینالمللی استان بهره گرفت.
این مقام مسئول استفاده از پتانسیلها و اشتراکات فرهنگی دو طرف برای تسهیل روابط دوجانبه را مهم ارزیابی کرد و گفت: مراودات تجاری ایلام و استانهای همجوار در عراق با توجه به اشتراکات قومی و زبانی میتواند وضعیت استانهای همجوار را متحول کند.
وی با اشاره به مسائل امنیتی، مرز مهران را یکی از امنترین مرزهای کشور خواند گفت: امنیت مرز در مهران ظرفیت بسیار مناسبی برای افزایش مراودات تجاری بین دو کشور، جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی و توسعه فعالیتهای بخش خصوصی در استان است که در دستور کار دولت قرار دارد.
نماینده عالی دولت در بخش دیگری از سخنانش برتشکیل شورای روابط خارجی در استان تأکید و تصریح کرد: روابط خارجی تنها مرز مهران نیست بلکه کلیه فعالیتهای خارجی و بینالمللی که منجر به توسعه استان میشود را شامل میشود.
مروارید توسعه بازارچههای مرزی در هلاله شمالی، مهران و دهلران برای توسعه مراودات تجاری بین دو کشور در استانهای همجوار را از وظایف خطیر این شورا دانست و گفت: باید با برنامهریزی دقیق نسبت به اجرای این سیاستها اقدام شود.
وی گفت: ستاد شکل یافته متشکل از چهار کمیته سیاسی امنیتی، برنامهریزی، اقتصادی و کمیته فرهنگی است که باید با تدوین برنامههایی در راستای افزایش مراودات بین دو کشور بکوشند.
استاندار ایلام ادامه داد: باید با ارائه برنامههای مناسب در بهبود روابط اقتصادی و جذب توریسم و توریسم درمانی و دیگر حوزه اقدامات بسیار مناسبی را صورت داد.
مروارید بازار عراق را مستعد توسعه سرمایهگذاری دانست و اظهار کرد: با ایجاد کنسولگری و فعال نمودن بخش خصوصی در دو طرف مرز مبادلات با کشور عراق تسریع مییابد.
وی افزود: آمادگی برای پذیرش بیماران عراقی، هماهنگی برای توسعه سرمایهگذاری با استفاده از ظرفیتهای ایلامیان خارج از کشور و دعوت از سرمایهگذاران بخش خصوصی میتواند به توسعه و پیشرفت استان کمک کند.
استاندار ایلام در پایان موقعیت استان واسط را بسیار ویژه ارزیابی کرد و بیان داشت: این استان در بین پنج استان و در نزدیکی مرکز عراق واقع است که ظرفیت بسیار بالایی را پیش روی مرز مهران میگشاید.
مروارید خاطرنشان کرد: میتوان از طریق استان واسط به توسعه مبادلات تجاری و اقتصادی استان ایلام با استانهای عراق مبادرت نمود و نبض اقتصاد این کشور را در دست گرفت.
نظرات