• شنبه / ۱۶ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۳:۵۴
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: isfahan-85430
  • خبرنگار : 50112

هشدار محققان در مورد مصرف نوشابه‌‍‌های رژیمی

uUi9Ud5heQgJkrxJr7K9cH-650-80
سال هاست محققان از اثرات سوء نوشیدنی های قندی و گازدار بر سلامت انسان سخن می‌گویند. یافته های جدید بر تلاش های عمومی برای کاهش مصرف نوشابه حتی نوشابه های رژیمی تاکید دارد.

به گزارش ایسنا-منطقه اصفهان و به نقل از "لایوسانس"، نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که مصرف زیاد نوشابه - حتی نوشیدنی های رژیمی - خطر ابتلا به مرگ زودرس را افزایش می‌دهد.

نویسندگان این مطالعه می گویند: "این تحقیق که تقریباً نیم میلیون نفر در اروپا را شامل می شود، بزرگترین تحقیق در نوع خود است. این مطالعه نشان داد افرادی که روزانه دو یا چند لیوان نوشابه مصرف می کردند، در مقایسه با افرادی که کمتر از یک لیوان نوشابه در هر ماه مصرف می کردند، بیشتر در معرض خطر مرگ قرار دارند."

یافته های موجود در پی بررسی مرگ مادر و کودک، شاخص وزن بدن (BMI)، فعالیت بدنی، کالری دریافتی و مصرف میوه، سبزیجات و گوشت های فرآوری شده به دست آمد.

نتایج این تحقیق در تاریخ 3 سپتامبر در مجله JAMA Medicine Medicine منتشر شد. با این وجود، این مطالعه نیاز به بررسی های بیشتر دارد.

محققان این مطالعه می گویند: "تحقیقات در حال گسترش است که مصرف سودا با افزایش خطر ابتلا به بیماری مزمن و مرگ زودرس مرتبط است."

در ماه مارس گذشته، گروه دیگری از محققان مطلبی در ژورنال Circulation منتشر کردند که ارتباط بین مصرف نوشیدنی های شیرین و افزایش خطر مرگ زودرس در آمریكا را نشان می شود. این مطالعه همچنین نشان داد افزایش خطر مرگ زودرس در بین زنان بیشتر است.

در مطالعه جدید، تحقیقات مربوط به افراد مبتلا به سرطان در ایالات متحده است که در ابتدای مطالعه به سرطان، بیماری قلبی، سکته مغزی یا دیابت مبتلا نشده بودند. شرکت کنندگان به طور متوسط به مدت 16 سال مورد پیگیری قرار گرفتند و در این مدت حدود 41 هزا و 700 شرکت کننده درگذشتند.

در افرادی که حداقل دو نوشابه در روز مصرف می کردند، 11 درصد مرگ و کسانی که کمتر از یک نوشابه در ماه می خوردند حدود 9 درصد مرگ گزارش شد.

جالب است افرادی که مکرراً نوشابه های رژیمی مصرف می کردند، بیشتر در معرض بیماری های قلبی عروقی مانند بیماری های قلبی بودند. در حالی که افرادی که اغلب نوشابه های شیرین، مصرف می کردند، در مقایسه با افرادی که به ندرت نوشابه می نوشند، بیشتر به بیماری های کبدی مبتلا شدند.

هنوز مشخص نیست که چرا سدیم رژیم غذایی با افزایش خطر مرگ در اثر بیماریهای قلبی عروقی مرتبط است؟ ممکن است که این یافته نتیجه "علیت معکوس" باشد.

ممکن است یک توضیح بیولوژیکی وجود داشته باشد. اما تحقیقات بیشتری برای تعیین صحت این مسئله در افراد مورد نیاز است. همچنین مشخص نیست که چرا افزایش خطر مرگ در اثر بیماری های گوارشی ارتباط دارد. این نویسندگان معتقدند كه ممكن است سطح بالای قند خون باعث تغییر در روده شود و خطر عفونت های روده را افزایش دهد و به نوبه خود خطر ابتلا به برخی بیماری های گوارشی را افزایش می دهد. اما باز هم، تحقیقات بیشتری لازم است.

کد خبرنگار:13037

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.