رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: توصیه میشود در جاهایی که آب از غلظت بالای املاح برخوردار است هر خانوار در منزل از دستگاه تصیهکننده استفاده کند.
دکتر"علیاکبر حقدوست" در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کویر، اظهار کرد: متاسفانه بیماریهای قلبی و عروقی در استان کرمان رتبه اول را به خود اختصاص داده و افراد زیادی را درگیر خود کردهاند.
وی افزود: در کنار این بیماریها بروز انواع سرطان و مشکلات روانی هم بیشترین بار بیماری را در ایران و استان کرمان تحمیل میکنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به دلایل ابتلا به این بیماریها تصریح کرد: فعالیت کم بدنی، استرس، تغذیه ناسالم، مصرف دخانیات و الکل، پرفشاری و چربی خون، مسن شدن جمعیت، آلودگی هوا، مصرف انواع دخانیات(قلیان و سیگار) و استفاده از مواد غذایی سرطانزا و خطرناک ظرف مدت یکی دو دهه موجب بروز بیماری خواهد شد ضمن اینکه سالانه هفت درصد میزان سرطانها افزایش میباشد.
فروش سموم قاچاق در سوپرمارکتهای جنوب استان
وی با اشاره به مصرف بیرویه سموم در محصولات کشاورزی افزود: متاسفانه در جنوب استان کرمان سموم قاچاق حتی در سوپرمارکتها و در کنار سایر محصولات به فروش میرسند از این رو پلیس بایستی دخالت کند و در کنار نظارت ما، جهاد کشاورزی و اداره استاندارد، کشاورزان هم باید آگاه باشند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان یادآور شد: اگر محموله میوهای آلوده باشد بایستی از چرخه مصرف خارج شود بنابراین دهها گروه باید فعالیت کنند تا بتوانیم در این زمینه به نتیجه مطلوب برسیم ضمن اینکه کنترل این رویه کار دشواری است ولی دانشگاه علوم پزشکی تلاش خود را میکند.
حقدوست با بیان اینکه فرهنگ استفاده از مشتقات مختلف بایستی به طور صحیح جا بیفتد تاکید کرد: در زمینه استفاده از سموم کشاورزی باید گیاهپزشک میزان و نحوه مصرف را به کشاورز نسخه کند و با تجویز آن دارو به فروش برسد نه اینکه مغازهدار، کشاورز و حتی برخی مهندسین اقدام به ارائه و یا استفاده دلخواه کنند.
وی گفت: هم اکنون در شورای سلامت کارهای خوبی شروع شده است اما باید به صورت جدیتر کار شود تا بتوانیم با همکاری و همدلی به نتیجه برسیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر راهکارهای دانشگاه جهت رسیدن به کیفیت مطلوب آب استان اظهار کرد: کیفیت آب در نقاط و حتی در ماههای مختلف متفاوت است.
فروکش کردن آب سفرههای زیرزمینی= غلظت املاح نامناسب
وی ادامه داد: در سالهای اخیر با اْفت شدید آب سفرههای زیرزمینی، سطح آب نیز پایین آمده است از این رو با فروکش کردن آن املاح نامناسبی مانند آرسنیک بیشتر نمایان میشود.
حقدوست گفت: تصفیه عمومی آب شهر بسیار پرهزینه است به گونهای که هزینه هر لیتر آب دهها برابر هزینه فروش آن است بنابراین در جاهایی که آب از غلظت بالای املاح برخوردار است توصیه میشود هر خانوار در منزل از دستگاه تصیهکننده استفاده کند همچنین استفاده از آب معدنی سالم نیز بسیار کمک کننده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: بر روی مساله آب استان هم کار مطالعاتی انجام و هم در شورای سلامت مطرح شده است از این رو مقرر شد در جاهایی که مشکل خیلی حاد است مانند شهرستان شهربابک، اداره آب و فاضلاب یک ایستگاه تصفیه آب راهاندازی کنند تا مردم بتوانند از آب سالم استفاده کنند.
انتهای پیام/
نظرات