• یکشنبه / ۱۱ آبان ۱۳۹۳ / ۱۲:۴۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: isfahan-33836

منابع محدود آب نياز به مراقبت دارد

انتقال آب (1)

یک عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: مشکل مهمی که در تصفیه آب وجود دارد این است که عمدتاً پارامترهای شیمیایی زیادی در تصفیه خانه‌های کشور اندازه گیری نمی‌شود.

جهانگیر عابدی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، اظهار کرد: برای تعیین کیفیت آب پارامترهای مختلفی مانند پارامترهای بیولوژیکی، شیمیایی و فیزیکی اندازه‌گیری می‌شود.

وی ادامه داد: برای پارامتر فیزیکی شاخص‌های میزان دما، میزان کدورت، میزان PH و...، برای پارامتر بیولوژیکی شاخص میزان میکروب‌های موجود در آب و هم‌چنین برای پارامتر شیمیایی شاخص‌های مختلف اندازه گیری می‌شود.

این مدرس دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: بررسی میزان میکروبی بودن آب که با روش‌های کلر زنی،UV و...  کنترل می‌شود، بیشترین موردی است که در تصفیه خانه‌ها به آن توجه می‌شود.

عابدی با اشاره به اینکه تصفیه خانه‌های کشور مجهز به دستگاه‌های تصفیه کننده آلودگی شیمیایی موجود در آب نیستند، تاکید کرد: مشکل مهمی که وجود دارد این است که عمدتاً پارامترهای شیمیایی زیادی در تصفیه خانه‌های کشور اندازه گیری نمی‌شود، برای مثال نمی‌دانیم آب مصرفی مردم است ترکیبات فنولی دارد یا خیر؟

وی با اشاره به اینکه تأثیر این ترکیبات بر سلامتی در بلند مدت مشخص می‌شود، تصریح کرد: افراد تنها زمانی قادر به تشخیص آلودگی آب هستند که خواص فیزیکی مانند رنگ و بوی آن تغییر کند مانند حادثه لوله‌های نفتی، در غیر این صورت تشخیص سایر موارد آلودگی توسط مصرف کنندگان غیر ممکن است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه امکان فیلترکردن برخی مواد و ترکیبات شیمیایی در تصفیه‌های ثانویه و پیشرفته آب وجود دارد، تصریح کرد: اگرچه تجهیز تصفیه‌خانه‌های کشور به دستگاه‌های پیشرفته برای فیلتر کردن برخی ترکیبات شیمایی موجود در آب هزینه‌های زیادی به دنبال دارد اما یک نیاز اساسی است.

عابدی افزود: متاسفانه در سال‌های گذشته و حتی همین امسال که شاهد ورود نفت و یا سایر ترکیبات نفتی به آب شرب اصفهان بودیم، امکان اندازه‌گیری میزان این ترکیبات در آب در اصفهان وجود نداشت و نمونه‌ها به تهران و یا حتی به سایر کشورها ارسال می‌شد.

وی با بیان اینکه یکی از نکات قابل توجه که متاسفانه در تصفیه خانه‌های اصفهان و سایر استان‌ها وجود ندارد، نبود امکانات برای از بین بردن کلی فرم‌ها - شاخص میکروبی برای نشان دادن آلودگی مدفوعی- است، تصریح کرد: منشأ اصلی آلودگی آب شرب اصفهان که ترکیبی از آب‌های سطحی و زیرزمینی است می‌تواند آلودگی کشاورزی باشد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان ادامه داد: برای مثال کود و سموم کشاورزی ممکن است توسط هرز آب یا پساب‌ها وارد رودخانه و باعث آلودگی آب‌های سطحی شود و متاسفانه در تصفیه خانه‌ها میزان آغشته بودن این آب به مواد سمی اندازه گیری نمی‌شود.

عابدی با بیان اینکه منابع آبی کشور چه سطحی و چه زیر زمینی محدود است و باید از آلودگی این آب‌ها جلوگیری شود، خاطرنشان کرد: حفاظت از این منابع نیاز به همت مردم و مسئولان دارد تا آب محدودی که در اختیار داریم آلودگی نشود زیرا رفع آلودگی کار بسیار پرهزینه‌ای است.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.