استاندار ایلام گفت: مسائل خاص کودکان در استانهای سنتی مانند ایلام با کلان شهرها متفاوت است ونقاط قوت فرهنگ بومی می تواند در پیشبرد امور و کاهش آسیب های اجتماعی موثر باشد.
به گزارش ایسنا، منطقه ایلام، « قاسم سلیمانیدشتکی» در نشست تخصصی حقوق کودک که با حضور وزیر دادگستری برگزار شد بر لزوم رعایت حقوق کودکان تاکید و اظهار کرد: در بحث حقوق کودک هر منطقه بایست اقتضائات خاص هر منطقه را در نظر داشت .
وی با بیان اینکه برای تهیه یک برنامه مدون و علمی باید مطالعات راهبردی علمی و دقیق در هر منطقه صورت گیرد چراکه مسائل خاص کودکان در استان های سنتی مانند ایلام با کلان شهرها متفاوت است، گفت: نقاط قوت فرهنگ بومی می تواند در پیشبرد امور و کاهش آسیب های اجتماعی موثر باشد .
استاندار ایلام این استان را از لحاظ بافت فرهنگی و اجتماعی در کشور منحصر به فرد دانست و تصریح کرد: فرهنگ احترام به بزرگتر و تشکیل هیئتهای صلح در استان یک نمونه از این فرهنگ غنی است که نقش اساسی در حل و فصل نمودن منازعات قومی ایفا می کند و یک بازوی توانا برای دستگاه های ذی ربط است.
سلیمانی دشتکی در ادامه با اشاره به این که بیش از یک سوم جمعیت کودکان زیر ۱۸ سال استان در شهرها و ۵۵ هزار نفر در روستاها زندگی می کنند، اضافه کرد: بیش از ۲ هزار کودک بازمانده از تحصیل امروز در استان وجود دارد که باید با برنامه ریزی دستگاه های متولی این موضوع پوشش داده شود .
وی به وضعیت نامناسب تغذیه کودکان در مناطق کمتر برخوردار اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۰۰۰ کودک معلول در استان نیز وجود دارد که این موضوع نیازمند توجه خاص است .
نماینده عالی دولت در ادامه به برخی از آسیب های تهدید کننده حقوق کودکان چون کودک همسری، کودک آزاری، بیگاری کشیدن از کودکان و کودکان طلاق اشاره کرد و گفت: باید با فرهنگ سازی مناسب فشارها بر کودکان برداشته شود و به جای آن با نگاه سازنده مسیر رشد و اعتلای آنان را فراهم ساخت .
وی در پایان به تشکیل بانک اطلاعاتی با موضوعات کودکان در استان خبر داد و گفت؛ برای برخورد با آسیب های اجتماعی در حوزه کودکان برنامه ریزی و اقداماتی با حضور افراد صاحب نظر انجام شده است .
نظرات