• شنبه / ۶ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۴:۵۲
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: kerman-59740

مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان عنوان کرد:

شایع‌ترین سرطان‌های استان کرمان

شایع‌ترین سرطان‌های استان کرمان
مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه بیشتر از 40 درصد سرطان ها قابل پیشگیری است، گفت: بر اساس نظام ثبت مرگ کشور در حال حاضر سرطان سومین عامل مرگ و میر در کشور محسوب می شود و طبق آخرین آمار موجود سرطان های شایع در استان در بین زنان سرطان پستان، تیروئید، پوست و معده و در مردان، مثانه، ریه، پوست، معده و پروستات و سرطان روده بزرگ است.

به گزارش ایسنا منطقه کویر، دکتر"مهدی شفیعی" در این خصوص گفت: سرطان بیماری دنیای مدرن نبوده و در دوران باستان در روم، ایران و یونان و پاپیروس های مصر باستان نیز سرطان حفره دهان، مری و حنجره و روده بزرگ توصیف شده است.

وی افزود: علی رغم قدمت بیماری، درمان سرطان تا قرن هجدهم چندان پیشرفت نداشت.

شفیعی در خصوص میزان شیوع سرطان در کشور گفت: طبق آخرین آمار کشوری میزان بروز سرطان در بین مردان ایرانی 177.44 و در بین زنان ایرانی 141.18 در صد هزار نفر است.

 مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان در مورد شایع ترین سرطان ها گفت: شایع ترین سرطان های جهان در مردان معده، پوست، پروستات، سرطان روده بزرگ، مثانه و در زنان پستان، روده بزرگ، پوست، معده و ریه است.

شفیعی ادامه داد: پنج سرطان شایع مردان ایرانی به ترتیب پوست، معده، مثانه، پروستات و سرطان روده بزرگ و در زنان ایرانی سرطان پستان، پوست، روده بزرگ و سرطان های معده و مری است.

وی با اشاره به آمار استانی سرطان گفت: طبق آخرین آمار موجود سرطان های شایع در استان در بین زنان سرطان پستان، تیروئید، پوست و معده و در مردان، مثانه، ریه، پوست، معده و پروستات و سرطان روده بزرگ است.

شفیعی در مورد عوامل خطر ایجاد کننده سرطان گفت: این عوامل در همه جوامع از الگوی تقریبا مشابهی برخودار هستند که شامل مواد سرطان‌زا، شیوه زندگی، عادات بد غذایی و تغییرات جمعیتی می شود.

مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان مصرف سیگار، عوامل بیولوژیک و برخی سموم مثل افلاتوکسین، الکل، عوامل باروری و هورمون ها داخلی، چاقی و عدم فعالیت فیزیکی، پرتوهای یونیزان و اشعه آفتاب، آزبست و بنزن و آرسنیک، مواد پیچیده شیمیایی و مواجهات شغلی مثل آزبست و سیلیس و کادمیوم  را از دیگر عوامل  ایجاد کننده سرطان عنوان کرد.

وی به عوامل تغذیه ای که بروز سرطان را افزایش می دهند، اشاره کرد و گفت: اسید های چرب ترانس و اشباع در کیک ها، کلوچه ها، مارگارین، روغن سرخ کرده، چیپس و .... باعث افزایش سرطان می شود.

شفیعی با بیان اینکه که بیشترین چربی مصرف روزانه باید از روغن های چرب غیر اشباع مانند روغن کلزا، ذرت و آفتابگردان و ماهی و غذاهای دریایی باشد، با اشاره به ارتباط مصرف نمک و سرطان گفت: افزایش مصرف نمک با افزایش احتمال سرطان ارتباط دارد و حداکثر میزان مجاز مصرف نمک در روز 5 گرم است.

مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: مصرف زیاد قند و شکر و قند موجود در نوشابه های گازدار و آبمیوه های صنعتی با افزایش سرطان لوزالمعده همراه است.

شفیعی در مورد روش تهیه و طبخ غذا، ادامه داد: بعضی از روش های نادرست طبخ مانند پخت گوشت در حرارت بالا باعث تولید مواد سرطان زا می شود. به علاوه، فراوری گوشت ها، تهیه انواع گوشت دودی، انواع سوسیس، کالباس، هات داگ و... سبب تبدیل پروتئین گوشت به ترکیبات سرطان زا می شود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: به منظور پیشگیری از ابتلا به این گونه سرطان ها، اصلاح الگوی مصرف غذایی، استفاده از سبزیجات و میوه ها  به دلیل دارا بودن فیبر زیاد، استفاده از لبنیات کم چرب و کم نمک، استفاده از روغن های گیاهی، داشتن فعالیت بدنی مناسب حداقل 3 روز در هفته به مدت 30 دقیقه، عدم مصرف دخانیات و الکل و استفاده از کرم های ضد آفتاب توصیه می شود.
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.