«ونی کالرز» نام نمایشگاهی از نقاشیهای حمیدرضا خسروانی است که آرزو تا لذت را فراروی مخاطبان قرار داده است.
حمیدرضا خسروانی، در گفتوگو با خبرنگار ایسنا-منطقه اصفهان، با اشاره به اینکه نام این نمایشگاه از دو کلمه «کالرز» به معنای رنگ و مخفف واژه ونوس یعنی«وِنی» تشکیلشده، اظهار کرد: در نمایشگاه «ونی کالرز» تعداد هفت تابلو نمایش دادهشده که در همه این تابلوها شخصیت ونوس، بدون صورت حضور دارد. چون تمام اتفاقات اطراف باعث میشود که مخاطب، حالت صورت آن را تشخیص بدهد و احساسات او را درک کند، ضمن اینکه ابعاد ونوس در هر تابلو متفاوت است چراکه در هریک از این تابلوها یک موضوع خاص پررنگ میشود.
این هنرمند با بیان اینکه هریک از تابلوهای این نمایشگاه، طیفی از یک رنگ را نشان میدهد و نام مجزایی دارد، تصریح کرد: تابلوی اول قرمز است و آرزو نام دارد. این تابلو و نام آن به این معناست که قبل از هر آفرینشی باید آرزویی داشته باشیم تا آن آفرینش انجام شود و این حالت با استفاده از شخصیت ونوس و فضاسازی نقاشی نشان دادهشده است.
خسروانی ادامه داد: تابلوی دوم به رنگ نارنجی و واحد نام دارد و تابلوی سوم زرد و به نام توانایی است و به این معناست که بعد از انتخاب واحد باید به یک توانایی رسید. ضمن اینکه تابلوی چهارم به رنگ سبز است و نشان میدهد شما بعد از توانایی در چه لایهای قرار میگیرید چراکه در هر هنر یا هر اتفاقی لایهبندی وجود دارد.
وی در توصیف نام و رنگ سایر تابلوها گفت: تابلوی پنجم به رنگ آبی روشن و نام آن اصالت است و قبل از آفرینش وجود دارد و نشان میدهد قبل از اینکه هر چیزی آفریده شود اصالت باید چاشنی این آفرینش شود. تابلوی ششم نیز به رنگ سورمهای است و آفرینش نام دارد اما موضوع این است که هدف فقط برای آفریدن نیست و همانطورکه گفتهشده جهان در شش روز آفریده و روز هفتم مبارک خواندهشده است بنابراین روز هفتم باید باشد و بر این اساس تابلوی هشتم به رنگ بنفش و به معنای لذت است یعنی باید از آن آفریده لذت ببریم، لذا همه ما انسانها باید از این جهانی که آفریدهشده لذت ببریم.
این نقاش با بیان اینکه هفت تابلوی نمایش دادهشده در سه سال اخیر خلقشدهاند، گفت: ابعاد تمامی هفت تابلو 65 در 95 سانتیمتر است و نکته قابلتوجه در این نقاشیها از دیدگاه بسیاری از افرادی که اهل گالری گردی هستند این است چون هر تابلو به طیفی از یک رنگ اختصاص دارد بنابراین وقتی با برخی رنگها زیاد کار میکنیم چشم اذیت میشود مثل رنگ نارنجی که وقتی روی یک تابلو فقط یک نارنجی و سفید کار شود و پیدا کردن کنتراست و تضاد رنگی خیلی سخت است. البته سختترین آنها برای من رنگ زرد بود چون استفاده از رنگ زرد و سفید به نحوی است که از یک جایی به بعد بهسختی میتوان رنگ زرد را تشخیص داد و به همین دلیل در تاریخ هنر رنگ زرد همیشه چالشبرانگیز بوده است.
خسروانی که دانشآموخته کارشناسی معماری است و نام «حامیز» را بهعنوان نام هنری خود انتخاب کرده دراینباره گفت: نام هنری من از نام کوچکم برگرفتهشده که معنای خاصی ندارد و این نام را با این هدف انتخاب کردم که معنای خاصی در ذهن مخاطب ایجاد نکند.
وی همچنین به اجرای نمایش «آینه سنگی» همزمان با برپایی نمایشگاه خود اشارهکرده و ادامه داد: همزمان با برگزاری نمایشگاه «ونی کالرز» نمایش «آینه سنگی» در طبقه فوقانی گالری اکنون اجرا میشود و این نمایش، اجرای پرفورمنس زندهای است که در آن یک آینه سنگی به دیوار است. من با آینه سنگی تابلو را میبینم و نقاشی میکشم و چه تماشاچی داشته باشد یا نه کار خودم را انجام میدهم؛ بهاینترتیب در مدت نمایشگاه چند تابلوی دیگر خلق و بر روی دیوار نصب میشوند.
به گزارش ایسنا، علاقهمندان برای بازدید از نمایشگاه نقاشی «ونی کالرز» و تماشای نمایش «آینه سنگی» تا 30 مردادماه فرصت دارند هر روز از ساعت 17 تا 21 به گالری اکنون مراجعه کنند.
نظرات